Λεβέντης: Μέρος της παράνοιας της οικονομικής κρίσης !

Διακυβέρνηση Ελλάδα Πολιτικά

Τον Βασίλη Λεβέντη οι σχετικά πιο παλιοί τον θυμόμαστε στην πολιτική από το 1990-92, μέσα από ένα περιθωριακό κανάλι, να αυτοπαρουσιάζεται ως πολιτικός μεσσίας που θα έσωζε την Ελλάδα και να προσπαθεί να πείσει τον Ελληνικό λαό να τον ψηφίσει.

Τα στοιχεία γραφικότητας, οι υπερβολές και τα κολλήματα είναι πολύ γνωστά από τότε (ήταν άλλωστε ο άνθρωπος που εισήγαγε τις κατάρες και τους καρκίνους στην πολιτική ζωή). Το θέμα είναι όμως ότι δεν έλεγε μόνο τρέλες, αλλά και αρκετά σοβαρά και σωστά πράγματα για τα πολιτικά θέματα που καταπιανόταν.

Όλη αυτή η ορθολογική και επαναστατική του πλευρά , μαζί με κάποιες προβλέψεις που είχε κάνει περί οικονομικής κρίσης και κατάρρευσης της Ελλάδας όπου έπεσε μέσα, έκανε ένα ποσοστό κόσμου να τον επιβραβεύσει εν μέσω οικονομικής κρίσης και απελπισίας και τελικά να βάλει  την Ένωση Κεντρώων του στη Βουλή στις εκλογές του 2015.

Ωστόσο αυτό που γνωρίσαμε ως κοινοβουλετικό Λεβέντη και Ένωση Κεντρώων μοιάζει με ένα  έκτρωμα, απάτη και τυχοδιωκτισμό ακόμα και για τα δεδομένα του παλιού γνωστού Λεβέντη και του αποκόμματος του !

Ας τα πιάσουμε από την αρχή για να τεκμηριώσουμε τα δεδομένα της ιδιότυπης αυτής πολιτικής απάτης: Κατά πρώτον λίγοι γνώριζαν και γνωρίζουν ότι η Ένωση Κεντρώων (λέμε τώρα κεντρώων) δεν διαθέτει ούτε κεντρική επιτροπή ,ούτε έχει κάνει ποτέ της συνέδριο και έχει τον ίδιο αρχηγό επί 27 χρόνια !

 Είναι προφανές λοιπόν πως στην πραγματικότητα εδώ μιλάμε, το λιγότερο, για ένα αυταρχικό αρχηγοκεντρικό κόμμα στο εσωτερικό του οποίου και να θέλεις να αμφισβητήσει την…αυθεντία του αρχηγού δεν μπορείς !

Επιπλέον το κόμμα-σύμφωνα πάντα με τον αρχηγό του- παρουσιαζόταν ως φιλοδυτικό και φιλοευρωπαϊκό, ώσπου λίγο πριν μπει στη βουλή έγινε ως δια μαγείας ρωσόφιλο και υπέρ μεγάλης σύσφιξης των σχέσεων με τη Μόσχα (τυχαίο,ε) ; με τις φήμες να οργιάζουν ότι από πίσω του βρίσκεται ο γνωστός σε όλους  Ιβάν Σαββίδης !

Να λοιπόν και ο βασικός λόγος που το Ελληνικό φαιοκόκκινο βαθύ κράτος τον έβγαλε από το τηλεοπτικό εμπάργκο και του έδωσε το «εισιτήριο» για το κοινουβούλιο ! Διαφορετικά το πιθανότερο είναι ότι ακόμα θα παρακαλούσε από τις εκπομπές του για να ψηφιστεί…

Επίσης παλιά ποτέ δεν φαινόταν να τα έχει καλά με τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίον από τις εκπομπές του χλεύαζε ως ακραίο και λαϊκίστικο κόμμα. Με την είσοδο του ωστόσο στη βουλή έγινε το πλέον φιλο-Συριζέικο κόμμα σε βαθμό που έφτανε να λέει ότι η συνεργασία του Τσίπρα με τον Καμμένο είναι λάθος και παρά φύση και αντίθετα θα μπορούσε να να βρει με κάποιον τρόπο την Ένωση Κεντρώων !

Μόλις βεβαίως είδε πόσο μισητός άρχισε να γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία με τα μνημόνια και τον κυνισμό του και μόλις ήρθε στην επιφάνεια και το Μακεδονικό, ξαναέγινε αντι-ΣΥΡΙΖΑ και Μακεδονομάχος στη γραμμή του αφεντικού Ιβάν !

Ας δούμε όμως και τις άλλες κραυγαλέες «κωλοτούμπες» του κυρίου Λεβέντη…Ο κάποτε ανένδοτος του περί των διαπλεκόμενων, (Βαρδινογιαννέων, Κοκκαλέων, Αλαφούζων κλπ.) που πίνουν το αίμα των Ελλήνων και πολεμούν τον Λεβέντη, πήγε περίπατο μόλις αυτοί άρχισαν να τον φιλοξενούν στα κανάλια τους μετά από πολλά χρόνια !

Από τότε-αφού δηλαδή μπήκε και στη Βουλή- δεν ξανακούσαμε τίποτα σχετικό για διαπλεκόμενα από το στόμα του και φυσικά πήγε περίπατο και η υπόσχεσή του ότι θα κυνηγήσει τους διαπλεκόμενους κλέφτες του χρηματιστηρίου τους οποίους σωστά κατηγορούσε κάποτε !

Περίπατο πήγε επίσης και η υπόσχεσή του ότι το κόμμα του δεν θα παίρνει τον πακτωλό χρημάτων που δίνει το κράτος στα κοινοβουλευτικά κόμματα από τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου ! Τα πήρε τελικά και αυτός ήρεμα και ωραία και δεν «άνοιξε μύτη»…

Τέλος- κρίνοντας από πολλές θέσεις του- η Ένωση Κεντρώων έχει μετατραπεί πλέον σε Ένωση σκληρών εθνικιστών και θρησκόληπτων για να μην πούμε «ψεκασμένων» !

Το Μακεδονικό βρίσκεται στον πυρήνα αυτής της ακραίας εθνικιστικής στροφής του και πλέον είναι το θέμα στο οποίο αποκλειστικά ποντάρει (με δημαγωγική πατριδοκάπηλη ρητορεία)  για να βρει «ψεκασμένους» ψήφους μήπως και ξαναμπεί στη βουλή.

Λίγοι ωστόσο ξέρουν ή θυμούνται ότι μια εποχή ο ίδιος τασσόταν υπέρ της συμβιβαστικής λύσης με τους γείτονες της τότε Π.Γ.Δ.Μ. και κατά των εθνικιστών που το αρνούνταν ! Για του λόγου το αληθές δείτε και το παρακάτω βίντεο όπου τα λέει όλα εν έτη 2009…

Από την άλλη βέβαια και οι-κάποτε πολέμιοι του- περισσότεροι δημοσιογράφοι ξεχνούν να του κάνουν τέτοιες ερωτήσεις, διότι πολλοί απλά είναι και αυτοί μέρος της νεοελληνικής πολιτικής σαπίλας και τυχοδιωκτισμου και έρπονται…

Αλλά τα έχουμε ξαναπεί ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ξέβρασε στην πολιτική επιφάνεια οτιδήποτε ακραίο, λαϊκίστικο, γραφικό και ανορθολογικό και πιθανότατα να έρχονται και χειρότερα. Βελόπουλοι, Λαφαζάνηδες, Τζήμεροι έως και Μακεδονικό τοπικιστικό-εθνικιστικό κόμμα που έμαθα μόλις ότι είναι στα σκαριά !

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *