Με επιτυχία η “αυγή της πανσελήνου” στον στον Επικούριο Απόλλωνα

Ειδήσεις Μεσσηνία

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου και κατάνυξη παρουσιάστηκε το Σάββατο που μας πέρασε στον προαύλιο χώρο του ναού Επικούριου Απόλλωνα  μουσική εκδήλωση με τίτλο «Στην αυγή της πανσελήνου».

Για όσους δεν το γνωρίζουν πρόκειται για αρχαίο ναό που βρίσκεται στα σύνορα Μεσσηνίας, Ηλείας και Αρκαδίας και ανήκει διοικητικά στον Δήμο Οιχαλίας της Μεσσηνίας.

Ο κόσμος μάλιστα-που είχε  συρρεύσει από νωρίς στον  ναό για να παραστεί στην εκδήλωση και να θαυμάσει το μνημείο και το φυσικό κάλλος της περιοχής- απόλαυσε την εκδήλωση και το κάλλος της περιοχής  με ένα  ολόγιομο φεγγάρι το κοινό και ένα άρτια εκτελεσμένο μουσικό πρόγραμμα γεμάτο νοσταλγία και ρομαντισμό.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΡΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Κατά την εκδήλωση ερμηνεύτηκαν τέσσερις κύκλοι τραγουδιών σπουδαίων ποιητών (Γιάννης Ρίτσος, Οδυσσέας Ελύτης, Νίκος Γκάτσος) μελοποιημένοι από σπουδαίους συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκης, Στάθης Γυφτάκης).

Τέλος υπήρξε και συγκέντρωση τροφίμων  από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Οιχαλίας με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *