Με Στικούδη και Ματιάμπα το Καρναβάλι Μεσσήνης !

Ειδήσεις Μεσσηνία

Xθες Τσικνοπέμπτη , σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Μεσσήνης , παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις-έκπληξη του φετινού 159ου Νησιώτικου Καρναβαλιού που κορυφώνεται με την παρέλαση αρμάτων και μασκαράδων την Καθαρή Δευτέρα και τη συναυλία που θα ακολουθήσει αμέσως μετά στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, με τους φιρμάτους Κατερίνα Στικούδη και τον Ησαΐα Ματιάμπα !

“Το καρναβάλι της Μεσσήνης δεν το παρακολουθείς απλά, το ζεις”. σημείωσαν ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης και η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου !

“Το καρναβάλι είναι συμμετοχή, να βγούμε όλοι έξω από τα σπίτια, για να γιορτάσουμε και να χαρούμε” τόνισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Γρηγόρης Γρηγορόπουλος

Παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων, στη Μεσσήνη και τον υπόλοιπο δήμο:

– Σάββατο 2 Μαρτίου: 5.30 μ.μ. παιδικό αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα «Kouzisevents» από το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης. 6 μ.μ. παιδικό αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νεφέλη» από τον Σύλλογο Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.

– Κυριακή 3 Μαρτίου: 11 π.μ. παιδικό καρναβάλι στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης με θεατροπαιχνίδια, παντομίμα, χορό, παιχνίδια και  εργαστήρια. Συμμετέχουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, ο Ιδιωτικός Βρεφονηπιακός  Σταθμός “Το πρώτο μας σχολείο”, τα δημοτικά Μεσσήνης, η σχολή χορού “Kinisis τέχνη”, Οι “Φίλοι της Μεσσήνης”, το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης. Η συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη για όλα τα παιδιά και θα γίνει και κυνήγι θησαυρού junior, από τον Σύλλογο “Η χαρά του παιδιού”. 5.30 μ.μ. παιδικό αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νεφέλη» από τον Σύλλογο Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.

– Παρασκευή 8 Μαρτίου: 7 μ.μ. παραδοσιακά καλέσματα στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας. 8 μ.μ. μασκέ πάρτι στο “Ideal” από τον Σύλλογο  Γυναικών Μεσσήνης.

– Σάββατο 9 Μαρτίου: 10 π.μ. παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. 9 μ.μ. αποκριάτικος χορός Δημοτικής Φιλαρμονικής στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νεφέλη». 9 μ.μ. εκδήλωση στην Τ.Κ. Βελίκας, στη Μυρτοποταμιά, στην Τ.Κ. Νεοχωρίου.

– Κυριακή 10 Μαρτίου: 11.30 χοροί και γαϊτανάκι στην Πλατεία Μεσσήνης. 9 μ.μ. φωτιές στις γειτονιές της Μεσσήνης: στην οδό Πολυτεχνείου, από το ΘΜΕ στην οδό Ελευθερίας και Κολοκοτρώνη, του Συλλόγου Γυναικών στην οδό Δ. Κούτσικα 55, στην λεωφόρο Πύλου, στην οδό Ερμού. 9.50 μ.μ. πυροτεχνήματα. 10 μ.μ. “Τυρής – Ταραμάς” – “Φάγατε – φάγαμε” από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, στην οδό Πολυτεχνείου 22.

Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου: 10.30 π.μ. “Οι φουστανελλάδες” των Συλλόγων της Μεσσήνης οδεύουν χορεύοντας προς την κρεμάλα. 11 π.μ. δρώμενο Γριάς Συκούς στην περιοχή της Κρεμάλας. 11.30 π.μ. κρεμάσματα  και κέρασμα φασολάδας από το Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης. 3.30 μ.μ. ο λόγος του Καρνάβαλου. 3.45 καρναβαλική παρέλαση και συναυλία με τους Ησαϊα Ματιάμπα και Κατερίνα Στικούδη στην Κεντρική Πλατεία.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

– Αίπειας: Σάββατο 2 Μαρτίου 9 μ.μ. πάρτι στο Δημοτικό Σχολείο Λογγάς. Καθαρή Δευτέρα: 11 π.μ. Κούλουμα στην πλατεία.

– Ανδρούσας: Κυριακή 10 Μαρτίου 6.30 μ.μ. “Το καρναβάλι του Μαλλιαρού” στην Τ.Κ. Μαγγανιακού.

– Βουφράδος: Κυριακή 10 Μαρτίου 8.30 μ.μ. εκδήλωση στο πρώην Δημοτικό  Σχολείο Χαραυγής.

Ιθώμης: Κυριακή 3 Μαρτίου 10.30 π.μ. λιώσιμο παστού στην Κεντρική Πλατεία Αρχαίας Μεσσήνης. Κυριακή 10 Μαρτίου 8 μ.μ. φωτιά στην Πλατεία Βαλύρας.

– Πεταλιδίου: Κυριακή 10 Μαρτίου 6 μ.μ. «Χωριάτικος γάμος ένα περίεργο προξενιό» στην Τ.Κ. Νερομύλου, χορός και γλέντι, παραδοσιακά εδέσματα και κρασί. Καθαρά Δευτέρα: 11.30 π.μ. χαρταετοί, δώρα, χοροί και παραδοσιακά φαγητά στην Πλατεία Πεταλιδίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *