Η μεγάλη ευκαιρία της εθνικής ομάδας για το Euro !

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Μετά από την ήττα με 3-0 και την κακή εμφάνιση στην Ολλανδία η μεγάλη πλειοψηφία φιλάθλων και δημοσιογράφων θεώρησε ότι η υπόθεση απευθείας πρόκρισης από τον όμιλο τελείωσε και πως θα πρέπει να ρίξουμε όλο το βάρος στη δεύτερη ευκαιρία των play-off.

Να όμως που τόσο η καθαρή χθεσινή  νίκη της ομάδας μας στην Ιρλανδία, όσο και η εντός έδρας ήττα της Ολλανδίας από τη Γαλλία άλλαξε τα δεδομένα και μας έβαλε για τα καλά στο παιχνίδι, δεδομένου ότι φιλοξενούμε Γάλλους και Ολλανδούς στην Opap Arena στο φινάλε του ομίλου !

Χθες η Ελληνική ομάδα παρουσίασε μια ομάδα σωστή τακτικά, ορθολογική και με μεγάλη αγωνιστικότητα που υποσκέλισε την παραδοσιακή αγωνιστικότητα των Ιρλανδών.

Επιπλέον υπάρχουν μονάδες όπως ο Μπακασέτας, ο Τσιμίκας, Βλαχοδήμος που μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά απέναντι στους Ιρλανδούς που υστερούσαν και σε ταλέντο και τακτικά και που δεν έχουν ούτε καν σέντερ φορ σαν τον Γιακουμάκη

Αυτοί παρουσίασαν ένα ξεπερασμένο Βρετανικό ποδόσφαιρο που στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά σε σέντρες και που αντιμετωπίστηκε εύκολα ειδικά από τα στόπερ Μαυροπάνο και Ρέτσο.

Από την άλλη η Ολλανδία ήταν κατώτερη των περιστάσεων κόντρα στους Γάλλους και ας έκανε ένα γκολ προς το τέλος και μοιάζει να είναι ομάδα με παλιού τύπου Ολλανδικό παιχνίδι ή του ύψους ή του βάθος με ρόστερ όμως που δεν έχει καμία σχέση ακόμα και με την ποιότητα του πρόσφατου παρελθόντος.

Η Ελλάδα τα παίζει πλέον όλα για όλα μεθαύριο κόντρα στους Οράνιε σε ματς που και πάλι όμως δεν είμαστε φαβορί γι’αυτό και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σωστά τακτικά-και όχι αλόγιστα επιθετικά από την αρχή- και με την ίδια αγωνιστικότητα που δείξαμε στην Ιρλανδία και όπου βγει.

Τέλος να μην νομίζεις κανένας ότι ακόμα και αν κερδίσουμε τους Ολλανδούς, οι Γάλλοι θα αδιαφορήσουν στο εδώ ματς στο φινάλε και θα μας δώσουν αμαχητί μια ωραία ισοπαλιούλα !

Η Γαλλία είναι μεγάλη ομάδα και έχει αποδείξει πως δεν χαρίζει παιχνίδια και συνεπώς η Ελλάδα θα πρέπει από μόνη της-με την αγωνιστικότητά της και το μεγαλύτερο κίνητρό της -να διεκδικήσει έστω ένα πόντο κόντρα στους πανίσχυρούς τρικολόρ.

 

 

 

image_pdfimage_print