Η «χορηγία» της ΟΥΕΦΑ στην Αγγλία και οι Αγγλόφιλοι στο…Μαρινακιστάν !

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Αμφιβολία για το ότι ο συγκεκριμένος Ολλανδός διαιτητής ήθελε να στείλει την Αγγλία στον τελικό (και πιθανότατα και όσοι ήταν στο VAR) και να ηττηθεί η, ομάδα έκπληξη της διοργάνωσης,  Δανία, δεν πρέπει να υπάρχει !

Όχι μόνο λοιπόν δεν υπάρχει κανένα πέναλτι στην πτώση του Στέρλινγκ, αλλά το παιχνίδι θα έπρεπε να έχει διακοπεί-βάσει κανονισμού- δευτερόλεπτα πριν, διότι υπήρχαν δύο μπάλες στο γήπεδο και μάλιστα πολύ κοντά στη φάση που εξελισσόταν και μπροστά στα μάτια διαιτητή και βοηθού.

Αν δε προσέξετε καλύτερα τη διαιτησία του Ολλανδού “χειρούργου” δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι ήθελε να κάνει. Πρώτον ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των Άγγλων, και ειδικά του Μαγκουάιρ και δεύτερον έδωσε επτά λεπτά καθυστερήσεις στον κανονικό αγώνα που δεν υπήρχαν.

Ο παρατηρητικός τηλεθεατής θα πρόσεξε επίσης ότι σε μια φάση όπου και πάλι υπήρχαν δύο μπάλες στο γήπεδο και όπου ήταν στην επίθεση αυτή τη φορά η Δανία, ο διαιτητής διέκοψε πάραυτα το ματς.

Από εκεί και πέρα βλέπουμε το σπάνιο φαινόμενο να ορίζεται από την UEFA Ολλανδός διαιτητής και στον ημιτελικό και στον τελικό και ο επίσης Ολλανδός διαιτητής VAR να ορίζεται στην ίδια θέση και στον τελικό !

Όλο αυτό μας κάνει λοιπόν να πιστεύουμε ότι ο διαιτητής του ημιτελικού είναι ένα λαμόγιο που είχε οδηγία να σπρώξει την Αγγλία στον τελικό και πως πιθανόν να ετοιμάζεται κάτι ανάλογο και κόντρα στους Ιταλούς που είναι όμως γενικά καλύτερη ομάδα των Άγγλων.

Ας πούμε και λίγα πράγματα για τη μορφή του αγώνα όπου κατά τη γνώμη μας η Δανία έλεγχε καλύτερα το ματς στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε κάλλιστα να προηγείται σε αυτό το διάστημα, αλλά τελικά είχε την ατυχία να ισοφαριστεί με αυτογκόλ.

 Ήταν επίσης αρκετά ανταγωνιστική και μέχρι το 66’ λεπτό και τις πρώιμες και λανθασμένες αλλαγές του Δανού προπονητή που έπαιξαν μεγάλο ρόλο. Και ήταν αποτυχημένες διότι έβγαλε και τον σκόρερ Ντάμσγκαρντ και τον Ντόλμπεργκ που προβλημάτιζα πολύ την Αγγλική άμυνα.

Αποδείχθηκε τελικά ότι η Αγγλία ξεκίνησε με λανθασμένη ενδεκάδα και με λάθος ανάπτυξη τον αγώνα. Η ανάπτυξη γινόταν αρχικά από τα μπακ, με τον αντιπαθητικό ξυλοκόπο Μαγκουάιρ, και εν συνεχεία με τους  Σο-Σάκα-Φίλιπς ή Μάουντ και ήταν προβληματική, καθώς και οι Στέρλινγκ και Κέιν αναγκάζονταν να γυρίζουν πολύ πίσω για να παίρνουν μπάλες.

Η Αγγλία ωστόσο άρχισε σταδιακά να βελτιώνεται με τις εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές του Σαουθγκέιτ που δείχνει να ξέρει να παλεύει τα ματς από τον πάγκο και έχει άλλωστε εκεί και περισσότερες εναλλακτικές λύσεις από τους Δανούς.

Του βγήκαν αρκετά και ο Χέντερσον και ο Τρίπερ και ο Φόντεν που έβαλε  στην παράταση και δεν του βγήκε μόνο ο Γκρίλις που τραυματίστηκε και από την άλλη φυσικά πήρε και το δώρο από τις τρεις αλλαγές του Δανού προπονητή.

Μπορούμε λοιπόν να μιλήσουμε για πλήρη κυριαρχία των Άγγλων στο δεύτερο ημίχρονο του κανονικού αγώνα και στην παράταση όπου οι Δανοί είχαν χάσει την επιθετικότητά τους και έπαιζαν μόνο άμυνα.

Αυτό βεβαίως δεν δικαιολογεί σε τίποτα μια νίκη με ανύπαρκτο πέναλτι, διότι πολύ απλά ο διαιτητής υπάρχει για να τηρεί τους κανονισμούς και όχι για να βοηθάει την καλύτερη ομάδα να κερδίζει…

ΟΙ ΑΓΓΛΟΦΙΛΟΙ ΣΤΟ “ΜΑΡΙΝΑΚΙΣΤΑΝ” !

Ας μας επιτραπεί όμως να μιλήσουμε και για ένα φαινόμενα το οποίο είναι η ακατανόητη Αγγλοφιλία των αθλητικών ΜΜΕ και των αντίστοιχων δημοσιογράφων στη χώρα μας, σε βαθμό που να υποβαθμίζεται αρκετά ή και τελείως η διαιτητική εύνοια της Αγγλίας στο συγκεκριμένο ματς.

Δεν πρέπει ωστόσο να σας κάνει εντύπωση διότι αυτό οφείλεται στην πραγματικότητα στην κυριαρχία του Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεγάλη πλειοψηφία των αθλητικών-και όχι μόνο αυτών-ΜΜΕ στη χώρα μας !

Τα συμφέροντα του…αγαπημένου μας προέδρου «Βαγγέλα» είναι λοιπόν στην Αγγλία όπου και είναι η βασική έδρα των επιχειρήσεών του και εκεί, όπως είναι γνωστό, κατέχει και ομάδα (Νότιγχαμ Φόρεστ), οπότε οι τυφλοί υπήκοοί του ακολουθούν τη γραμμή του πιστά και όχι βέβαια γιατί αγάπησαν ξαφνικά αυτή τη χώρα ή την ομάδα…

Ένας από τους μεγαλύτερους αχυρανθρώπους του Μαρινάκη είναι ο Αντώνης Καρπετόπουλος ο οποίος, αφού πήρε τη βραδινή εκπομπή για το Euro με παρέμβαση Μαρινάκη, μας προέκυψε φανατικός Αγγλόφιλος από’κει που τον ξέραμε μόνο Ιταλόφιλο ! Είπατε τίποτα ;

Τα ίδια ισχύουν και για τον σοσιαλφασίστα Μαρινακικό Χελάκη του sport fm και της sport day και για site όπως του gazzetta και του sport fm (στον τελευταίο κυριαρχεί επίσης η προπαγάνδα του Ολυμπιακού παρότι ανήκει στον Αλαφούζο !!)

Αυτό βέβαια το ζήτημα μπορούμε και να το δούμε συνολικά για το τι χώρα έχουμε φτιάξει και τι πολιτικό καθεστώς έχουμε στην Ελλάδα, αλλά ας περιοριστούμε μόνο στο αθλητικό κομμάτι…