Η επικίνδυνη παγίδευση της Τουρκίας και η αφασία των Σκανδιναβών

Διεθνή Ελλάδα Εξ. Πολιτική Πολιτικά

Οι περισσότεροι σε Ελλάδα και εξωτερικό διαπιστώνουν την αυτοπαγίδευση της Τουρκίας του Ερντογάν και την όλο και μεγαλύτερη πρόσδεσή της στον άξονα του αυταρχισμού, του πολέμου και των γενοκτόνων που είναι Ρωσία, Κίνα και Ιράν και όλοι μικρότεροι σύμμαχοί τους και προφανώς δεν έχουν άδικο.

Όμως όλοι σχεδόν λένε τη μισή αλήθεια, καθώς έχουμε ξαναγράψει (και αναλύσει και το πως και το γιατί) ότι η Τουρκία -ενός Ερντογάν που πάντως πάντα είχε ακραίες και αυταρχικές τάσεις- σπρώχτηκε σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο το δυτικό κόσμο σε αυτή την κατεύθυνση και βέβαια από την ίδια την Ελλάδα που τώρα φωνάζει.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι οι Αμερικανοί τώρα δα-εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία- αρνούνται να πουλήσουν S-400 στην Τουρκία (και πάλι βέβαια με την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί σε αυτό) και την ίδια στιγμή την απειλούν με κυρώσεις αν τα αγοράσει από τη Ρωσία. Τι είδους πολιτική είναι λοιπόν αυτή και που θα βγάλει ;

Από την άλλη προέκυψε βέβαια και το θέμα ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ όπου παρά την αρχική συμφωνία μεταξύ Σουηδίας και Τουρκίας, οι Σουηδοί κάνουν ότι μπορούν για να τη δυναμιτίζουν.

Ενώ λοιπόν η Σκανδιναβική χώρα έχει ανάγκη την Τουρκία για να μπει στο ΝΑΤΟ και να έχει ασπίδα προστασίας, αφήνει ελεύθερες και αδειoδοτεί-λόγω της αφασίας που χαρακτηρίζει την πολιτική τους και μιας κακής αντίληψης περί ελευθερίας λόγου-μισαλλόδοξες εκδηλώσεις όπως το κάψιμο του κορανίου και μάλιστα έξω από την Τουρκική πρεσβεία.

Μετά από αυτό η Τουρκία δηλώνει ότι αναστέλλει προσωρινά την ένταξη της Σουηδίας, αλλά όχι και της Φινλανδίας  στο ΝΑΤΟ, ωστόσο η Φινλανδία (προφανώς σε μια κίνηση ιδιότυπης Σκανδιναβικής αλληλεγγύης) δηλώνει ότι δεν θα μπει στο ΝΑΤΟ χωρίς τη Σουηδία…πάρε το αυγό και κούρεψτο δηλαδή…

Και όσο για την Ελλάδα τι να πει κανείς ; Είναι η προβοκατόρικη πολιτική του Ρωσόφιλου Δένδια που στο όνομα του πατριωτισμού και του αντιτουρκισμού σπρώχνει την Τουρκία να απομακρυνθεί από τη δύση και να προσδεθεί ακόμα περισσότερο στο άρμα της νεοναζιστικής Ρωσίας ! Και από την άλλη μια αντιπολίτευση ακόμα πιο αντιτουρκική και προβοκατόρικη που ζητά κυρώσεις και έξοδο της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ κλπ.

Δεν είναι βέβαια μόνο το θέμα των S-400, αλλά και άλλα ζητήματα που εκμεταλλεύεται η Ελληνική πλευρά για να απομακρύνει κι’άλλο την Τουρκία από τη δύση.

Λ.χ. κατά καιρούς ανακαλούμε το θέμα των 12 μιλίων σε ότι αφορά τα χωρικά μας ύδατα, πράγμα στο οποίο δεν έχουμε δίκιο, διότι τα χωρικά ύδατα θα πρέπει να είναι ακριβώς ίδια μίλια με τα εναέρια.To ίδιο συμβαίνει και με την υφαλοκρυπίδα που υποτίθεται ότι πρέπει να έχει ένα απομονωμένο νησάκι σαν το Καστελόριζο υφαλοκρυπίδα που να μετατρέπει το Αιγαίο σε κάτι σαν Ελληνική λίμνη και που είναι λογικό η Τουρκία να αντιτίθεται.

Η Τουρκία λοιπόν το εκμεταλλεύεται αυτό και μιλά για casus belli και η Ελλάδα ανταπαντά και ξεκινούν έτσι τα γνωστά «γαϊτανάκια» ανακοινώσεων, μεταξύ των δύο υπουργείων εξωτερικών που είναι ατελείωτα και δεν ωφελούν κανέναν.

Και φυσικά η μοναδική κερδισμένη από όλα αυτά είναι η Ρωσία του Πούτιν που ξέρει διαχρονικά να εκμεταλλεύεται πολύ καλά το διαίρει και βασίλευε και κερδίζει συνεχώς πόντους στο γεωπολιτικό παιχνίδι.

Αυτό συμβαίνει διότι, ναι μεν όλος ο δημοκρατικός κόσμος έχει στραφεί εναντίον της Ρωσίας στον κτηνώδη πόλεμο που κάνει στην Ουκρανία, αλλά από την άλλη έχει και πολλούς συμπαθούντες (κρυφούς και φανερούς) και πρακτοράκια μέσα σε πολλές από αυτές τις χώρες, κάτι που ξέρει να το εκμεταλλεύεται πολύ καλά γεωπολιτικά, καθώς μάλιστα οι προβοκάτσιες είναι στη φύση του Πούτιν και των ανά τον κόσμο Πουτινικών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *