Η Ελλάδα του Μητσοτάκη δεν αναγνωρίζει τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα !

Διακυβέρνηση Διεθνή Ελλάδα Εξ. Πολιτική Πολιτικά

Με μια είδηση, που προ ημερών πέρασε στα ψηλά των Ελληνικών ΜΜΕ, θα λέγαμε ότι αποδείχθηκε και ποιος πραγματικά είναι γεωπολιτικά ο Μητσοτάκης και η σημερινή Ν.Δ., αλλά και ποιο είναι πλέον συνολικά το Ελληνικό πολιτικό καθεστώς.

Η Ελλάδα λοιπόν της Ν.Δ. του Μητσοτάκη απείχε από την ψηφοφορία που έγινε στον Ο.Η.Ε. για τη διακήρυξη της γενοκτονίας της Σρεμπρένιτσα που έγινε το 1995 σε αυτή την πόλη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης από τους Σέρβους φασίστες επεκτατιστές των Μιλόσεβιτς-Κάρατζιτς !

Η συμπεριφορά αυτή συνάντησε μάλιστα απειροελάχιστη κριτική και αντιδράσεις στη χώρα μας από κόμματα και ΜΜΕ σαν απόλυτα φυσιολογική, σε σημείο που η κυβέρνηση δεν μπήκε στον κόπο να βγάλει ούτε μια ανακοίνωση επί του θέματος…

Έγιναν μόνο κάτι κυβερνητικές διαρροές  που ψέλιζαν τις γνωστές παπάτζες περί της δημοκρατικής Ελλάδας που αναγνωρίζει τις γενοκτονίες, αλλά που τώρα απείχε λέει για να μη διαταράξει τις ισορροπίες στην περιοχή (στην ουσία εννοούν για να μη δυσαρεστήσει τη Σερβία του Βούτσιτς που αμετανόητη χρησιμοποίησε παρόμοια επιχειρήματα).

Όλο αυτό μας υπενθιμίζει πρώτον ότι δυστυχώς η Ελλάδα παραμένει ακόμα και σήμερα αμετανόητη πιστή σε αυτή τη φασίζουσα Σερβοφιλία που ακολούθησε στη διάρκεια του Γιουγκοσλαβικού εμφυλίου στη δεκαετία του 90 (και που υποδέχθηκε μάλιστα κάποτε τον χασάπη Κάρατζιτς με τιμές στην Ελλάδα).

Άλλωστε αυτή τη Σερβία-που παραμένει η πιο εθνικιστική και Ρωσόδουλη χώρα των Βαλκανίων- η Ελλάδα του Μητσοτάκη την αγαπάει και θέλει να τη βάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια στιγμή που βάζει βέτο στην Αλβανία.

Δεύτερον είναι μια πικρή υπενθίμηση ότι η Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών-με λίγα διαστήματα κυβερνητικών εξαιρέσεων- δεν είναι ένα φιλειρηνικό και κατά του αναθεωρητισμού κράτος, αλλά σχεδόν το αντίθετο !

Δηλαδή ένα ένα εθνικιστικό και σε μεγάλο βαθμό αναθεωρητικό κράτος, κρύφος σύμμαχος μεγάλων φασισμών όπως η Ρωσία και η Κίνα και άλλων μικρότερων συμμάχων αυτών, όπως είναι η Σερβία !

Μήπως να θυμηθούμε για παράδειγμα την τρομοκρατική οργάνωση ΜΑΒΗ που δρούσε στην Αλβανία, αρχές δεκαετίας 90’ με τις ευλογίες του Ελληνικού κράτους (τελικά την κατάργησε ο Σημίτης);

Το εμπάργκο του Ρωσόδουλου Ανδρέα Παπανδρέου στη σημερινή Βόρεια Μακεδονία που αποσκοπούσε στη διάλυση αυτού του κράτους και σε αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια (δεδηλωμένος στόχος και του Σαμαρά) ;

Το Ρωσοκίνητο βέτο του Καραμανλή εναντίον της ίδιας χώρας για την είσοδό της στο ΝΑΤΟ το 2008 ;

Eξάλλου μιλάμε για τον ίδιο Μητσοτάκη που στην πραγματικότητα παίζει σήμερα βρώμικα σε διπλό ταμπλό υπέρ Ουκρανίας και Ρωσίας !

Για παράδειγμα στέλνει στους Ουκρανούς κυρίως άχρηστα όπλα και λέει ότι συνεχώς στηρίζει την Ουκρανία, ενώ αρνείται αρνείται να δώσει S-300 που δεν μας είναι πολύ χρήσιμοι.

Την ίδια στιγμή βάζει βέτο σε περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία για να μη δυσαρεστήσει τους φίλους του λαθρεμπόρους πετρελαίου που χάνουν μπίζνες με τη Ρωσία (ψάξτε ποιοι ολιγάρχες εμπλέκονται με το πετρέλεαιο στην Ελλάδα) !

Και σε ότι αφορά την πολιτική του στα Βαλκάνια θυμήθηκε ξαφνικά να κάνει διάλογο με την Τουρκία, την ώρα όμως που αυτή είναι όλο και πιο αντιδυτική και εξτρεμιστική.

Προσπαθεί να σύρει και την Αλβανία σε αντιευρωπαϊκό δρόμο, χρησιμοποιόντας το θέμα του πρώην τρομοκράτη και βλαχοδημάρχου Φρέντι Μπελέρη και πιθανό να κάνει τα ίδια και στη Βόρεια Μακεδονία !

Παραπάνω βεβαίως αναφερόμαστε ήδη και στην προσπάθεια ένταξης της Ρωσόδουλης Σερβίας στην Ε.Ε., ώστε να υπάρχει στο μέλλον εκεί μέσα μια ακόμα Ουγγαρία του Όρμπαν που θα τινάζει στον αέρα την εξωτερική πολιτική της !

Νομίζουμε ότι όποιος δεν τα βλέπει αυτά, έστω στο περίπου, δεν είναι ένας οξυδερκής πολιτικός αναλυτής, εμείς όμως επειδή είμαστε αιρετικά τολμάμε να τα γράψουμε και να διαπιστώσουμε και το έλλειμα δημοκρατίας στη χώρα , αφού ελάχιστοι πλέον τολμούν να ελέγχουν τον πολιτικό κόσμο και ειδικά σε τέτοια ζητήματα 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *