Οι επικοινωνιακές κωλοτούμπες του Ολυμπιακού και η ομάδα είδηση του Παναθηναϊκού !

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Λίγοι περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός θα σκοντάψει σε ένα παιχνίδι-έστω και κλασσικό ντέρμπι- κόντρα σε ότι…έχει απομείνει από τον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά αυτό έγινε και έγινε διότι ο Ολυμπιακός σχεδόν δεν έπαιξε καν και έμοιαζε σαν να μπήκε στο παιχνίδι απλά για να βγάλει την υποχρέωση.

Θα μου πείτε τώρα ότι υπάρχει και ο σημαντικός στόχος του αήττητου πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό, αλλά πιθανώς παίκτες και προπονητής να μην θεώρησαν αυτόν τον Παναθηναϊκό σοβαρό κίνδυνο για να τους το σπάσει. Ωστόσο και με τον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός ήταν σχεδόν το ίδιο κακός, αν και πήρε τη νίκη λόγω τύχης και μεγάλης διαφοράς κλάσης με τους Κρητικούς.

Με αυτά το δεδομένο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αισθάνεται και πολύ ικανοποιημένος που δεν έχασε αυτό το παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό. Ένα παιχνίδι που δεν μπόρεσε να το πάρει παρά την εμφανή βοήθεια ενός διαιτητικού τυχοδιώκτη σαν τον Κομίνη.

Είναι βέβαια απορίας άξιο τι ρόλο παίζει και το VAR στη super league, αφού όταν οι Έλληνες διαιτητές θέλουν να κάνουν χειρουργεία, το παρακάμπτουν ουσιαστικά και αυτό ;

Και επειδή ο Ολυμπιακός, ως γνωστό, φωνάζει πολύ για το παρασκήνιο και έφτασε σε σημείο να μιλάει και για στημένα πρωταθλήματα (άραγε αφού ήταν στημένο πως το πήρε ;)-και μάλιστα υπάρχουν και ρεπόρτερ του (βλέπε Νικολακόπουλος) που γράφουν και λένε ότι μόνο με Έλληνες διαιτητές δεν θα έπαιρναν ούτε αυτό το πρωτάθλημα (!)- αξίζει να δώσουμε μια απάντηση.

Πρώτον γιατί ο Ολυμπιακός μέσα στη χρονιά «έκραζε» ακόμα και ξένους διαιτητές ως ενεργούμενα του παρασκηνίου και μιλούσε για στημένο πρωτάθλημα ; Τώρα οι ξένοι διαιτητές έγιναν καλοί ;

Δεύτερον-επειδή στα «αιρετικά» είμαστε αντικειμενικοί- δεν αρνούμαστε ότι ο ΠΑΟΚ ελέγχει την ΕΠΟ και έχει μια σχετική παρασκηνιακή εύνοια. Μόνο που υπάρχουν κάποιες διαφορές και αυτές είναι ότι σε αυτήν την παρασκηνιακή κυριαρχία του ΠΑΟΚ, υπάρχει και διεθνής επιτροπεία και VAR και ξένοι διαιτητές.

Αντίθετα στην εποχή της παρασκηνιακής κυριαρχίας του Ολυμπιακού δεν υπήρχε τίποτα από αυτά και τα πράγματα ήταν πιο κυνικά, εξ ου και τα 19 στα 21 πρωταθλήματα !

Πως μπορούμε λοιπόν να θεωρήσουμε ότι η τωρινή παρασκηνιακή δύναμη του ΠΑΟΚ μπορεί να είναι ίση ή και μεγαλύτερη από την παλιά παρασκηνιακή δύναμη του Ολυμπιακού, όταν ο τελευταίος έχει πάρει ένα τόσο εύκολο πρωτάθλημα ;

Εν τέλει ο Ολυμπιακός των Μαρινάκηδων και των Καραπαπάδων αδικεί με τη ρητορική του την πολύ καλή ομάδα, το ρόστερ και τη δουλειά του προπονητή του, με αυτή τη γκρίνια και τη λαϊκίστικη ρητορική.

Τέλος αξίζει να δώσουμε τα εύσημα στην ομάδα του Παναθηναϊκού (δηλαδή στον Δώνη και στους παίκτες του και όχι φυσικά στην τυχοδιωκτική διοίκησή του Αλαφούζου) ο οποίος είναι φέτος η ομάδα είδηση του πρωταθλήματος, αλλά και η ομάδα είδηση των play-off.

Με μια σειρά από σημαντικούς παίκτες να έχουν αποχωρήσει ή να είναι υπό αποχώρηση και με έναν προπονητή που αποτελεί παρελθόν, παρουσιάστηκε μια αξιοπρεπέστατη ομάδα που έχει κάνει μόνο μια ήττα σε έξι ματς στα play-off και που παίρνει δίκαια την τέταρτη θέση.