Ποδόσφαιρο αλάνας από Σερβία και Καμερούν
Το ματς της Σερβίας με το Καμερούν το ευχαριστήθηκαν οι ποδοσφαιρόφιλοι γιατί ήταν απρόβλεπτο και είχε πολλές φάσεις και γκολ.
Βέβαια το θέαμα αυτό προήλθε κυρίως από τη ρισκαδόρικη προσέγγιση που είχαν οι δύο προπονητές στο ματς και από το ποδόσφαιρο του «όσα πάνε κι’όσα έρθουν» που έπαιξαν.
Χαρακτηριστική και πάλι η παραδοσιακή Αφρικανική αφέλεια του Καμερούν που, ενώ είχε προηγηθεί και έλεγχε το ματς, βραχυκύκλωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά για να γίνει έτσι το 1-2.
Αφού όμως έγινε το 1-3 οι Σέρβοι αντί να παίξουν απλά και ορθολογιστικά προσπάθησαν να το κάνουν πιο θεαματικό και όχι μόνο δεν τελείωσαν το ματς με ένα τέταρτο γκολ, αλλά επέμεναν σε μια άμυνα που αμυνόταν πάνω από τη σέντρα !
Την ίδια στιγμή ο Σόνγκ, ο προπονητής του Καμερούν, που παρουσιάζει για ένα ακόμα μουντιάλ πειθαρχικά προβλήματα, βοήθησε αυτή τη φορά την ομάδα του με τις αλλαγές του (και κυρίως αυτήν του Αμπουμπακάρ)
Καθόλου παράλογη λοιπόν η ισοφάριση του 3-3 για το Καμερούν και μάλιστα οι Σέρβοι θα πρέπει να είναι και ικανοποιημένοι που δεν έχασαν τελικά το παιχνίδι.
ΘΕΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ:ΒΕΝΣΑΝ ΑΜΠΟΥΜΠΑΚΑΡ
Ο έμπειρος Καμερουνέζος επιθετικός που με την είσοδό του στο παιχνίδι έβαλε ένα καθοριστικό γκολ και αναστάτωσε την άμυνα της Σερβίας
ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ:ΝΤΡΑΓΚΑΝ ΣΤΟΪΚΟΒΙΤΣ
Που με την πολύ ρισκαδόρικη προσέγγιση του αγώνα έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του Καμερούν και δεν βοήθησε και την ομάδα από τον πάγκο
Εξαιρετική και ορθολογική Γκάνα χτυπάει πρόκριση
Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμέναμε το παιχνίδι της Γκάνας με τη Νότια Κορέα και την προσέγγιση των δύο προπονητών σε αυτό, με βάση τα όσα είδαμε στα πρώτα τους παιχνίδια, και τελικά αποζημιωθήκαμε.
Η Ν.Κορέα φημίζεται ως μια ομάδα συμπαγής αμυντικά, αλλά που δεν σκοράρει εύκολα και στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου την είδαμε αρχικά να μπαίνει καλύτερα στο παιχνίδι και την Γκάνα να αμύνεται.
Από την άλλη η Γκάνα είναι πιο μπαλάτη ομάδα, αλλά όχι τόσο ορθολογική, οπότε τίποτα δεν τις εξασφάλιζε την επιτυχία.
Ωστόσο γρήγορα έγινε αντιληπτό πως η άμυνά της αυτή τη φορά δεν είναι αυτή που πρέπει, ενώ οι Αφρικανοί έκαναν πάρτι στις προσωπικές μονομαχίες και στο ψηλό παιχνίδι, σαν να παίζουν περίπου άντρες με αγόρια.
Πρώτο γκολ λοιπόν για την Γκάνα και κόντρα στη ροή του αγώνα με τον φοβερό Κουντούς και έπειτα χάνεται ο έλεγχος από τους Κορεάτες που δέχονται στο καπάκι και ένα δεύτερο και θα μπορούσαν και τρίτο.
Άλλη προσέγγιση από τους μαχητικούς Κορεάτες στο δεύτερο ημίχρονο που κάνουν παραδόξως γρήγορα δύο γκολ με τον μοναδικό σοβαρό σέντερ φορ που διαθέτουν, (αφού ο Ουί Τζο είναι να τον κλαίνε και οι ρέγκες), αλλά με την άμυνά τους να τους προδίδει τελικά και να δέχονται και το τρίτο που δεν μπόρεσαν να ανταποδώσουν παρότι πολιόρκησαν τη Γκανέζικη άμυνα.
Νομίζουμε πλέον ότι η Γκάνα έχει προβάδισμα για τη δεύτερη θέση κόντρα στην Ουρουγουάη, βάση της εικόνας των δύο ομάδων, ενώ η Κορέα ψάχνει πλέον έναν πολύ δύσκολο συνδυασμό αποτελεσμάτων.
ΘΕΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: MOXAMENT ΚΟΥΝΤΟΥΣ
Δύο γκολ και γενικά καταπληκτικό παιχνίδι από τον μέσο του Άγιαξ που δικαίως παίρνει τον τίτλο του πιο πολύτιμου παίκτη
ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: ΣΟΝ ΧΕΟΥΝΓΚ-ΜΙΝ
O πιο σημαντικός παίκτης της Κορέας ήταν καλά κλεισμένος και δεν μπόρεσε να βοηθήσει αρκετά την ομάδα του.
Καθάρισε ασθμαίνοντας το ματς η Βραζιλία
Το πρώτο που μπορείς να πεις για το ματς της Βραζιλίας με την Ελβετία είναι ότι η Βραζιλία δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο σε μεγάλο μέρος του αγώνα με τη Σερβία και πως φαίνεται ότι όταν λείπει ο Νεϊμάρ η ομάδα παθαίνει κάτι σαν ψυχολογικό πρόβλημα.
Επιπλέον είδαμε πως όταν η Βραζιλία αντιμετωπίζει ορθολογιστικές και καλά οργανωμένες ομάδες, όπως είναι η Ελβετία, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα γι’αυτήν.
Οι Ελβετοί κατέβηκαν με 4-4-2 χωρίς να είναι τελείως ταμπουρωμένοι, αλλά και χωρίς να αφήνουν στη φλύαρη Βραζιλία πολλούς χώρους για να δημιουργήσουν και μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει στις αρχές του β’ ημιχρόνου σε ευκαιρία που βρήκαν με τον Βίντμερ.
Οι Βραζιλιάνοι άρχισαν κάπως να ανεβάζουν στροφές μετά το 60’ και έναν με τον Βινίσους ένα γκολ που ακυρώθηκε και τελικά βρήκαν το γκολ προς το τέλος, διότι απλά έχουν έναν μεγάλο παίκτη όπως ο Κασεμίρο στις τάξεις τους που μπορεί να ξεκλειδώνει κάθε άμυνα, αλλά και γιατί ο προπονητής Τίτε έναε διορθωτικές κινήσεις αποσύτοντας αρνητικούς παίκτες όπως ο Πακετά και ο Φρεντ και βάζοντας Ροντρίγκο, Άντονι και Ζεζούς.
Τέλος πάντων η Βραζιλία έκανε το αναμενόμενο-και μάλλον με τρία στα τρία-και προκρίθηκε στους 16 και βέβαια στρέφει το ενδιαφέρον της εκεί, ενώ η Ελβετία δεν έπαθε και μεγάλη ζημιά καθώς πηγαίνει να παίξει ματς-τελικό κόντρα στους Σέρβους-και για δύο αποτελέσματα-και από τους οποίους υπερτερεί στο ότι είναι πιο ορθολογιστική ομάδα.
ΘΕΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: ΚΑΖΕΜΙΡΟ
Έκανε ένα εντυπωσιακό γκολ, αλλά και δημιούργησε και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις για την Ελβετική άμυνα.
ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: ΡΟΥΜΠΕΝ ΒΑΡΓΚΑΣ
Ο εξτρέμ των Ελβετών ήταν πολύ μέτριος, έχανε όλες τις μάχες από τους Βραζιλιάνους και γι’αυτό αντικαταστάθηκε.
Επιτέλους θετικό ποδόσφαιρο από Πορτογαλία και Σάντος !
Το ματς της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάη δεν το περιμέναμε ακριβώς έτσι (τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν το πιο αναμενόμενο), με την έννοια ότι προοριζόταν για πιο ντέρμπι και ισορροπημένο και τέτοιο έγινε μόλις στο τελευταίο εικοσάλεπτο.
Αλλά με συγχoρείτε, ποια Ουρουγουάη ; Μια ομάδα που μπήκε στο γήπεδο μόνο για να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου ήταν και να μην της αφήσει χώρους να παίξει, αλλά τελικά δεν το κατάφερε ούτε αυτό διότι η Πορτογαλία έχει παίκτε, όπως ο Μπρούνο Φερνάντεζ, ο Ρονάλντο (έ4στω και στην ηλικία του)ο και άλλοι για να ξεκλειδώνει άμυνες και να κάνει γκολ.
Στα τελευταία είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά η Ουρουγουάη αποφάσισε να παίξει και να ρισκάρει περισσότερο και ο προπονητής της προχώρησε σε αλλαγές, αλλά η αστοχία και η ποιότητα του τερματοφύλακα της στέρησαν την ισοφάριση και στο καπάκι 2-0 με Μπ.Φερνάντεζ και Ρονάλντο και χαίρεται…
Τίποτα παραπάνω για αυτό το ματς, πέραν του ότι αυτή η Ουρουγουάη έκανε τον Σάντος να φαίνεται επιθετικογενής και ρισκαδόρος προπονητής (!) και γενικά ότι η Πορτογαλία ήταν η ομάδα που έπαιξε περισσότερο θετικά, έψαξε περισσότερο τα γκολ και τα βρήκε.
Οι Ίβηρες είναι ήδη στους 16 και μπορούν να αισιοδοξούν και για το βήμα παραπάνω, δεδομένου ότι ο αντίπαλός τους θα είναι λογικά η Ελβετία ή η Σερβία, ενώ η Ουρουγουάη θα πάει σε ματς τελικό μόνο για νίκη, με τους Αφρικανούς πάντως να δείχνουν πιο καλή ομάδα μέχρι στιγμής.
ΘΕΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: ΜΠΡΟΥΝΟ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ
Εξαιρετικό παιχνίδι από τον άσο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έκανε δύο γκολ και αναστάτωσε αρκετές φορές ακόμα την άμυνα των Ουρουγουανών.
ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: ΕΝΤΙΝΣΟΝ ΚΑΒΑΝΙ
Αφανής στην επίθεση ο φορμάτος φορ των Ουρουγουανών, παρότι δεν τον βοηθούσε και η τακτική της ομάδας του.