Μουντιάλ:Πάρτα κάτω τα μεγάλα φαβορί !

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

ΣΕΡΒΙΑ-ΚΟΣΤΑ-ΡΙΚΑ   1-0

Κολάροφ 56′

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε και οι Σέρβοι παρουσίασαν μετά από πάρα πολλά χρόνια μια σοβαρή ομάδα με εξαιρετική αμυντική λειτουργία !  Οι Σέρβοι ήξεραν ότι η Κόστα-Ρίκα υστερεί σε ποιότητα και θα επιστρατεύσει το γνωστό αμυντικογενές παιχνίδι της με τις αντεπιθέσεις για να πάρει το ματς, έτσι θωράκησαν την άμυνά τους και έπαιξαν με υπομονή μπροστά για να βρουν το γκολ.

Τελικώς τους βγήκε, έστω και από στημένη φάση, και πήραν το πολύτιμο τρίποντο που τους βάζει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης και εν συνεχεία ανασταλτικά πήραν πολύ καλά βαθμό στην πίεση των Κοσταρικανών. Η Κόστα-Ρίκα δεν θα λέγαμε ότι ήταν και κακή, αλλά είναι δύσκολο να επαναλάβεις μια επιτυχία όπως του περασμένου μουντιάλ, όταν οι αντίπαλοι σε έχουν διαβάσει και δεν μπορείς να τους αιφνιδιάσεις. Επιπλέον βασικά της ατού προέρχονται από σοβαρούς τραυματισμούς…

 

 

ΜΕΞΙΚΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1-0

35′ Λοζάνο

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

Γιατί έγινε αυτή η εκπληξάρα και τα πάντσερ προσγειώθηκαν απότομα ; Πρώτον γιατί το Μεξικό ήταν τόσο καλή και τεχνική ομάδα και διαβασμένο όσο λίγοι περιμέναμε και με τις ταχύτατες αντεπιθέσεις του έπαινε πολύ συχνά στον ύπνο την προβληματική Γερμανική άμυνα.

Όσο για τη Γερμανία, πέρα από την προβληματική άμυνα, είχε σε κακή μέρα σημαντικότατους παίκτες όπως Οζίλ, Κεντίρα και Κρόος με αποτέλεσμα να μην είναι δημιουργικά η Γερμανία που ξέραμε. Το κυριότερο όμως που πλήρωσε χθες η καραμπινάτη έλλειψη σέντερ φορ μεγάλης κλάσης του επιπέδου της Γερμανίας. Ο Μίλερ δεν είναι του επιπέδου ενός Ρονάλντο, ενός Σουάρεζ, ενός Γκριζμάν, ενός Λεβαντόφσκι και ειδικά κόντρα στο Μεξικό δεν υπήρχε στο γήπεδο…

Κατά τ’άλλα όμως δεν θα λέγαμε ότι ήταν τόσο κακοί για να προκαλέσουν πλήρη απογοήτευση, αφού είχαν και την υπεροχή και πολλές ευκαιρίες και ατυχία (δύο δοκάρι). Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τους Γερμανούς ήδη ξεγραμμένους επειδή έχασαν το πρώτο παιχνίδι.

Η κατάσταση στον όμιλο δίνει προβάδισμα στο Μεξικό για την πρώτη θέση, ενώ δυσκολεύει κατά πολύ και το έργο της Σουηδίας να μπει σφήνα ανάμεσα σε Γερμανία και Μεξικό. To πιο αξιοσημείωτο όμως είναι ότι αν η Γερμανία έρθει δεύτερη σε αυτόν τον όμιλο και η Βραζιλία πρώτη στο όμιλό της, τότε οι δυο τους θα συναντηθούν στη φάση των 16.

 

ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ  1-1

20’Κοουτίνιο, 50′ Ζούμπερ

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

Να λοιπόν που ούτε η πολυδιαφημισμένη-όπως συνήθως Βραζιλία- μπόρεσε να κερδίσει στην πρεμιέρα και δεν το κατάφερε γιατί πλέον είναι υπερβολικά εξευρωπαϊσμένη και, σε μεγάλο βαθμό, λείπει το απρόοπτο και το μαγικό που πάντα χαρακτήριζε τη Βραζιλία.

Δεν κέρδισε επίσης γιατί οι Ελβετοί ήταν καλύτερα στημένοι, δεν πανικοβλήθηκαν μετά το 1-0 και εν τέλει μετέτρεψαν το ματς σε κλωτσοπατινάδα και οι Βραζιλιάνοι τελικά τους ακολούθησαν και έπεσαν στην παγίδα τους…

Παρουσίασαν επίσης και το κουσούρι που παρουσίασε και η Αργεντινή, δηλαδή να τα παριμένει όλα από τον star της ομάδας, και εν προκειμένω τον Νεϊμάρ, ο οποίος όμως ήταν καλά κλεισμένος και έφαγε και πολλές κλωτσιές. Εντύπωση μας έκανε επίσης το πως η Βραζιλία χαλάρωσε μετά το 1-0 αντί να πιάσει τον αντίπαλο απ’το λαιμό και τελικά το πλήρωσε.

Δεν νομίζουμε πως η πρόκριση της Βραζιλίας μπορεί να κινδυνεύσει, αλλά προβλέπεται μεγάλη μάχη μεταξύ Ελβετίας και Σερβίας για τη δεύτερη θέση.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *