Η ενίσχυση των μαυροκόκκινων, η κοινωνική παρακμή και το μίσος !

Διακυβέρνηση Ελλάδα Εξ. Πολιτική Οικονομία Πολιτικά

Πολύ ενδιαφέροντα και από πολιτικής, αλλά και από κοινωνικής άποψης είναι τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, τα οποία βρίσκουμε σαφώς  χειρότερα από αυτά των εκλογών του Μαΐου.

Πρώτον βέβαια χαιρόμαστε που επιβεβαιώθηκε η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόμμα ραδιουργίας, προβοκάτσιας και αυταρχισμού που αναβιώνει πρακτικές και ρητορική του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 70’ και 80’.

Μια «δεύτερη φορά αριστερά» θα ήταν κάτι σαφώς χειρότερο από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας που προέκυψε και που όμως επίσης χαιρόμαστε που δεν βγήκε με κάποιο τρελό αριθμό βουλευτών (άνω των 160 ή 170) γιατί πραγματικά θα γινόταν πιο αυταρχική και αλαζονική.

Και μην έχουμε αυταπάτες…η Νέα Δημοκρατία είναι το λιγότερο κακό που μπορούσε να κυβερνήσει τη δεδομένη στιγμή και που απλά φέρνει πολιτική σταθερότητα και οικονομική σταθεροποίηση προς τα κάτω και τη χώρα να φυτοζωεί ξανά από τα δανεικά και τα επιδόματα, αλλά και κάποιες δειλές ή ημιτελείς μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο το χειρότερο όλων που προέκυψε είναι η άνοδος του μαυροκόκκινου μετώπου που είναι και η είσοδος τριών ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή, αλλά και η άνοδος του ΚΚΕ και η είσοδος στη Βουλή της μαυροκόκκινης Κωνσταντοπούλου (που νομίζουμε ότι είναι χειρότερη από τον Βαρουφάκη τον οποίο αντικατέστησε, καθώς συμμαχεί ενίοτε ανοιχτά και με τους εθνικιστές και τους φασίστες, ενώ ο Βαρουφάκης  συνήθως το έπαιζε πιο διεθνιστής).

Θα μου πείτε τώρα ότι και σε πολλές άλλες χώρες υπάρχουν ισχυρά ακροδεξιά κόμματα στη Βουλή και γιατί αυτό είναι απαραίτητα κακό και δεν βοηθάει στην πολυφωνία;

Υπάρχει όμως η ουσιώδης διαφορά ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με τρία κόμματα που μπήκαν που αδυνατών να βρω σε ποια άλλη χώρα του κόσμου μπορεί να συμβαίνει ! Και βέβαια το ακόμα χειρότερο και αποκρουστικό είναι οι Σπαρτιάτες οι οποίοι έφτασαν στο 4,5 % με ένα μόνο νεύμα του φυλακισμένου νεοναζί Κασιδιάρη προς τους υποστηρικτές του για να το στηρίξουν !

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει λοιπόν τι είδους θλιβεροί άνθρωποι-γιατί εμάς δεν μας αρέσει να χαϊδεύουμε τα χειρότερα λαϊκά ένστικτα-είναι αυτοί που ψήφισαν αυτό το παντελώς άγνωστο μέχρι τώρα κομματίδιο και ας πούμε και μια άλλη μεγάλη αλήθεια…

Αυτοί οι φασίστες ψηφοφόροι που δεν ικανοποιούνταν από τον Βελόπουλο ή από το Νίκη και ήθελαν οπωσδήποτε Κασιδιάρηδες στη Βουλή φέρονται έτσι γιατί θέλουν, βία, αίμα και δικτατορία και τους άλλους ακροδεξιούς τους βρίσκουν πιο μετριοπαθείς !

Εν κατακλείδι και από το φασιστοχουντικό άκρο που θριάμβευσε, αλλά και από την άνοδο των μπρεζνιεφικών κόκκινων φασιστών του ΚΚΕ και της υστερικής Κωνσταντοπούλου το συμπέρασμα είναι το εξής:

H Ελληνική κοινωνία μέσα στην πνευματική και ηθική παρακμή της έχει καταληφθεί από μίσος που καθόλου δεν κόπασε από την τυπική έξοδο από την οικονομική κρίση ! Μίσος ταξικό, φυλετικό, εθνοτικό, θρησκευτικό, μίσος προς κάθε πετυχημένο άνθρωπο, επώνυμο κλπ. και αυτό είναι και το κλίμα που μπορεί να εισπράξει κανείς και από το ίντερνετ και τα social media που είναι βέβαια και καθρέφτης της κοινωνίας.

Ήταν άλλωστε μόλις πριν από λίγες ημέρες με το ναυάγιο των μεταναστών στην Πύλο όπου πολλοί Έλληνες είτε χαίρονταν, είτε εξέφραζαν την οργή τους για το εθνικό πένθος που κηρύχθηκε !

Στην ουσία λοιπόν το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι στην Ελλάδα έχουμε αυταρχικές, άτολμες και παρωχημένες κυβερνήσεις και επικίνδυνα κόμματα στην αντιπολίτευση, αλλά και το ότι έχουμε φτιάξει μια κοινωνία για τα σκουπίδια (όπως ακριβώς και τα ομόλογά μας μέσα στην κρίση) που είναι έτοιμη να εμποδίσει ή να καταπιεί και οποιαδήποτε μελλοντική προσπάθεια προόδου της χώρας κάθε είδους, οικονομική, κοινωνική, διπλωματική και δημοκρατική…

 

image_pdfimage_print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *