Εθνικολαϊκισμός και μειονότητες στην προεκλογική αρένα

Διακυβέρνηση Ελλάδα Εξ. Πολιτική

Από τη στιγμή που η Ν.Δ. του Μητσοτάκη ηττήθηκε εκλογικά μόνο στον πολύ ιδιαίτερο νομό Ροδόπης, ήταν αναμενόμενο ότι αυτός ο νομός θα μπει στο πολιτικό μικροσκόπιο καθώς εκεί εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι αυτή η ήττα τους οφείλεται στο ότι η εκεί Μουσουλμανική-Τουρκική μειονότητα (που είναι κοντά στο 50 % του νομού) στράφηκε βασικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νομίζουμε πάντως ότι η Ν.Δ. που-μέσω και του ίδιου του Μητσοτάκη-τοποθετήθηκε πως για την ήττα της εκεί φταίει το Τουρκικό προξενείο που καλεί του ντόπιους να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένους υποψηφίους, έβαλε ένα χαζό αυτογκόλ !

Πρώτον διότι έτσι στην ουσία παραδέχονται ότι η μειονότητα (ή έστω ένα μεγάλο μέρος της) είναι Τουρκική και παίρνει γραμμή από το προξενείο για το τι θα ψηφίζει ! Διότι αν δεν είναι Τούρκοι πως και γιατί να παίρνουν γραμμή από το προξενείο ;

Δεύτερον διότι εκτιμούμε ότι πλέον κινδυνεύει να χάσει ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της μειονότητας (και στην Ξάνθη) την οποία στοχοποίησε με το γάντι (τόσο ύπουλα μόνο όσο αυτός ο λαϊκιστής των σαλονιών ξέρει να κάνει)..

Από την άλλη εμείς δεν ζούμε στην περιοχή και δεν γνωρίζουμε, αν και κατά πόσο το προξενείο επηρεάζει τη μειονότητα είτε άμεσα είτε έμμεσα και δίνει εκλογικές κατευθύνσεις. Μπορεί και να το κάνει με κάποιο τρόπο…

Μήπως είναι και τίποτα πρωτοφανές; Και εμείς ως Ελλάδα δεν προσπαθούμε να επηρεάζουμε καταστάσεις σε Αλβανία και Τουρκία (κυρίως στην πρώτη λόγω μεγαλύτερου μεγέθους μειονότητας) μέσω των μειονοτήτων μας ή ακόμα και σε άλλες χώρες με τους μετανάστες μας ;

Ωστόσο ο Κούλης Μητσοτάκης  εκστόμισε μια τέτοια κατηγορία προεκλογικά, χωρίς να μπορεί να την τεκμηριώσει αρκετά, βγάζοντας από μέσα του εθνικολαϊκίστικη σπέκουλα (όπως έκανε πριν λίγα χρόνια και στο Μακεδονικό).

Και τότε άλλωστε ήταν τόσο “αξιόπιστός” που έφτασε σε σημείο να πει ότι η Μακεδονία θα κινδυνεύσει, με τη συμφωνία των Πρεσπών, να γίνει Καταλονία ! Πέραν βέβαια του ότι μιλούσε για επικίνδυνη και επιζήμια συμφωνία, ενώ δεν έχουμε δει κανέναν κίνδυνο και καμία ζημιά…

Εμείς λοιπόν-πάντα κόντρα στο ρεύμα-επιμένουμε λοιπόν μιλάμε για εθνικολαϊκισμό και για στοχοποίηση ενός  μεγάλου κομματιού αυτής της μειονότητας, που είναι Έλληνες πολίτες, γιατί τόλμησε να τον «μαυρίσει» !

Άλλωστε ακόμα και οι δηλώσεις κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή της Ροδόπης περί ανάμειξης του προξενιού, δεν αποτελούν ισχυρό τεκμήριο καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων στη Θράκη μόνο αγαστές που δεν είναι, καθώς τα εθνικιστικά πάθη και απωθημμένα υφίστανται εκατέρωθεν.

Αλήθεια αναρωτήθηκε ποτέ κανένας στη ΝΔ. και στους οπαδούς και ψηφοφόρους της μήπως, πέραν του Τούρκικου προξενείου, η μειονότητα αισθάνεται εχθρική τη Νέα Δημοκρατία απέναντί της και γι’αυτό στρέφεται στον ΣΥΡΙΖΑ ; Ποιος ασχολήθηκε σοβαρά με τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων που νιώθουν ακόμα και σήμερα γκετοποιημένοι και να υφίστανται διακρίσεις στην καθημερινή τους ζωή ;

Και γιατί τα ΜΜΕ πάρα πολύ σπάνια καλούν ανθρώπους της μειονότητας για να μιλήσουν για τα προβλήματά τους ; Δεν το κάνουν μάλιστα ούτε καν τώρα που η μειονότητα βρίσκεται στο επίκεντρο μια πολιτικής συζήτησης.

Τέλος να μην νομίζει κανείς ότι επειδή οι μειονοτικοί στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι κανένα αντιεθνικιστικό κόμμα (τα είπαμε και στο άρθρο για τον Φρέντι Μπελέρη). Τέτοιο κουτόχορτο δεν το τρώμε, καθώς μάλιστα ούτε οι ίδιοι τολμούν να χαρακτηρίσουν τη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη εθνικιστική !

Απλά υπάρχουν εκεί κανά, δύο πιο μαχητικοί Μουσουλμάνοι υποψήφιοι που ο κόσμος τους προτιμά από τους πιο υποταγμένους Μουσουλμάνους που βάζει η Ν.Δ. και αυτό είναι όλο.