Καλαμάτα: Αυτοψία Βασιλόπουλου στην ανάπλαση της Ναυαρίνου μετά τον σάλο με τα μάρμαρα από μνήματα

Ειδήσεις Μεσσηνία

Αυτοψία πραγματοποίησε πριν λίγη ώρα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στο έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, στο ύψος της Μαιζώνος, όπου υπήρξε καταγγελία για χρησιμοποίηση στο έργο μαρμάρων από τάφους.

Ο δήμαρχος που αρχικά είχε δώσει εντολή να διακοπεί το έργο της ανάπλασης μέχρι να δοθούν εξηγήσεις για τις μαρμάρινες πλάκες και να ξεκαθαριστεί το όλο ζήτημα, δήλωσε ότι περιμένει το πόρισμα της επιτροπής ακαταλληλότητας που όρισε, για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο και το τμήμα ανάπλασης της Ναυαρίνου (μεταξύ Φαρών – Ακρίτα) και να παραδοθεί στην κυκλοφορία ως μονόδρομος, τις επόμενες ημέρες.

Στα πλαίσια του ελέγχου τα κομμάτια των μαρμάρων που ξηλώθηκαν από το έργο με υποδείξεις από το στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Παναγιώτη Νασόπουλο και τον δήμαρχο, ήταν κανονικά και δεν είχαν καμία σχέση με τα επίμαχα.

Ο εργολάβος Γιώργος Παπουτσής μίλησε για ατυχέστατατο γεγονός κι έκανε λόγο για 3 μόνο κομμάτια μαρμάρου από τάφους που βρέθηκαν από λάθος του προμηθευτή, αλλά έγιναν αντιληπτά και τα άφησαν στην άκρη, για να τα απομακρύνουν.

Στον τόπο της αυτοψίας βρέθηκαν κι επαγγελματίες της εστίασης της περιοχής, που με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Νίκο Μαλαπέτσα ζήτησαν να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πολύπαθο έργο της Ναυαρίνου που έχει ταλαιπωρήσει τους επαγγελματίες και να παραδοθεί, επιτέλους, το συντομότερο δυνατόν.

Εξάλλου σήμερα το θέμα απασχόλησε εκπομπές σε κανάλια εθνικής εμβέλειας, όπου μίλησαν τόσο ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κανάκης, που αποκάλυψε το θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *