Ξεπέρασε και τον Ρώσο μέντορά του ο Μητσοτάκης !

Διακυβέρνηση Ελλάδα Εξ. Πολιτική Πολιτικά

Πως σας φάνηκε προχθές ο έξαλλος Κούλης Μητσοτάκης στο επεισόδιο με Ολλανδή δημοσιογράφο και ξέσπασμά του ; Φρέσκος ;

Πάντως σήμερα όλα ανεξαιρέτως τα μεγάλα κανάλια-τα οποία ουσιαστικά ελέγχει-πήραν το μέρος του μιλώντας για αποστομωτική απάντηση του…μεγάλου ηγέτη μας απέναντι σε κάποια αναιδή Ολλανδέζα που μας τον πρόσβαλε, όπως και όλη τη χώρα !

Με λίγα λόγια η πλειοψηφία του Ελληνικού τύπου θεώρησε πως πρόκειται για εθνικό ζήτημα, με αποτέλεσμα η κάλυψη του γεγονότος να θυμίζει τον τύπο της Ρωσίας, της  Βόρειας Κορέας, της Κούβας, του Τουρκμενιστάν και άλλων αυταρχικών καθεστώτων !

Λυπάμαι όμως, αλλά εμείς θα πάμε και πάλι κόντρα στην εθνική γραμμή και θα πούμε σκληρές αλήθεια, πως δηλαδή όπως φέρθηκε σε αυτή τη συνέντευξη τύπου ο Μητσοτάκης, δεν έχουν φερθεί ποτέ ούτε ο Ερντογάν, ούτε ο μέντορας του Βλαδίμηρος Πούτιν !

Αυτά τα ιδιότυπα σόου και τραμπουκισμούς απέναντι σε δημοσιογράφους μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ τα συνήθιζε και αυτός γιατί δεν ήταν κανονικός πολιτικός και αγνοούσε ή δεν σεβόταν καθόλου-ως κακομαθημένος φασίστας που είναι- τους όρους και τα όρια του παιχνιδιού.

Εμείς δεν έχουμε βέβαια καμία ιδεολογική σύμπνοια με τη συγκεκριμένη Ολλανδή δημοσιογράφο η οποία είναι ακροαριστερή, υπέρ των ανοιχτών συνόρων για όλους και ολίγον κραυγαλέα περίπτωση.

Ούτε καν θα πάρουμε θέση για το θέμα των επαναπροωθήσεων προσφύγων και της κατάστασης των δομών φιλοξενίας και ποιος έχει δίκιο, όμως εδώ υπάρχει ένα μεγάλο αλλά…

Πρώτο και κυριότερο είναι φανερό ότι ο κύριος Μητσοτάκης έχει συνηθίσει στην Ελλάδα να απαντάει μόνο σε στημένες ερωτήσεις γλειψίματος και όταν του έρχονται δύσκολες ερωτήσεις από ξένους, τότε θυμώνει και αρχίζει τους «πύρινους» λόγους !

Σιγά που θα πήγαιναν τσάμπα τόσα χρήματα που έχει σκορπίσει στα ΜΜΕ-ηλεκτρονικά και μη- από το υστέρημα των Ελλήνων για να τα ελέγχει, όπως βέβαια δεν πήγε τσάμπα και ο σχεδόν φασιστικός νόμος Παππά για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, τον οποίον δεν κατάργησε ποτέ και με τον οποίον πορεύεται…

Ο κύριος Μητσοτάκης λοιπόν όχι μόνο απάντησε έντονα και αλαζονικά στην Ολλανδή δημοσιογράφο, αλλά θύμισε και τριτοκοσμικούς δικτάτορες με ορισμένες ατάκες που εκστόμισε και που θα αναλύσουμε!

Φαίνεται πως τα πολλά πάρε δώσε με τριτοκοσμικούς δικτάτορες τύπου Σίσι, Χαφτάρ και Άσαντ τον έκανε να αντιγράφει και κάποιες πολιτικές συνήθειές τους !

Αν το αναλύσουμε λοιπόν παραπάνω, βλέπουμε ότι κατά πρώτον ο κύριος Μητσοτάκης επιχείρησε να ταυτίσει τον εαυτό του (διότι μόνο αυτόν και την κυβέρνησή του κατηγόρησε η αλλοδαπή δημοσιογράφος) με όλο τον Ελληνικό λαό και τη χώρα, λέγοντας πως «προσβάλετε τον Ελληνικό λαό και τη χώρα μας».

Αυτή όμως η πρακτική είναι συνήθως χαρακτηριστικό αυταρχικών καθεστώτων και δικτατόρων ή έστω δικτατορίσκων και επιπλέον ο Μητσοτάκης έκανε και  ερώτηση στην εν λόγω δημοσιογράφο (για το αν έχει επισκεφθεί τις νέες δομές φιλοξενίας) και απάντησε μόνος του πως «Όχι δεν έχετε πάει» ! Είπατε τίποτα ;

Όσο για το «Τολμήσατε και ήρθατε σε αυτό το κτίριο να με προσβάλετε» λέει πολλά από μόνο του…

Θα λέγαμε λοιπόν ότι ο Μητσοτάκης, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τις κακοτοπιές, έριξε και πάλι το εθνικοπατριωτικό «τυράκι» στους υπηκόους του και παρουσίασε τον…πολύ εαυτό του ως περίπου την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.

Αυτό δεν το έκανε καθόλου τυχαία καθώς γνωρίζει καλά ότι τα περί εθνικής αξιοπρέπειας και του μεγάλου ηγέτη-που και καλά τα βάζει με τους ξένους και τους λέει όχι και τους αποστομώνει- είναι τα μεγάλα και αιώνια κόμπλεξ του Έλληνα ο οποίος και στην πλειοψηφία του ταυτίζεται με αυτούς τους υποτιθέμενους πατριώτες πολιτικούς.

Σε αυτές τις περιπτώσεις μάλιστα όποιοι τολμήσουν να πάνε κόντρα στην εθνική γραμμή και τον…μεγάλο ηγέτη που την εκφράζει βαφτίζονται προδότες και υποτελείς κλπ.

Το έχουμε ξαναδεί άλλωστε αυτό το έργο και με Τσίπρες και με Σαμαράδες και ακόμα και με ΓΑΠ που παρουσιάστηκαν κάποια στιγμή ως οι ηγέτες που τα βάζουν με τους κακούς ξένους και που όποιος τους κριτικάρει γίνεται αυτόματα προδότης…

Καθώς όμως καμιά φορά η λανθάνουσα γλώσσα λέει αλήθειες είπε πως «στην Ολλανδία οι δημοσιογράφοι ρωτούν ευθέως τους πολιτικούς».

Με λίγα λόγια εννοεί ότι στην Ελλάδα αυτό δεν γίνεται συχνά, διότ εδώ ι το «παιχνίδι είναι στημένο» και οι κόκκινες γραμμές δεν πρέπει να παραβιάζονται !

Το θέμα είναι λοιπόν ότι οι αλαζονικοί  Τσιπρομητσοτάκηδες όλο και αποθρασύνονται και γίνονται όλο και πιο αλαζονικοί, εκπροσωπώντας ένα σάπιο βαθύ κράτος και αυτή η εκτροπή τους γίνεται πιο φανερή στα μάτια μας, όταν έχουν να κάνουν με ξένους που προέρχονται από προοδευμένες δημοκρατικές χώρες.