Ισορροπημένος και αμφίρροπος ο τελικός Φιορεντίνα-Ολυμπιακός

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Ο αυριανός ιστορικός τελικός του conference league του Ολυμπιακού με τη Φιορεντίνα στην OPAP ARENA έχει κάποιες ιδιαιτερότητες και χαρακτηριστικά που μας οδηγούν στην πρόβλεψη ότι θα είναι ισορροπημένος και αμφίρροπος.

Κατ’αρχάς μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι οι ομάδες είναι κοντά σε δυναμικότητα και ποιότητα ρόστερ, πλήν όμως νομίζουμε ότι η Φιορεντίνα έχει γενικά μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο (με αρκετούς «μπαρουτοκαπνισμένους» παίκτες κυρίως Ιταλούς έτοιμους να προσφέρουν).

Από την άλλη οι δύο ομάδες έχουν και κάποια κοινά χαρακτηριστικα όπως πχ. ότι έχουν αμυντικές αδυναμίες που προσπαθούν να τις καλύψουν με ένα κοντρόλ και γενικά ορθολογικό ποδόσφαιρο, παίζοντας για το αποτέλεσμα.

Επίσης φαίνεται πως είναι-τουλάχιστον η Φιορεντίνα από πέρσι και ο Ολυμπιακός φέτος-ομάδες που πόνταραν αρκετά στην Ευρωπαίκή τους πορεία, κάτι που δεν μπόρεσαν να συνδυάσουν με καλή πορεία στο πρωτάθλημά τους (φέτος ο Ολυμπιακός  τρίτος και η Φιορεντίνα όγδοη).

Θα πείτε τώρα εύλογα ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να θεωρηθεί έστω και λίγο φαβορί λόγω της της διεξαγωγής του περιβόητου τελικού  αγώνα στην Ελλάδα και δη στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Και όμως αυτός ο μικρός φαβοριτισμός και πίεση του Ολυμπιακού να φέρει το τρόπαιο μπορεί να λειτουργήσει και ως αγωνιστική παγίδα και το λέμε αυτό διότι στη φετινή του Ευρωπαϊκή πορεία ο Ολυμπιακός έκανε όλες σχεδόν τις προκρίσεις ως αουτσάιντερ !

Και με τη Μακάμπι στο δεύτερο αγώνα, όπου οι ερυθρόλευκοι πήγαν εκεί σχεδόν αποκλεισμένοι και στον προημιτελικό με τη Φενέρ Μπαχτσέ και φυσικά και στον ημιτελικό με την Άστον Βίλα. Πως θα το διαχειριστούν τώρα που δεν είναι αουτσάιντερ;

Οι απορίες θα μας λυθούν αύριο σε μια βραδυά που περιμένουμε να είναι μακριά και ακατάλληλη για καρδιακούς για τους φίλους του Ολυμπιακού !