Η εκφυλισμένη φύση της σημερινής Νέας Δημοκρατίας

Διακυβέρνηση Ελλάδα Εξ. Πολιτική Οικονομία Πολιτικά

Θα πιαστώ από μια είδηση για μια κυβερνητική απόφαση, που αφορά τους μετανάστες και τα δικαιώματά τους, για να καταδείξω τη σημερινή εκφυλισμένη φύση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας !

Η κυβέρνηση λοιπόν-δια του αρμοδίου υπουργού Βορίδη, με το γνωστό εξτρεμιστικό δεξιό παρελθόν-δυσκόλεψε ακόμα περαιτέρω το έργο ενός μετανάστη που θέλει να πάρει την Ελληνική υπηκοότητα, βάζοντας και οικονομικά κριτήρια.

Με λίγα λόγια οι πιο εύποροι μετανάστες και τα παιδιά τους θα έχουν πιο εύκολο έργο να παίρνουν την Ελληνική υπηκοότητα από τους πιο φτωχούς μετανάστες οι οποίοι σχεδόν αποκλείονται στο να τα καταφέρουν !

Αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από άλλα αυστηρά κριτήρια που αφορά κυρίως τον τόπο γέννησης, τα χρόνια παραμονής στην Ελλάδα και τις πολύ δύσκολες γραπτές εξετάσεις (τις οποίες ακόμα και αρκετά Ελληνόπουλα θα είχαν πρόβλημα να τις περάσουν !)

Και βεβαίως εδώ γεννάται το ερώτημα, του αν θέλουμε ή δεν θέλουμε μετανάστες στην Ελλάδα το οποίο και θα πρέπει να ξεκαθαριστεί…

Διότι αν θέλουμε μετανάστες, τότε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τους εντάξουμε στοιχειωδών στον πολιτισμό και στην κοινωνία μας και όχι να δημιουργούμε γκέτο και απροσάρμοστους μετανάστες που θα οδηγούνται στο περιθώριο ή στο έγκλημα.

Αν κάποιοι ονειρεύονται ένα άλλου είδους ανήθικο μεταναστευτικό μοντέλο που θα προσιδιάζει σε απαρτχάιντ, τότε καλύτερα μπορώ να πω ότι θα ήταν να μην έχουμε καθόλου μετανάστες !

Και εννοείται φυσικά ότι το μεταναστευτικό μας μοντέλο θα πρέπει επιτέλους να γίνει πιο ορθολογικό, οργανωμένο και προσεκτικό, καθώς δεν ασπαζόμαστε σε καμία περίπτωση και τις αριστερού τύπου ιδεοληψίες περί ανοιχτών συνόρων και χαρτιών για όλους τους μετανάστες…

Πιάνομαι όμως από αυτό το ζήτημα για να καταδείξω την ακροδεξιά τάση της Νέας Δημοκρατίας είναι η οποία πάντα ενυπάρχει μέσα στο κόμμα και με τις ευλογίες του πολιτικού τυχοδιώκτη πρωθυπουργού Μητσοτάκη.

Αυτό είναι κάτι που δεν βλέπουμε τώρα με έκπληξη, αλλά άρχισε να διαφαίνεται από την εποχή του Σαμαρά, με τα διάφορα ακραία ή πρώην ακραία στελέχη που «μετέγραψε» στο κόμμα και συνεχίστηκε και στην εποχή Μητσοτάκη.

Αυτός δεν δίστασε να υιοθετήσει την πιο σκληρή σοβινιστική-εθνικιστική γραμμή στο Μακεδονικό ζήτημα, όταν έκρινε ότι έτσι χρειάζεται κυρίως για ψηφοθηρία, και να συνταχθεί με τα απερίγραπτα και οργανωμένα από φασίστες συλλαλητήρια ή να στήνει ακόμα και καταλήψεις σε σχολεία, μαζί με Χρυσαυγήτες !

Γενικά ο Μητσοτάκης-και με τη βοήθεια του Ρωσόδουλου Δένδιαπαριστάνει σήμερα τη «λουλουδού» της εθνικοφροσύνης ή του δήθεν πατριωτισμού, παίρνοντας αφορμές από  τα όντως  ανοιχτά ζητήματα με την Τουρκία ή και όποιο άλλο ζήτημα προκύπτει (Πχ. την ανοιχτή υποστήριξη του ακροδεξιού τρομοκράτη Κατσίφα στην Αλβανία).

Θα μου πείτε τώρα, αν θεωρώ τη Νέα Δημοκρατία στο σύνολό της ένα νέο ακροδεξιό, μόρφωμα τύπου Όρμπαν στην Ουγγαρία, με το μανδύα της κεντροδεξιάς ή και του φιλελευθερισμού ,και πόσο υπερβολικό είναι αυτό.

Όχι, δεν την θεωρώ κάτι τέτοιο, διότι ούτε αυτό δεν μπορεί να γίνει ! Και αυτό γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά που είναι η τάση Καραμανλή του νεότερου ο οποίος στην πραγματικότητα είναι η μετάσταση του σοσιαλισμού και της ρωσοφιλίας μέσα στη Νέα Δημοκρατία !

Αυτή η τάση δεν συνηθίζει να συγκρούεται και με τους όποιους εθνικιστές και τις αντιλήψεις τους μέσα στο κόμμα, ωστόσο είναι η τάση που κάνει τον Μητσοτάκη να γίνεται σε ορισμένα ζητήματα ουρά των αριστερών ή έστω να μην συγκρούεται μαζί τους.

Είναι ο ίδιος άλλωστε ο Κούλης Μητσοτάκης που έχει δηλώσει ότι τιμά τους αγώνες της αριστεράς και ότι σέβεται την πίστη και την αφοσίωση του ΚΚΕ στις ιδέες του !

Άλλωστε στην πραγματικότητα η όποιες «διασταυρώσεις πυρών» μεταξύ Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ γίνονται είτε για τα μάτια του κόσμου, είτε σε σχετικά πιο δευτερεύοντα ζητήματα και αυτό διότι στην πραγματικότητα υπάρχει στη χώρα μας ένα ανατολικό βαθύ κράτος που τους κάνει να συμφωνούν και να ταυτίζονται σε βασικά ζητήματα.

Το ζήτημα είναι πάντως ότι η συγκεκριμένη φουρνιά πολιτικών-όπως συγκεκριμένα τώρα ο Μητσοτάκης και φυσικά και ο Τσίπρας και άλλοι-είναι «ταχυδακτυλουργοί» που μπορούν να επικαλούνται το οτιδήποτε και από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, αρκεί αυτό να είναι συμβατό με την όποια ψηφοθηρία και τα όποια σκοτεινά συμφέροντα-στα οποία αναφερόμαστε εκτενώς εδώ και χρόνια- εξυπηρετούνται κάθε φορά από την κάθε πολιτική και εθνική γραμμή που χαράσσεται.

Οπότε ένας έξυπνος άνθρωπος μπορεί περίπου να καταλάβει τι είδους  μέλλον μας επιφυλάσσουν ως Ελλάδα και Έλληνες τα προσεχή χρόνια οι πολιτικοί μας στο σύνολό τους. Ένα μέλλον όπου πιθανότατα η δεκαετής οικονομική κρίση να είναι από τα μικρότερα κακα που θα μας έχει συμβεί !

 

image_pdfimage_print