Καλαμάτα: Στο διοικητίριο το κοινωνικό ιατρείο

Ειδήσεις Μεσσηνία

Στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, στο ισόγειο (στην πρώην Διεύθυνση Πρόνοιας), θα στεγάζεται πλέον το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας, μετά από διαπραγματεύσεις και αντεγκλήσεις πολλών μηνών μεταξύ των υπευθύνων του και του δήμου.

Τον χώρο αυτό παραχώρησε τελικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τη χθεσινή επίσκεψη μελών του Συλλόγου Φίλων Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας, στην αντίστοιχη αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα, στο γραφείο της στο Διοικητήριο και έτσι λύθηκε το ζήτημα.

Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο της “η κ. Μπούζα εξέφρασε το θαυμασμό της για το έργο του συλλόγου που έχει επιτευχθεί κυρίως μέσω της εθελοντικής δράσης, έχοντας δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργαζόμενων ιατρών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι όλο και αυξανόμενες ανάγκες των ανασφάλιστων ασθενών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας στηρίζει με συνέπεια δράσεις που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και στοχεύουν στην άμεση και αποτελεσματική βοήθεια των πληγέντων από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης συμπολιτών μας”.

Να σημειωθεί ότι το κοινωνικό ιατρείο αποτελείται από εθελοντές γιατρούς και εξυπηρετεί πολύ κόσμο-Έλληνες και ξένους-που η ζωή τα έφερε έτσι να μην έχουν την οικονομική ευχέρεια για εξετάσεις και φάρμακα και μέχρι τώρα στεγαζόταν σε έναν χώρο στο παλιό νοσοκομείο της πόλης.

image_pdfimage_print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *