Μόνο στη μπάλα δεν είχαν το μυαλό τους οι Γερμανοί !

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Χθες στο ματς Γερμανία-Ουγγαρία στο Μόναχο πήγε να γίνει μια από τις πιο ηχηρές εκπλήξεις που έχουμε δει ποτέ σε Euro, με τη μαχητική Ουγγαρία να φτάνει μια ανάσα πριν το ιστορικό διπλό και μια μεγάλη «κηδεία» στο σπίτι των Γερμανών !

Πέρα από τις κλασσικές αμυντικές αδυναμίες των Γερμανών που ήταν και πάλι προφανείς, είδαμε μια κακή Γερμανία, υποτονική και χωρίς φαντασία.

Και αν τελικά γλίτωσε το στραπάτσο, είναι λόγω ενός λάθους του Ούγγρου τερματοφύλακα και της κούραση που έβγαλαν, όπως και στο ματς με τους Πορτογάλους.

Εκτιμούμε ότι αυτή η εικόνα των Γερμανών δεν οφείλεται μόνο σε αγωνιστικούς λόγους. Πιστεύω ότι όλη αυτή η ιστορία με τους ΛΟΑΤΚΙ, τον Ουγγρικό νόμο, τα περιβραχιόνια κλπ. επηρέασε τους Γερμανούς οι οποίοι δεν είχαν αρκετά το μυαλό τους στη μπάλα σε αυτό το ματς.

Χαρακτηριστικό και το περιβραχιόνιο του κρυφο-γκέι Νόιερ και ένας οπαδός που εισέβαλε στο γήπεδο με ΛΟΑΤΚΙ σημαία για να διαμαρτυρηθεί, αλλά και ο Γκορέτσκα που θεώρησε σωστό να πανηγυρίσει την ισοφάριση με gay μήνυμα προς τους οπαδούς της Ουγγαρίας.

Τέλος πάντων, οι ανατολίτες Ούγγροι-που μπήκαν μέσα με το μυαλό μόνο στη μπάλα και παθιασμένοι για διάκριση-αποκλείστηκαν αξιοπρεπέστατα, ενώ οι Γερμανοί θα πάνε στο Γουέμπλεϊ να βρουν τους Άγγλους, σε ένα ανοιχτό ματς όπου αναμένεται να πέσουν κορμιά.

Οι δε Γάλλοι θα βρουν στην επόμενη φάση τους Ελβετούς οι οποίοι παραδοσιακά τους δυσκολεύουν, ενώ η Πορτογαλία του Σάντος-που πάλι δεν μας έπεισε γιατί η άμυνά της δεν είναι πλέον συμπαγής-πέφτει επάνω στο εξαιρετικό Βέλγιο που θα είναι το φαβορί της αναμέτρησης.

Η Γαλλία επίσης δεν είναι εντυπωσιακή, αλλά δεν θα βιαστούμε να την κρίνουμε διότι και στο μουντιάλ που κέρδισε, είχε ξεκινήσει επίσης νωθρά στον όμιλο και ρόλαρε σιγά,σιγά.

 

image_pdfimage_print