Υλικά συνταγής
220 γρ. τυρί φέτα
3 μικρές ντομάτες κατά προτίμηση πομοντόρια ή 5-6 ντοματίνια
πιπερίτσες τσίλι σε λεπτές φέτες ή μπούκοβο (ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
ρίγανη
μαύρο πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες ή φέτες και τις στρώνετε πάνω από το τυρί, φροντίζοντας να μη καλύπτει όλη την επιφάνεια και σκεπάζει τελείως τη φέτα. Πασπαλίζετε με ρίγανη, τοποθετείτε από πάνω το τσίλι (ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας /πόσο καυτερό το θέλετε) και το περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες και πάρει ένα χρυσό χρώμα το τυρί. Το σερβίρετε ως ορεκτικό/μεζέ με ζεστό ψωμί ή σαν συνοδευτικό με το ψητό σας κρέας ή κοτόπουλο.
ΠΗΓΗ: www.xrysessyntages.gr