Κορόιδεψαν και τους απογραφείς με πλιάτσικο στην αμοιβή τους !

Διακυβέρνηση Ελλάδα Οικονομία Πολιτικά

Όσοι δήλωσαν συμμετοχή στην τελευταία απογραφή του πληθυσμού ήταν κυρίως άνεργοι και άνθρωποι με οικονομικά προβλήματα τα οποία φυσικά τους έχουν προκαλέσει σε μεγάλο βαθμό οι υπερκομματικοί τυχοδιώκτες της πολιτικής που πτώχευσαν τη χώρα και έχουν το ασύλληπτο θράσος να ρίχνουν τις ευθύνες στους Γερμανούς και στη Μέρκελ.

Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν ήλπιζαν σε ένα καλό μεροκάματο, με βάση πάντα τον αριθμό των σπιτιών που κατέγραψαν, που είναι περίπου όσο ένας καλός μισθός τύπου 1.000 ή 900 ευρώ ή και κάτι λιγότερο και δήλωσαν συμμετοχή με αυτή την προοπτική.

Προ ημερών λοιπόν έφτασε ένα mail σε όλους τους απογραφείς με το οποίο ενημερώθηκαν ότι οι κρατήσεις θα φτάσουν στο 1/3 της αμοιβής τους ! Πχ. όποιος δούλεψε για 900 ευρώ-στο μέσο όρο- θα πάρει μόνο 600 δηλαδή ένα χαμηλό ημερομίσθιο κ.ο.κ. !

Και όλα αυτά έχοντας ταλαιπωρηθεί χειμώνα μέσα σε βροχή και κρύο και έχοντας να κάνουν με κάθε καρυδιάς καρύδι και σε μια απογραφή που τελικά είχε διάρκεια σχεδόν το διπλάσιο χρονικό διάστημα απ’όσο προβλεπόταν !

Αυτή είναι λοιπόν κυβέρνηση των αρίστων ενός πολιτικού απατεώνα πρωθυπουργού που παριστάνει τον εκσυγχρονιστή και φιλελεύθερο και που μπορεί να πείθει και τους ξένους γι’αυτό, έχοντας τερματίσει έναν ιδιότυπο λαϊκισμό των σαλονιών !

Και δεν είναι βέβαια μόνο οι απογραφείς που ληστεύονται συστηματικά από τους «εκσυγχρονιστές» μιμητές του Τσίπρα, αλλά και οι συνταξιούχοι και όλοι όσοι υπερφορολογήθηκαν μέσα στην κρίση και υπερφορολογούνται ακόμα, σε ένα κράτος που μόνο τυπικά έχει εξέλθει από την πτώχευση.

Πλέον το ζητούμενο των Μητσοτάκηδων και Τσίπρων και όλων των μιμητών τους είναι εξουσία με κάθε τρόπο, οπότε και εξυπηρέτηση όλων εκείνων των σκοτεινών συμφερόντων που ευνοούν την κατάληψη και τη διατήρηση της εξουσίας στην Ελλάδα.

Tο δε κράτος είναι στην πραγματικότητα για αυτούς τους λαοπλάνους ένα φέουδο το οποίο αυτοί οι νεοφεουδάρχες πολιτικοί χρησιμοποιούν κατά το δοκούν για να πετυχαίνουν τους σκοτεινούς σκοπούς τους και να εδραιώνουν την εξουσία τους.

Στα πλαίσια αυτά υπάρχει πχ μέσα στο κράτος και μια τεμπέλικη και διεφθαρμένη γραφειοκρατία που συνήθως ευνοείται, αλλά και άλλοι έντιμοι δημόσιοι λειτουργοί που συνήθως θα πληρώνουν τα «σπασμένα» όλων αυτών.

Κυρίως θα λέγαμε ότι το κράτος είναι ένα φέουδο με το οποίο οι κυβερνώντες θα απομυζούν τους πολίτες- είτε τους μόνιμα ριγμένους, είτε κάποιους που δωροδοκούσαν ιδιότυπα νωρίτερα-και το οποίο θα σου δίνει που και που ένα ξεροκόμματο για το οποίο θα πρέπει και να τους ευγνωμονείς και να τους αποθεώνεις.

Αυτό το ξεροκόμματο θα δίνεται κυρίως με τη μορφή επιδομάτων και σχεδόν πάντα με λεφτά της κακιάς γραφειοκρατικής Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία συχνά κατηγορεί και ο ίδιος ο Μητσοτάκης, αλλά και ο τύπος που τον εκφράζει!

Και από την άλλη βέβαια η μεγάλη πλειοψηφία των δεξιών, κεντροδεξιών και φιλελεύθερων έχουν παθιαστεί τόσο πολύ με τον υποτιθέμενο φιλελεύθερο και εκσυγχρονιστή τσαρλατάνο που δεν βλέπουν τίποτε πέρα από τη μύτη τους και κατηγορούν συνήθως ως Συριζαίο οποιονδήποτε του κάνει κριτικη!

image_pdfimage_print