Ξεχάστε τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό για τα επόμενα χρόνια !

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Δεν γνωρίζουμε αν αυτοί που έκαναν τα χθεσινά επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν προβοκάτορες που ήθελαν να διώξουν τον Αλαφούζο ή απλά διεστραμμένοι και πρεζομένοι και δεν ξέρω τι άλλο…

Γνωρίζουμε όμως με σιγουριά ότι οι συγκεκριμένοι πήγαν εκεί, όχι για να δουν ποδόσφαιρο, αλλά για να δημιουργήσουν το μπάχαλο που δημιούργησαν, καθώς άλλωστε τα επεισόδια ξεκίνησαν από τα πρώτα μόλις λεπτά του αγώνα (τρίτο λεπτό) με το «ντου» στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Κάποιες  δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για φήμες, εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες, που μιλούσαν για προγραμματισμένα επεισόδια που πολλοί τα περίμεναν. Εμείς ωστόσο δεν είμαστε σε θέση να το επιβεβαιώσουμε.

Αλλά ακόμα και προβοκάτσια κατά του Αλαφούζου να ήταν, αυτό δεν σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει τεράστια ευθύνη και για τη σημερινή κατάντια του Παναθηναϊκού, αλλά και για την αδυναμία της ως διοίκηση. Αυτή άλλωστε η διοικητική ανυπαρξία δίνει ουσιαστικά και το ελεύθερο στους μπαχαλάκηδες να κάνουν ότι γουστάρουν και να ασελγούν επάνω στην ήδη πληγωμένη ομάδα…

Το σίγουρο όμως μετά τα χθεσινά είναι πως για τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να ξεχάσουμε τον Παναθηναϊκό ο οποίος πέφτει μοιραία στην αφάνεια και για άγνωστο χρονικό διάστημα !

Η φετινή καλή προσπάθεια για τη δημιουργία, σχεδόν από το μηδέ,ν μιας καλής νεανικής ομάδας υπό τον εξαιρετικό προπονητή Γιώργος Δώνη πάει στράφι, δεδομένου ότι έξι από τους βαθμούς που έχουν αποκτηθεί στο γήπεδο έχουν πάει από την αρχή στράφι.

Τώρα, μετά τα χθεσινά, η πέμπτη θέση (και η έκτιση της ποινής που υφίσταται στα Ευρωπαϊκά κύπελλα) χάνεται οριστικά για φέτος και το πιθανότερο είναι ότι θα χαθούν άλλοι τρεις ή έξι βαθμοί ποινής που αποκτήθηκαν με κόπο στο γήπεδο !

Tι μέλλον υπάρχει λοιπόν σε έναν σύλλογο παρηκμασμένο, χωρίς χρήματα, Ευρωπαϊκά παιχνίδια και με μια διοίκηση αδύναμη ή σχεδόν ανύπαρκτη ; Και υπάρχει περίπτωση να υπάρξει σύντομα διοικητική αλλαγή ;

Η συγκεκριμένη κυβέρνηση που έχουμε τώρα έδειξε ότι κατά πρώτοι δεν ήθελε τον Αλαφούζο στον Παναθηναϊκό οπότε και επιθυμούσε-όσο είναι στα πράγματα αυτός- την ομάδα σε ανυποληψία, όπως και έγινε.

Αυτό που αυτή η κυβέρνηση επιθυμούσε είναι σαφώς μια διοίκηση αρεστή σε αυτήν (τύπου Σαββίδη, Μελισσανίδη Μαρινάκη), όπως το επιθυμεί και για όλες τις μεγάλες ομάδες τις οποίες θέλει να ελέγχει κυρίως διότι από πίσω έχουν μεγάλο αριθμό φανατικών οπαδών.

Τώρα αν υπάρξει μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη είναι άγνωστο τι θα επιδιώξει για τον Παναθηναϊκό, αν και το πιθανότερο είναι ότι θα προσπαθήσει να ευνοήσει τον Μαρινάκη, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ ευνόησε πρωτίστως τον Σαββίδη.

Ακόμα όμως και αύριο το πρωί να βρεθεί μια διοίκηση που να είναι έτοιμη να σηκώσει στους ώμους της το βάρος των χρεών-και να κάνει και ένα μακροχρόνια πλάνο ανασυγκρότησης της ομάδας-φανταστείτε πόσος καιρός θα χρειαστεί προκειμένου ο σύλλογος να μπει σε μια ομαλότητα, να αρχίσει να ξαναπαίζει στην Ευρώπη και να δυναμώνει οικονομικά και διοικητικά, οπότε και αγωνιστικά…

Συμπέρασμα ; Όλα δείχνουν πως για τα προσεχή χρόνια οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα πρέπει να ξεχάσουν την ποδοσφαιρική ομάδα η οποία και θα φυτοζωεί…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *