Θεωρίες συνομωσίας και Κινεζόπληκτοι…

Διακυβέρνηση Διεθνή Ελλάδα Πολιτικά

Ας θυμίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με τον κορονοϊό την κοιτίδα του και την εξάπλωσή του διότι με όσα-συνήθως εκ του πονηρού- διαδίδονται και ακούγονται , θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε…

Μέχρι τώρα η επικρατέστερη και πιο τεκμηριωμένη εκδοχή για το πως ξεκίνησε ο κορονοϊός ήταν η ελεύθερη κατανάλωση άγριων ζώων από ανθρώπους στην Κίνα, κάτι που συνέβαινε με την ανοχή του εκεί δικτατορικού καθεστώτος και χωρίς στοιχειώδεις ελέγχους.

Επίσης έχει επιβεβαιωθεί ότι στο αρχικό στάδιο της ασθένειας οι Κινέζοι την απέκρυψαν και φυλάκισαν επιστήμονες και δημοσιογράφους που προειδοποιούσαν και έλεγαν την αλήθεια για το τι ερχόταν. Και δεν περιορίστηκαν εκεί…

Όταν ξέσπασε ο ιός και κάποιες λίγες δυτικές χώρες σκόπευαν ή συζητούσαν να κλείσουν τα σύνορα με την Κίνα, το εκεί καθεστώς των κομμουνιστών κατηγορούσε αυτές τις χώρες πως υπερβάλουν και πως βγάζουν αντικινέζικο ρατσισμό !

Ωστόσο και νέα στοιχεία που είδαν τη δημοσιότητα (και τα υιοθετούν πλέον και πολλοί Αμερικανοί και Ευρωπαίοι) δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανόν ο ιός να κατασκευάστηκε από τους Κινέζους σε ειδικό εργαστήριο στην πόλη Γουχάν, ώστε προφανώς να εξαπλωθεί έπειτα σε όλο τον κόσμο.

Όποια όμως και από τις δύο θεωρίες να ισχύει, δικαιώνει, λίγο ως πολύ, όσους μιλούσαμε από την αρχή για βιολογικό πόλεμο από την πλευρά των Κινέζων (και το γιατί τους εξυπηρετεί αυτός το εξηγούμε σε προηγούμενο άρθρο), καθώς ακόμα και αν ο κορονοιός δεν ξεκίνησε από πρόθεση αποδείχθηκε ότι οι Κινέζοι τον υποβοηθούσαν έπειτα για να εξαπλωθεί.

Αυτά τα θυμίζουμε διότι απλά οι Κινέζοι, οι Ρώσοι και όλα τα τσιράκια τους διεθνώς (που είναι τώρα πιο ισχυρά και ακούγονται περισσότερο από ποτέ) ξεκίνησαν από τότε μια εκστρατεία από fake news, παραπληροφόρηση και θεωρίες συνομωσίας για να συσκοτίσουν και να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και ο σκοπός τους είναι προφανής…

Να φύγει η ευθύνη και η παγκόσμια οργή από τις πλάτες τις Κίνας και, αν γίνεται, να μετατεθεί αλλού, με πρωταγωνιστές αυτές τις καμπάνιας ακροαριστερούς, αλλά και ακροδεξιούς (οι οποίοι είναι πλέον φουλ Κινεζόφιλοι, αν και αυτή η χώρα κυβερνάται ακόμα από κομμουνιστές!)

Αυτές οι θεωρίες συνομωσίας που πήραν παγκόσμια διάσταση (ακριβώς γιατί προέρχονται από τον ρωσοκινέζικο άξονα), λένε κυρίως ότι πχ. τον κορονοϊό τον κατασκεύασαν οι Αμερικανοί είτε για να πλήξουν την οικονομικά και γεωπολιτικά ανερχόμενη Κίνα, είτε για να…ελέγξουν τις χώρες και τους λαούς…

Άλλοι πάλι λένε ότι πρόκειται για μια παγκόσμια συνομωσία και πως ο κορονοϊός είναι είτε υπερτιμημένος, είτε και εντελώς ανύπαρκτος και πάλι ώστε η…παγκοσμιοποίηση και…η νέα τάξη να ελέγξει τους λαούς ! Κλασσική ακροδεξιοαριστερή μπουρδολογία…

Κάποιοι συνομωσιολόγοι μάλιστα στην θέση των Αμερικανών ή άλλων φταιχτών βάζουν τους συνήθεις ύποπτους Εβραίους ώστε να βάλουν και μια πινελιά αντισημιτισμού στις θεωρίες τους…

Για να μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν, όλες αυτές οι θεωρίες προπαγανδίζονται κυρίως από αριστερούς και ακροδεξιούς, αφού αυτοί είναι κυρίως που θέλουν να βγάλουν «λάδι τους Κινέζους και να μεταθέσουν τις ευθύνες αλλού.

Τώρα βέβαια το πως και το γιατί οι ακροδεξιοί υποστηρίζουν ένα καθεστώς κομμουνιστών ή έστω αριστερών χρίζει μεγάλης ανάλυσης που δεν μπορεί να γίνει σε αυτό το άρθρο…

Και όπως συνήθως βέβαια η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος σε ότι χειρότερο συμβαίνει διεθνώς αφού εδώ οι θεωρίες συνομωσίας περί κορονοϊού έχουν πάρει τόσο μεγάλη διάσταση, όσο σε ελάχιστα μέρη !

Από τη μια η έμφυτη ροπή και τάση του λαού μας προς τις θεωρίες συνομωσίας και από την άλλη η ρωσοκινέζικη απόλυτη κυριαρχία και προπαγάνδα, σε πολιτικό κόσμο ΜΜΕ, είναι που «ρίχνει λάδι στη φωτιά» και φουντώνει τη συνομωσιολογία στην Ελλάδα

Μάλιστα στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οι συνομωσιολόγοι που κάνουν τη ζημιά, αλλά και οι υποτιθέμενοι ορθολογιστές που είναι κυρίως ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας του ακραιφνώς Κινεζόφιλου και Ρωσόφιλου, Μητσοτάκη.

Αυτοί δεν περιορίζονται στο να απορρίπτουν τις θεωρίες συνομωσίας, αλλά και κατηγορούν ως συνομοσιολόγο όποιον τολμήσει να πει κάτι για την Κίνα και τις ευθύνες της. Αυτό μάλιστα είναι ιδιαίτερα αισθητό στα Ελληνικά ΜΜΕ (κυρίως οι Κινεζόφιλοι Αλαφούζος και Μαρινάκης) που μεταδίδουν τις ειδήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εκτίθεται πολύ η Κίνα.

Κάπου εδώ κολλάει και ο ακροδεξιο-τραμπούκος Ρωσόφιλος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει φυσικά τεράστιες ευθύνες για την έκταση που πήρε ο κορονοϊός στις ΗΠΑ.  

Ωστόσο τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν τον χτυπούν μόνο γι’αυτό, αλλά και για τη σχετικά θετική του πλευρά, από τη στιγμή που τολμάει να πει και δύο λόγια για τις ευθύνες της Κίνας (αν και αυτό το κάνει κυρίως γιατί πιέζεται από την εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά και τους Δημοκρατικούς)

Σε αυτό το σημείο οι καθεστωτικοί και τα ΜΜΕ τους λένε το εξής βρώμικο πως δηλαδή «ο Τραμπ ρίχνει τις ευθύνες για το μεγάλο πρόβλημα της χώρας στην Κίνα» (υπονοώντας δηλαδή πως η Κίνα στην πραγματικότητα δεν έχει ευθύνες).

Καθόλου τυχαίο που και ο άτυπος κυβερνητικός εκπρόσωπος Τσιόδρας όχι μόνο επαινούσε τους Κινέζους για τον τρόπο που υποτίθεται ότι αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τον κορονοϊο, αλλά και τους κάλυψε προφανώς λέγοντας πως ευθύνη για τη μετάδοση του κορονοϊού έχει κυρίως η φύση !

Αλλά για αυτή τη σαπίλα και τις παθογένειες, με την υποτέλεια και τον αντιευρωπαίσμό Ελλήνων πολιτικών και Ελληνικών ΜΜΕ, θα τα πούμε πιο αναλυτικά στο προσεχές άρθρο.

Όσο για κάποιους που μπορεί να θεωρήσουν υπερβολικά τα γραφόμενά μου, ας αναλογιστούν τι θα συνέβαινε και τι θα λεγόταν τώρα αν η αυτή η καταστροφή δεν ξεκινούσε από την Κίνα, αλλά από ΗΠΑ ή Γερμανία (ειδικά από τη δεύτερη που είναι της μόδας να την βρίζουμε τα τελευταία χρόνια) ή οποιαδήποτε άλλη δυτική ή φιλοδυτική χώρα !

image_pdfimage_print