Νέος ποινικός κώδικας: σώζουν τους Χρυσαυγήτες και νομιμοποιούν τα fake news !

Διακυβέρνηση Ελλάδα Πολιτικά

 Νέες  μεγάλες βρωμιές φαίνεται πως ετοιμάζει η κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά» του…ευρωπαϊστή Τσίπρα με το νομοσχέδιο του υπουργού δικαιοσύνης Καλογήρου για τον νέο ποινικό κώδικα.

Συγκεκριμένα λοιπόν ο Τσίπρας και η παρέα του μειώνουν στο μισό τις ποινές σε ότι αφορά την ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όπως μειώνουν αισθητά και τις ποινές για την κατοχή και χρησιμοποίηση  μολότοφ!

Για το θέμα των μολότοφ είναι προφανές ότι η κυβέρνηση σκοπεύει στην ανομία και την αποθράσυνση των αναρχοφασιστών, μιας που λογικά η κυβέρνηση θα αλλάξει μέσα στο χρόνο, οπότε όλοι αυτοί οι μπαχαλάκηδες θα τους είναι χρήσιμοι για να κάνουν έπειτα τη βρώμικη δουλειά που έκαναν και στο παρελθόν !

Το χειρότερο όμως είναι ότι η μείωση των ποινών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είναι το ίδιο προφανές ότι αφορά και τη Χρυσή Αυγή και τα υπόδικα μέλη της και ειδικά μάλιστα τον αρχηγό (Μιχαλολιάκο) και τον υπαρχηγό της (Κασιδιάρη) που είναι βασικοί κατηγορούμενοι !

Εμείς πάντως από τα «αιρετικά» έχουμε καταγγείλει εδώ και χρόνια (ήδη από τα κινήματα αγανακτισμένων του 2011) τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή τη ναζιστική συμμορία της Χ.Α. και συνεχώς επιβεβαιωνόμαστε…

Είναι η μαυροκόκκινη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. (και τώρα ΣΥΡΙΖΑ) που καθυστερούσε και καθυστερεί  εσκεμμένα τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την απονομή δικαιοσύνης. Το αποτέλεσμα ήταν όλοι οι υπόδικοι να αποφυλακιστούν (μετά το πέρας του 18μηνου) και ταυτόχρονα είτε αυτή να διατηρεί σταθερούς οπαδούς, είτε να δυναμώνει.

Από την άλλη, σε αντάλλαγμα για όλα αυτά, οι Χρυσαυγήτες στήριξαν το «όχι» (δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ) στο εγκληματικό απατεωνίστικο δημοψήφισμα του 2015, αλλά και τις καταστροφικές διαπραγματεύσεις του Τσίπρα κατά το προηγούμενο διάστημα !

Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές που έχουν γίνει στη Βουλή έχουν παντού στηρίξει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο και στα στημένα κυβερνητικής προέλευσης σκάνδαλα (Novartis, Παπαντωνίου κα.).

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι μόνο ρωσόδουλη, όπως και όλα τα αριστερά κόμματα, αλλά στηρίζει στα διεθνή θέματα ακόμα και τον Μαδούρο σε πλήρη ευθυγράμμιση με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ~

Φαίνεται λοιπόν ότι η παραπαίουσα τωρινή κυβέρνηση δεν είναι σίγουρη ότι μπορεί τελικά να πέσουν στα μαλακά οι Χρυσαυγήτες-όποτε και αν τελειώσει η δίκη-και προσπαθεί. αλλάζοντας τον νόμο. να περισώσει όσο μπορεί τον αρχηγικό πυρήνα των ναζιστών !

Μην πάει βέβαια το μυαλό κανενός ότι η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη πρόκειται να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στη Χρυσή Αυγή, αν και όποτε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Αντίθετα οι νεοδημοκράτες  κατέβηκαν μαζί με τους χρυσαυγήτες στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και αρνήθηκαν ακόμα και να καταδικάσουν τα επεισόδια που έκαναν φασίστες κάθε είδους, λέγοντας ότι είναι προβοκάτσια (ότι δηλαδή ακριβώς έλεγαν παλιότερα οι Συριζαίοι ως αντιπολίτευση όταν δικοί τους μπαχαλάκηδες έκαναν επεισόδια !)

Επιπλέον η Νέα Δημοκρατία διοργάνωνε προ μηνών και καταλήψεις μαζί με Χρυσαυγήτες στη βόρεια Ελλάδα και αργότερα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το θέμα, βγήκε και καταδίκασε τις καταλήψεις αλλά χωρίς να καταδικάσει και τα εξωσχολικά εθνικιστικά μισαλλόδοξα αιτήματα και συνθήματα των μαθητών…

Υπάρχει δηλαδή μια διακομματική γραμμή για ασυλία απέναντι σε μια οργάνωση η οποία σε οποιαδήποτε στοιχειωδώς δημοκρατική χώρα είτε θα ήταν εκτός νόμου, είτε τουλάχιστον δεν θα είχε δικαίωμα να ξανακατέβει σε εκλογές. Και όμως δεν υπάρχουν καν φωνές στον πολιτικό κόσμο για να παρθούν τέτοια μέτρα…

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι φυσικά γνωστός σε όσους παρακολουθούν αυτό το site  και δεν είναι άλλος από την αφοσίωση σύσσωμου του Ελληνικού πολιτικού κόσμου στην ανερχόμενη Ρωσική φασιστική υπερδύναμη.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων διατάξεων που προτείνονται προς τροποποίηση φαίνεται πως έρχονται σημαντικές αλλαγές προς το χειρότερο και στο άρθρο 191 Π.Κ., το οποίο αφορά τη διασπορά ή διάδοση ψευδών ειδήσεων ή φημών (fake news)

Σήμερα, βάση του εν λόγω άρθρου, τιμωρείται η με οποιονδήποτε τρόπο (δημόσια, μέσω του διαδικτύου, με αποστολή προσωπικών μηνυμάτων κλπ), h διασπορά ή διάδοση ψευδών ειδήσεων ή φημών που είναι ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας klp.

Όπως μάλιστα καθιστά σαφές το ισχύον άρθρο, ο νόμος δεν απαιτεί να έχει επέλθει το αποτέλεσμα της πρόκλησης ανησυχίας ή φόβου. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο  του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το παραπάνω άρθρο 191 ΠΚ τροποποιείται προς το χειρότερο, με πολύ πιο περιοριστικές διατάξεις για  αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος των ψευδών ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η διασπορά ψευδών ειδήσεων ή φημών θα τιμωρείται εφεξής αποκλειστικά και μόνο εάν οι ψευδείς ειδήσεις επιφέρουν κίνδυνο πρόκλησης ζημίας στον τουρισμό, στην οικονομία ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή κίνδυνο διατάραξης των διεθνών της σχέσεων. Τίθεται, δηλαδή, σαφής περιορισμός στους τομείς που προστατεύονται από το νόμο απέναντι στο φαινόμενο των fake news, καθώς απαλείφεται η έννομη προστασία της δημόσιας πίστης.

Αλλάζει δηλαδή ο δυνητικός χαρακτήρας πρόκλησης ανησυχίας που προέβλεπε έως τώρα το άρθρο και έτσι στο εξής  δεν θα αρκεί απλώς από το περιεχόμενό τους οι ψευδείς ειδήσεις να είναι προφανές ή εύλογο πως μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία ή φόβο στο κοινό, ώστε η διάδοσή τους να διώκεται ποινικά.

Θα απαιτείται να έχει επέλθει και το αποτέλεσμα της πρόκλησης του φόβου, ώστε το αδίκημα να υφίσταται και οι δικαστικές και διωκτικές αρχές θα μπορούν να επεμβαίνουν μόνον αφού έχει γίνει η-πιθανώς ανεπανόρθωτη ζημιά- καθώς πιο πριν δεν θα υφίσταται αδίκημα !

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται σαφές πως η κατάργηση της έννομης προστασίας της δημόσιας πίστης είναι πραγματικά δώρο σε εκείνους που διασπείρουν fake news  και θα ανοίξει την κερκόπορτα των fake news κάθε είδους που η κυβέρνηση του Τσίπρα θα μπορεί να τα εκμεταλλεύεται και ειδικά προεκλογικά/

Αυτό  ακριβώς κάνει ανά τον κόσμο και ο μέντορας κάθε αριστερού και κάθε δεξιού φασίστα Πούτιν με τη βιομηχανία των fake news και των υποκλοπών που έχει στήσει ανά τον κόσμο και τώρα ο μαθητής του πάει να τον αντιγράψει !

 

 

image_pdfimage_print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *