Επιβεβλημένη η τιμωρία του Ολυμπιακού, αλλιώς…

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Ας τα πάρουμε με τη σειρά για τα θλιβερά γεγονότα του ντέρμπι του Καραϊσκάκη και όσο μπορούμε μακριά από οπαδικές προπαγάνδες…

Κατά πρώτον ο Ιταλός διαιτητής ουσιαστικά στο φύλο αγώνα πετάει το μπαλάκι στο γιατρό γράφοντας ότι αυτός αρχικά του μίλησε για προσωρινή απώλεια ακοής του Χουανκάρ που σημαίνει τραυματισμός από την κροτίδα και μη δυνατότητα συμμετοχής στον αγώνα.

Κατά δεύτερον υπάρχουν βίντεο με τη ρίψη της κροτίδας δίπλα στο Χουανκάρ, οπότε με αυτά τα δύο δεδομένα δεν υπάρχει το ενδεχόμενο θεάτρου. Δηλαδή το να στηριχτεί ο Ολυμπιακός στη δευτερολόγηση του γιατρού πως δεν υπάρχουν κατάλληλα όργανα για να τον εξετάσει (και γι’αυτό αυτό προέβη και σε δεύτερη δήλωση) δε νομίζουμε ότι αρκεί σαν επιχείρημα για να οδηγήσει σε συνέχιση του αγώνα.

Εκτιμούμε λοιπόν πως η αθλητική δικαιοσύνη λογικά θα δώσει και πρέπει να δώσει στα χαρτιά το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό και να προβεί και σε όποια άλλη μικροτιμωρία του Ολυμπιακού προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις (-1 και πρόστιμο όπως λέγεται)

Θα μου πείτε τώρα γιατί να κρίνονται ματς στα χαρτιά και στο κάτω, κάτω μόνο στον Ολυμπιακό γίνονται τέτοιες αθλιότητες; Σαφώς και δεν γίνονται μόνο στον Ολυμπιακός και ίσα, ίσα δύσκολα θα βρεις γήπεδο της Super league Που να μην πέφτουν κροτίδες, αντικείμενα κλπ.

Υπάρχει όμως κάποιες διαφορές, κατά πρώτον ότι και ο Ολυμπιακός έχει ωφεληθεί στο παρελθόν από διακοπές αγώνων από ενέργειες κάφρων (βλέπε περιπτώσεις Όσκαρ Γκαρσία και Φινμπόγκασον), αλλά και άλλες ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ (περίπτωση Ίβιτς) οπότε και δεν μπορεί οι κανονισμοί και να εφαρμόζονται κατά το δοκούν.

Δεύτερο και κυριότερο, για φανταστείτε αν τελικά συνεχιστεί το ματς και ο  Ολυμπιακός τη γλιτώσει μόνο με κανά πρόστιμο, τι κακό προηγούμενο δημιουργείται και πως η ανά την Ελλάδα κάφροι μπορεί να εκτραχυνθούν κι’άλλο εντός γηπέδου και οι ομάδες να μένουν ουσιαστικά ατιμώρητες !

Είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή το ήδη άκρος τοξικό Ελληνικό ποδόσφαιρο…

Νομίζουμε λοιπόν ότι η τιμωρία του Ολυμπιακού είναι επιβεβλημένη και η λογική λέει πως έτσι θα γίνει, εφόσον ακόμα και ο Αλέξης Κούγιας (που η προσωπική του σχέση με το Βαγγέλη Μαρινάκη είναι γνωστή και δεν υπάρχει και πιο έμπειρος νομικός σε τέτοια ζητήματα), αναίρεσε την αρχική του τοποθέτηση και μίλησε για τιμωρία του Ολυμπιακού με τα τωρινά δεδομένα.

ΥΣ: Αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν πρέπει να μαζέψει και ο Παναθηναϊκός κάποιους δημοσιο-κάφρους του που μεταδίδουν πράγματα χωρίς δεοντολογία και διασταύρωση και που μπορεί να είναι ακόμα και μηνύσιμα…

 

 

image_pdfimage_print