Επιστολή για τη Μέριμνα Αδέσποτων Δήμου Καλαμάτας

Ειδήσεις Μεσσηνία

Την αμεσότητα και τον επαγγελματισμό της Μέριμνας Αδέσποτων του Δήμου Καλαμάτας εξυμνεί μέσα από επιστολή της με τίτλο “Να λέμε και τα καλά” η Σοφία Καλογερά. Η ίδια, περιγράφει ένα περιστατικό που έγινε σε γειτονιά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας την εβδομάδα αυτή, όταν έβγαλε βόλτα τον σκύλο της, ερχόμενη αντιμέτωπη με έναν αδέσποτο σκύλο μεγάλων διαστάσεων.

Όπως αναφέρει σχετικά με το περιστατικό: «Είναι ωραίο να λειτουργούν τα πράγματα. Είναι ωραίο να νιώθεις ασφαλής και πως δεν είσαι μόνος στο πρόβλημα. Αφορμή παίρνω από περιστατικό που συνέβη σε μένα, με εμένα και τον σκύλο μου εδώ στην πόλη που ζούμε και αγαπάμε. Ενας σκύλος μεγάλων διαστάσεων μετέτρεψε την απογευματινή βόλτα με τον σκύλο μου σε περιπέτεια. Η ιστορία συνεχίστηκε και σήμερα (Παρασκευή), και επειδή είχε προηγηθεί και περιστατικό επίθεσης σε άλλον μικρόσωμο σκύλο στη γειτονιά πριν δυο μέρες, αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο την υπηρεσία του δήμου που ασχολείται με τα αδέσποτα.

Η υπάλληλος με άκουσε με προσοχή. Ζήτησε όλα τα περιστατικά που είχαν γίνει. Έστειλα και φωτογραφίες του μάλιστα. Κλείνοντας το τηλέφωνο, μέσα σε μισή ώρα με ξανακάλεσε για να μου πει πως το θέμα θα λυθεί σήμερα. Μέσα σε μισή ώρα πάλι δέχθηκα τηλεφώνημα από τον αρμόδιο, ο οποίος ερχόταν.

Η όλη διαδικασία κράτησε 10 λεπτά. Οι άνθρωποι που ήρθαν, με τρόπο έπιασαν τον σκύλο. Επαγγελματίες και ταυτόχρονα με σωστή συμπεριφορά κατεύθυναν το ζωντανό στο αυτοκίνητο. Με ενημέρωσαν πως θα στειρωθεί από τον κτηνίατρο του δήμου και πως θα το περιθάλψουν για όσο καιρό χρειαστεί. Θα διαγνώσουν και θα βελτιώσουν(;) τυχόν προβλήματα συμπεριφοράς.

Και αν είναι τυχερός ο τύπος… ίσως βρεθεί κι ένα σπίτι για αυτόν. Ώρα 11:00 πήρα τηλέφωνο, ώρα 12:30 τελείωσαν όλα. Εργάστηκαν και συνεργάστηκαν όλοι με τον καλύτερο τρόπο, δήμος, κτηνίατρος, και οι άνθρωποι που πήραν τον σκύλο. Ναι, αυτό έγινε στην Καλαμάτα».

image_pdfimage_print