Οι καθ’ ημάς τραμπούκοι και οι…Βαρβιτσιώτηδες

Διακυβέρνηση Ελλάδα Πολιτικά

Το ζήσαμε και αυτό στη χώρα μας, δηλαδή δύο τραμπούκοι υπάλληλοι σε πλοίο να πετάξουν στη θάλασσα και ουσιαστικά να πνίξουν έναν επιβάτη τον οποίον για κάποιο λόγο θεώρησαν ανεπιθύμητο (και ο οποίος μάλιστα φαίνεται πως είχε και κάποιο πρόβλημα νοητικής στέρησης) και έπειτα να ξεκινήσει το πλοίο και να φύγουν σαν κύριοι !

Προσωπικά όμως δε μου κάνει μεγάλη εντύπωση, έστω και αν δεν  είχαμε ξαναδεί κάτι τέτοιο στη χώρα μας !

Ο λόγος είναι ότι είμαστε μια κοινωνία που έχει πάει στα άκρα ως ιδέες, συμπεριφορές και στάσεις ζωής σε βαθμό κυνισμού, ήδη από την εποχή της οικονομικής κρίσης και αυτό δεν έχει αλλάξει, αλλά αντίθετα εντείνεται.

Και γιατί οι ακραίες αντιλήψεις και συμπεριφορές εντείνονται ; Διότι απλά ο μέσος Έλληνας βλέπει τις εποχές της ευημερίας με δανεικά και της ανεμελιάς να φεύγουν ανεπιστρεπτί και να δίνουν τη θέση τους στα οικονομικά, προσωπικά έως και ψυχολογικά προβλήματα και αντιδρά άσχημα !

Μήπως είναι υπερβολική η τόσο ανάλυση για ένα περιστατικό ; Όχι διότι αφενός η κοινωνιολογία μας τα εξηγεί πολύ καλά αυτά τα φαινόμενα και αφετέρου διότι το συμβάν δεν είναι κάτι μεμονωμένο.

Είμαστε πχ. η χώρα όπου ο έγκλειστος στη φυλακή εγκληματίας Κασιδιάρης με ένα και μόνο νεύμα του κατάφερε να βάλει στη Βουλή ένα παντελώς άγραφο και άγνωστο φασιστικό κόμμα !

Η χώρα όπου πολλοί άνθρωποι επιχαίρουν με ναυάγια και φωτιές όπου πνίγονται ή καίγονται μετανάστες και πρόσφυγες ή έστω λένε ότι μετράει περισσότερο η ζωή του Έλληνα !

Είμαστε φυσικά και η χώρα που ο μακελάρης Πούτιν έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά υποστήριξης ακόμα και σήμερα που απειλεί τον πλανήτη με πυρηνικά και που βομβαρδίζει σιτηρά για να πεινάσει όλος ο πλανήτης…

Τέλος είμαστε η χώρα όπου ο υπεύθυνος υπουργός για το μακελειό των Τεμπών, Καραμανλής επανεξελέγη θριαμβευτικά-και πρώτος σε σταυρούς-στην περιοχή του (νομό Σερρών) αντί να πάει στη φυλακή ή απλά στο σπίτι του !

Και φυσικά ούτε να διανοηθούμε πως η προπαγάνδα και η επικοινωνιακή διαχείριση του Μητσοτάκη (και πιο πριν του Τσίπρα) μπορούν να και να σε κάνουν να πειστείς στην πραγματική ζωή ότι τα πράγματα πάνε καλά και όσα fake νούμερα και οικονομικούς δείκτες να επιστρατεύσουν για να μας πείσουν ότι η Ελλάδα πάει καλά !

Σημειώστε επίσης ότι-πάντα σύμφωνα με την κοινωνιολογία ο τραμπούκος και κομπλεξικός της διπλανής πόρτας συνήθως (αν και όχι πάντα) ξεσπάει στους αδυνάτους και όχι στον πιο ισχυρό κοινωνικά και οικονομικά, γι’αυτό και δεν θεωρούμε τυχαίο ότι οι δύο τύποι έκαναν αυτό το αποτρόπαιο σε άνθρωπο που θεωρείτο ΑΜΕΑ.

Δεν πιστεύω δηλαδή ότι αυτοί οι δύο θα τολμούσαν να κάνουν κάτι ανάλογο σε έναν οικονομικά ευκατάστατο, έναν πολιτικό ή έστω έναν πιο “μάγκα και μάχημο” τύπο που θα μπορούσε να τους ρίξει και κανένα μπινελίκι ή καμιά μπουνιά….

Και δεν είναι μόνο αυτά, αλλά και οι δηλώσεις που έκανε το πολιτικό «ταγάρι» και παιδί του μπαμπά του που λέγεται Βαρβιτσιώτης ο οποίος-ούτε λίγο ούτε πολύ-είπε ότι λυπάται και για τις οικογένειες των δολοφόνων που…απλά πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους !!

Είναι μήπως τυχαία η «πατάτα» του Βαρβιτσιώτη ; Για εμένα όχι, διότι πιστεύω πως αποσκοπούσε να χαϊδέψει εκείνη ακριβώς την πλευρά των τραμπούκων και προβληματικών ανθρώπων και ψηφοφόρων με κουλτούρα βίας (έστω και αν το θύμα δεν ήταν ξένος ή μετανάστης) !

Κατά τα λοιπά αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις και δήθεν μοντερνισμοί τύπου γάμοι ομοφυλόφιλων, που μας φέρνουν προσεχώς οι κυβερνώντες (και βέβαια με την αρωγή ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα είδος εξιλέωσης (ειδικά στο εξωτερικό) ενός σάπιου, αυταρχικού και κυνικού πολιτικού καθεστώτος !