Η Κάτια Δέδε για την οικογένειά της στην Ουκρανία !

Life style Ειδήσεις

Η Κάτια Δέδε για την οικογένειά της στην Ουκρανία: «Μέρες τώρα τους έλεγα ελάτε στην Ελλάδα, δεν ήθελαν»…

Δραματικές στιγμές βιώνουν τα τελευταία 24ωρα οι πολίτες της Ουκρανίας, μετά την εισβολή των Ρώσων, αλλά κι οι συγγενείς τους που βρίσκονται εκτός της χώρας τους και δεν έχουν τρόπο να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους.

Η Κάτια Δέδε αυτή τη στιγμή βιώνει στιγμές μεγάλης αγωνίας, καθώς κατάγεται από εκεί και η οικογένειά της εξακολουθεί να βρίσκεται στη χώρα.

Το μοντέλο και πρώην παίκτρια του ριάλιτι «Φάρμα» έκανε μία σχετική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και αναφέρθηκε στους συγγενείς της και στη χώρα της.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Ουκρανία 1991. Ετών 5. Παραδοσιακή ουκρανική ενδυμασία σε σχολική γιορτή. Αυτό θυμάμαι… Μετά ήρθαμε στην Ελλάδα και φρόντιζα να κρύβω την καταγωγή μου, καθώς μεγάλωνα, για πολλούς λόγους, που δεν είναι της παρούσης… Όσοι με ρωτούσαν, από που είσαι; Τους έλεγα Ουκρανή, άρα μιλάς ρώσικα, μου έλεγαν (!), -πόσο αυτονόητο ήταν να μιλάει κανείς ρώσικα, ενώ είναι από την Ουκρανία! Αν μιλάω ουκρανικά, ποτέ κανείς δε με ρωτούσε. Σήμερα, η πρώτη πατρίδα μου, η χώρα που γεννήθηκα σκίζεται στα δυο και η καρδιά μου μαζί της. Ο πατέρας μου εκεί, οι αδερφοί μου εκεί. Μέρες τώρα τους έλεγα ελάτε στην Ελλάδα! Δεν φεύγουν! Δεν θέλουν! Δεν αφήνουν, μου λένε, το χώμα τους! Όσοι με παίρνετε τηλέφωνο και με ρωτάτε αν είναι καλά οι δικοί μου, ναι είναι καλά προς το παρόν, γιατί βρίσκονται στα δυτικά, στο Λβιβ και είναι ασφαλείς εκεί, ακόμα! Αυτό φτάνει; Αρκεί; Σταματάει εκεί ο άνθρωπος και ο πόνος του; Στους δικούς του μόνο; Οι υπόλοιποι άνθρωποι αδέρφια δεν είναι όλοι; Ανεξαρτήτως τόπου και αποστάσεως. Πατρίδα εδώ πατρίδα και εκεί. Η θλίψη ατελείωτη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *