1

Εύκολη πρεμιέρα για Εκουαδόρ -απογοητευτικό το Κατάρ

Το Εκουαδόρ πέτυχες χθες μια απρόσμενα εύκολη νίκη που λίγοι την περίμεναν έτσι και γιατί το Κατάρ είναι διοργανώτρια και γιατί είναι τρέχουσα πρωταθλήτρια Ασίας.

Οι νοτιοαμερικανοί παρέταξαν μια ομάδα με παίκτες με καλή τεχνική κατάρτιση και κάποιους παίκτες (όπως Βαλένσια, Εστουπινιάν, Καϊσέδο και Ινκάπιε) που παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη και μια ομάδα με αυτοματισμούς τακτικά καλή και καλά διαβασμένη για το παιχνίδι του αντιπάλου της.

Το Κατάρ από την άλλη είχε παίκτες πολύ αγχωμένους και πιεσμένους και ήταν εντελώς λάθος στημένο στο γήπεδο, με τις γραμμές του με μεγάλα κενά μεταξύ τους. Η μπάλα χανόταν πολύ εύκολα από το πρέσινγκ των αντιπάλων, οι επιστροφές τους ήταν πολύ αργές και το Εκουαδόρ έκανε πάρτι, ειδικά από το πλάγια.

Δύο γκολ νωρίς, νωρίς λοιπόν για το Εκουαδόρ και ένα που ακυρώθηκε ως of-side και άλλες ακόμα ευκαιρίες για το Εκουαδόρ που κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Εκουαδόρ το πήγε πιο σβηστά το παιχνίδι και χωρίς να πάει σε καθόλου ρίσκο, ενώ το Κατάρ βελτίωσε κάπως την κυκλοφορία της μπάλας και έβγαλε κανά, δύο φάσεις χωρίς κάτι παραπάνω. Ο δε προπονητής του Κατάρ δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα από τον πάγκο και καθυστέρησε πολύ τις αλλαγές του.

Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε το Εκουαδόρ φαβορί για τη δεύτερη θέση σε αυτόν τον όμιλο, αλλά ας περιμένουμε να δούμε και το Ολλανδία-Σενεγάλη σήμερα…Όσο για το Κατάρ ήταν πολύ κακό, ενώ δεν είναι αυτή η πραγματική ομάδα και αξία του και θα έχει την τελευταία του ευκαιρία για κάτι καλό κόντρα στη Σενεγάλη.

ΘΕΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ : EΝΕΡ ΒΑΛΕΝΣΙΑ: Έβαλε δύο γκολ και ένα τρίτο που ακυρώθηκε και έβγαλε και πολλές ασίστ. Τι άλλο να κάνει για να του δώσουμε τη διάκριση ;

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: O ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΦΕΛΙΞ ΣΑΝΤΣΕΖ:

Έστησε την ομάδα άναρχα και εντελώς λάθος και μέχρι το 70′ δεν τη βοήθησε καθόλου με αλλαγές ότι την έβλεπε ερείπια.