Μέγας “χορηγός” της ακροδεξιάς ο Κούλης Μητσοτάκης !

Διακυβέρνηση Διεθνή Εξ. Πολιτική Οικονομία Πολιτικά

Αναλύσεις επί αναλύσεων έχουμε ακούσει για τη μεγάλη άνοδο των κομμάτων στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας η οποία ήταν πάντως πλήρως αναμενόμενη και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Εμείς μπορούμε να πούμε ότι η ψήφος σε αυτά τα κόμματα στη χώρα μας -που φθάνουν κοντά στο 20 % -έχει και εύκολα κατανοήσιμες αιτίες και φορμές, αλλά και ότι έχει και αρκετή ποιοτική διαφορά σε σχέση με τις ψήφους που έπειρναν τα νεοναζιστικά μορφώματα τύπου Χρυσής Αυγής και έπειτα Κασιδιάρη.

Τι εννοούμε χωρίς βέβαια να αγιοποιούμε τη σημερινή ακροδεξιά ; Ότι τότε ψήφιζαν κάποιοι εν μέσω οικονομικής κρίσης καθαρά με θυμό και τιμωριτική διάθεση προς αυτούς που πτώχευσαν την Ελλάδα. Άλλωστε ποιός θυμάται τι πρόγραμαμ είχε η Χρυσή Αυγή για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ;

Αυτοί οι ψηφοφόροι είχαν και έχουν στην πλειοψηφία τους κουλτούρα βίας, ενώ πίστευαν και πιστεύουν σε έναν αυταρχισμό που θα έρθει με μαγικό τρόπο να κάνει κάτι καλό για αυτούς και να τους λύσει τα προβλήματα.

Σε αυτές όμως τις εκλογές, όπου δεν υπήρχαν Χρυσές Αυγές και Σπαρτιάτες- τουλάχιστον στην ατόφια μορφή τους-είναι φανερό ότι στράφηκαν και σχετικά πιο μετριοπαθείς δεξιοί ψηφοφόροι σε κόμματα όπως του Βελόπουλου, της Νίκης και της Λατινοπούλου και άλλα μικρότερα.

Από την άλλη δε ο Κασιδιάρης έριξε μέσα από τη φυλακή γραμμή υπέρ του 88χρονου Ρωσόδουλου Εμφιετζόγλου που όμως αυτή τη φορά δεν απέδωσε αρκετά, καθώς αυτός περιορίστηκε σε μικρό ποσοστό και εκτός Βουλής, κάτι που δεν μπορεί παρά να είναι θετική εξέλιξη.

Εδώ λοιπόν ερχόμαστε να εξηγήσουμε το γιατί η άνοδος των υπερδεξιών κομμάτων είναι αυτή εξηγίσμη και γιατί ο μεγαλύτερος χορηγός τους είναι βασικά ο απερίγραπτος Μητσοτάκης, αν και όχι μόνο αυτός.

Σε τι αντέδρασε  όλος αυτός ο κόσμος και εκφράστηκε έτσι ;

  • Στη λεγόμενη woke ατζέντα της αποδόμισης κάθε άξίας και ειδικά στον επικίνδυνο ΛΟΑΤΚισμό και στους προπαγανδιστές αυτών των ιδεών στην πολιτική, στην τηλεόραση και στον τύπο.

Αποκορύφωμα φυσικά ο γάμος ομοφυλοφίλων στον οποίον εναντιώθηκε η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού (και των Νεοδημοκρατών ακόμα περισσότερο) και παρόλα αυτά ο αδίστακτος πρωθυπουργός τον πέρασε και μάλιστα έναν αυταρχικό και ραδιούργο τρόπο, ώστε να μειώσει και το πολιτικό κόστος.

Ακόμα πιο εξοργιστικό ότι πίσω από τη Ν.Δ. σύρθηκαν επί του θέματος και κόμματα της υποτιθέμενης αντιπολίτευσης όπως  ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύσης Ελευθερίας και Νέα αριστερά και ενώ είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να προκαλέσουν μεγάλο ρήγμα έως και να ρίξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικό δε αυτών των εκλογών ότι όλα τα κόμματα που στήριξαν το εν λόγω αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο είτε έπεσαν εκλογικά, είτε έμειναν σχεδόν στάσιμα ! Τυχαίο ;

Αμετανόητος ωστόσο ο Μητσοτάκης ισχυρίζεται ακόμα ότι έπεραξε το σωστό και ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, φταίει ο κόσμος που είναι πολύ πίσω και δεν το κατανόησε !

  • Το μεταναστευτικό ζήτημα όπου, μολονότι τον τελευταίο καιρό οι ροές μεταναστών και προσφύγων έχουν μειωθεί, η κυβέρνηση έχει αποτύχει να δώσει μια λύση και να χαράξει μια ορθολογική μεταναστευτική πολιτική σε ότι αφορά το πόσους μετανάστες και από ποιούς πολιτισμούς μπορεί να χωρέσει η ρημαγμένη και φτωχή πλέον χώρα μας.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν ακόμα γκέτο μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και άνοδος της εγκληματικότητας, μολονότι αυτή θα είναι λάθος να τη χρεώσουμε αποκλειστικά στους ξένους, όπως κάνουν οι εθνικιστές και οι ρατσιστές.

  • Δύο εθνικά θέματα που είναι οι σχέσεις με την Τουρκία και τη Βόρεια Μακεδονία που οι χειρισμοί τους θύμωσαν πολύ κόσμο σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα που πάντοτε ήταν μάλιστα εθνικιστικά εκπαιδευμένη ακόμα και από την ίδια τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη

Ωστόσο ουδείς κατάλαβε τι έρωτας έπιασε ξαφνικά το Μητσοτάκη με την Τουρκία και ενώ μέχρι τώρα ήταν κόντρα στην κόντρα και έχθρα στην έχθρα με την Τουρκία και τον Ερντογάν, αλλά κυρίως  σε τι ακριβώς έχουμες οφεληθεί από αυτή την όποια σύσφιξη των σχέσεων.

Και μιλάμε μάλιστα για μια Τουρκία η οποία είναι πιο εξτρεμιστική από ποτέ η οποία τηρεί στάση Πόντιου Πιλάτου στον ΡωσοΟυκρανικό πόλεμο,αλλά και φτάνει να μη θεωρεί τη Χαμάζ τρομοκρατική οργάνωση αλλά αντιστασιακή !

Υπάρχει άλλωστε και το θέμα της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, όπου και πάλι η Ν.Δ. του Μητσοτάκη εκπαίδευσε πριν λίγα χρόνια τον κόσμο στο φανατισμό και τον ανορθολογισμό την εποχή της συμφωνίας των Πρεσπών και των συλλαλητηρίων.

Όμως όλη αυτή τη πλημμυρίδα των φανατικών τη βρίσκει πλέον μπροστά του, καθώς του χρεώνουν ότι δεν κάνει τίποτα για να ακυρώσει τη συμφωνία και ειδικά τώρα που οι γείτονες χρησιμοποιούν και πάλι- έστω και ανεπίσημα-το σκέτο «Μακεδονία» !

Έχουμε ξαναγράψει ωστόσο ότι ο Μητσοτάκης έχει έρθει σε δύσκολη θέση σε αυτό το θέμα διότι στην πραγματικότητα είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο να ακυρώσει μια συμφωνία την οποία άλλωστε ούτε η δική του κυβέρνηση έχει εφαρμόσει αρκετά !

Έτσι λοιπόν εμείς πιστεύουμε ότι πολύς κόσμος ψήφισε αυτά τα κόμματα, όχι τόσο γιατί πιστεύει ότι αυτά μπορούν να δώσουν λύσεις στα μεγάλα καυτά προβλήματα της πτώσης του βιωτικού επιπέδου, της ανεργείας και της ακρίβειας (άλλωστε μιλάμε για Ευρωεκλογές και μόνο), αλλά γιατί είναι θυμωμένος και με ζητήματα, όπως τα παραπάνω και ότι οι τυχοδιωκτικοί χειρισμοί της κυβέρνησης φούντωσαν έτσι τα κόμματα δεξιότερά της.

Αυτά βέβαια δεν σημαίνουν ότι δεν πρέπει και να μας ανησυχεί η άνοδος και η φύση αυτών των κομμάτων και πρώτα, πρώτα  η αγαστή και ανοιχτή  σχέση που έχουν με τη τρομοκρατική Ρωσία του Πούτιν, τουλάχιστον τα δύο από αυτά τα τρία κόμματα, η Ελληνική λύση και η Νίκη.

Η δε Λατινοπούλου δεν έχει εκφραστεί ακόμα περί Ρωσίας και γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας (και δεν τη ρωτούν καν οι δημοσιογράφοι όπου την καλούν), αλλά οι τάσεις και διαθέσεις της θα φανούν από το αν θα ακολουθήσει στην ευρωβουλή τη Ρωσόδουλη Λεπέν ή την ακροδεξιά αλλά μη ρωσόδουλη Μελόνι.