Ευτελισμός και ακραία ποδοσφαιροποίηση του μπάσκετ !

Aθλητικά Άλλα Αθλήματα

Δυστυχώς-όπως είναι γνωστό- προ ημερών η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός έκανε το αδιανόητο αποχωρώντας από τον ημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό και δυσφημίζοντας ακραία τη διοργάνωση και το άθλημα ! Στη συνέχεια φυσικά και ο κύριος Γιαννακόπουλος δεν πήγε πίσω σε ανοησία και δυσφήμιση του αθλήματος με την κιλότα που άφησε στον πάγκο του Ολυμπιακού !

Αν σταθούμε στην αποχώρηση του Ολυμπιακού είναι πραγματικά εξοργιστική και αντιαθλητική ακόμα και αν δεχθούμε ότι αδικήθηκε στο πρώτο εικοσάλεπτο από τη διαιτησία. Ο στοιχειώδης γνώστης του αθλήματος είδε ότι ο Ολυμπιακός ήταν «ερείπιο»  αγωνιστικά και ότι τα όποια διαιτητικά λάθη δεν έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος του πρώτου ημιχρόνου.

Δηλαδή αν οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να χάνει με δέκα πόντους-απέναντι μάλιστα σε Παναθηναϊκό σε μέτρια κατάσταση- και έχανε με 15, ήταν λόγος για να φύγουν από το γήπεδο ; Αστεία πράγματα…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ορθώς τιμωρήθηκε παραδειγματικά (μείον έξι) διότι για σκεφτείτε αυτή η πρακτική της αποχώρηση να βρίσκει και αλλού μιμητές ; Όπως κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να κληθεί και ο Γιαννακόπουλος (ο οποίος επίσης έχει συχνά, πυκνά ακραίες συμπεριφορές) σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή…

Θα λέγαμε πάντως ότι το δημοφιλές άθλημα του μπάσκετ δέχθηκε ένα ακόμα χτύπημα εν Ελλάδι και ότι σε αυτό το άθλημα οι δύο κυρίαρχες ομάδες, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, έχουν κάνει και πολλά καλά σε επενδύσεις και διακρίσεις αλλά και αρκετά κακά.

Τα κακά είναι αυτός ο ακραίος διπολισμός που έχει βλάψει τα τελευταία χρόνια το επαγγελματικό μπάσκετ (και γενικότερα τον αθλητισμό), σε σημείο που οι άλλες ομάδες να μην μπορούν να επιβιώσουν εύκολα (μόνο τα τελευταία δύο, τρία χρόνια ανεβαίνει και η ΑΕΚ που έχει ανακάμψει), γι’αυτό και βλέπουμε να παίζουν στη μεγαλύτερη κατηγορία ακόμα και ομάδες-χωριά όπως το Λαύριο, η Λήμνος κλπ…

Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτές οι δύο μεγάλες ομάδες ποντάρουν εδώ και χρόνια σε μια ιδιότυπη ποδοσφαιροποίηση του αθλήματος (με την κακή έννοια), αντί να αναβαθμίζουν το άθλημα και να δίνουν έναν διαφορετικό αέρα σε αθλητικό ήθος και φιλάθλους.

Αν λοιπόν δεν υπήρχαν αυτές οι καταστάσεις το επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ, αλλά και γενικά το Ελληνικό μπάσκετ, θα μπορούσε να είναι ένα πρότυπο για όλο τον Ελληνικό αθλητισμό, αλλά και ένα από τα καλύτερα μπασκετικά πρότυπα στην Ευρώπη. Δυστυχώς όμως έχομε πλέον ένα επαγγελματικό μπάσκετ που αντιμετωπίζει δομικά και σοβαρά προβλήματα….

Τέλος παρότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αυτοπαρουσιάστηκαν ως μετριοπαθείς και υγιείς παράγοντες, απέτυχαν να επιβεβαίωσουν αυτό το ρόλο τους αφού θυμίζω ότι και πριν από αυτήν την προχθεσινή αδιανόητη αποχώρηση από το γήπεδο, είναι οι ίδιοι που αφήνουν ελεύθερους τους Τσουκαλάδες να αλωνίζουν και να χυδαιολογούν μέσα στο ΣΕΦ !

Η τελευταία τους αντίδραση και η αποχώρηση δείχνει δε και χαμένη ψυχραιμία και έλλειψη αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης στην ομάδα τους. Μήπως όλο αυτό ήταν προάγγελος οικονομικών προβλημάτων που πιθανόν να έρχονται, μετά το κλείσιμο της Χαλυβουργικής, και που θα έχουν και επιπτώσεις στην ομάδα ; Λέμε μήπως…

 

image_pdfimage_print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *