Καλαμάτα: Παραδίδεται αύριο στην κυκλοφορία ως μονόδρομος η αναπλασμένη Ναυαρίνου

Ειδήσεις Μεσσηνία

Με αγκάθι την προσωρινή στάθμευση και με προβληματισμό παραδίδεται αύριο στις 10 το πρωί, στην κυκλοφορία, ως μονόδρομος, το αναπλασμένο τμήμα της οδού Ναυαρίνου, από Φαρών έως Ακρίτα, στην Παραλία της Καλαμάτας.

Όπως υπενθυμίζει ο δήμος, σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, η κίνηση των οχημάτων στο εν λόγω τμήμα θα γίνεται σε μία κατεύθυνση (μονόδρομος), από την αρχή της Ναυαρίνου προς το “Φιλοξένια”. 

Ωστόσο, προβληματισμό κι επιφυλάξεις προκαλεί το γεγονός ότι στο τμήμα αυτό με τη μεγάλη κίνηση, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, υπάρχει αδυναμία προσωρινής στάθμευσης κάποιου οχήματος, καθώς οι μοναδικοί ελεύθεροι χώροι είναι τα 3 σημεία ανεφοδιασμού των καταστημάτων, που και αυτά δεν είναι σίγουρο ότι επαρκούν για να εξυπηρετήσουν τις συγκεκριμένες ανάγκες.

Ακόμα, ζήτημα φαίνεται να υπάρχει και με τα μηχανάκια των διανομέων καταστημάτων εστίασης (ντελιβεράδων) που και σήμερα το απόγευμα ήταν παρκαρισμένα στο οδόστρωμα της Ναυαρίνου με τους κυβόλιθους.

Ο γενικότερος προβληματισμός προέρχεται από την εικόνα πεζόδρομου, που δημιουργεί η εικόνα του δρόμου και η ανάγκη αυτοκίνητα και ιδιαίτερα δίκυκλα να δείχνουν ιδιαίτερη υπομονή και να κινούνται με τη χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα, για να μην κινδυνεύσουν εργαζόμενοι και πελάτες στα καταστήματα, καθώς και οι πεζοί.

* Πέρα από την παράδοση του αναπλασμένου τμήματος της Ναυαρίνου, η δημοτική αρχή έχει προγραμματίσει για αύριο, στις 6 το απόγευμα, τα εγκαίνια στο νέο διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

ΠΗΓΗ: https://eleftheriaonline.gr/

image_pdfimage_print