Εθνικά πάθη και εθνικοί “παπατζήδες”

Διακυβέρνηση Ελλάδα Εξ. Πολιτική Πολιτικά

Μια που ζούμε τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου και όλοι φοβόμαστε ότι μπορεί να ξαναζήσουμε νέα Ίμια, είναι καιρός να πούμε κάποια πράγματα κόντρα στο ρεύμα, όπως μόνο στα «αιρετικά» συνηθίζουμε…

Βλέπετε αυτό που έχουμε και αυτά που ακούμε αυτήν την ώρα στα ΜΜΕ μόνο δημοκρατία που δεν θυμίζει, η όποια βέβαια δεν ήταν και ποτέ δεδομένη όταν μιλάμε για εθνικά θέματα σε αυτή τη χώρα.

Ωστόσο τα χρήματα που έχει ρίξει ο Μητσοτάκης σε κανάλια, ραδιόφωνα και site έχει πιάσει τόπο γιατί τα ΜΜΕ θυμίζουν, αυτές τις ημέρες με τα Ελληνοτουρκικά, περισσότερο Βόρεια Κορέα και Συρία του Άσαντ, παρά Ευρωπαϊκό κράτος !

Είναι βλέπετε και ο συγχρωτισμός του κυρίου Μητσοτάκη με τριτοκοσμικούς δικτάτορες τύπου Σίσι και Χαφτάρ που πιθανότατα τον έκανε να υιοθετήσει και κάποιες από τις πρακτικές τους !

Για την  ΑΟΖ λοιπόν όλη η φασαρία και ο σαματάς με τους Τούρκους, ένα θέμα για το οποίο γράψαμε κόντρα στο ρεύμα και στο προηγούμενο άρθρο μας  εδώ http://taairetika.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%85%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ba%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%85/

Αλλά για μια στιγμή….τι ακριβώς την θέλουμε τόσο μεγάλη ΑΟΖ ως Ελλάδα ; Υπάρχει περίπτωση να βγάλουμε ποτέ πετρέλαιο ή φυσικό αέριο και με αυτήν και με άλλη κυβέρνηση ;

Δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο τουλάχιστον για τα προσεχή χρόνια και δεν θα γίνει γιατί πολύ απλά δεν θέλει η Ρωσία του Πούτιν να γίνειώστε να μας έχει εξαρτημένους ενεργειακά κατά 100 % – και πλέον οι Έλληνες πολιτικοί όλων των κομμάτων υπακούουν τυφλά σε αυτόν!

Εν προκειμένω μιλάμε για έναν Μητσοτάκη που φτάνει σε σημείο να κλείνει τα λιγνιτωρυχεία- σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη-ώστε να εξαρτήσει την Ελλάδα και άλλο ενεργειακά από τους Ρώσους φασίστες ! Περιμένει κανείς από αυτόν τον άνθρωπο και την κυβέρνησή του να βγάλει πετρέλαια και φυσικά αέρια πουθενά στην ΑΟΖ μας ; Αστεία πράγματα…

Γιατί γίνεται όλη αυτή η φασαρία λοιπόν ; Μόνο για το ψάρεμα ; Αν είναι έτσι, θα μπορούσε το θέμα να διευθετηθεί πολύ εύκολα διπλωματικά, όπως έγινε και με Ιταλία και Αίγυπτο. Γιατί λοιπόν δεν γίνεται και πάμε πάλι σε εθνικούς τσαμπουκάδες;

Δεύτερον εκεί που έστειλαν τώρα οι Τούρκοι τα πλοία τους είναι συνοριακά διεθνή ύδατα, και όχι Ελληνικό έδαφος, και είναι περιοχή όπου δεν συμπεριλαμβάνεται στο όντως παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Θα μου πείτε τώρα ότι «αφού είναι στην υφαλοκρηπίδα και στην ΑΟΖ μας», όπως λέει η εθνική γραμμή. Μα ποτέ δεν έχουμε ανακηρύξει επίσημα ΑΟΖ ή υφαλοκρηπίδα, ούτε είναι πουθενά διεθνώς κατοχυρωμένες και απλά είναι μια διαφιλονικούμενη περιοχή την οποία έχουμε κηρύξει στα λόγια δική μας !

Τρίτον η Ελληνική πλευρά ισχυρίζεται πως θέλει διάλογο και όμως είναι η ίδια που τον «τορπιλίζει», και ας ισχυρίζεται το αντίθετο ! Θυμίζω ότι η Ελληνική πλευρά είναι αυτή που αρνήθηκε πρώτη τον διάλογο με πρόσχημα το άσχετο θέμα του πλοίου «Μπαρμπαρος» που πήγε στην Κύπρο για γεωτρήσεις.

Στο καπάκι κάνουν και μια συμφωνία με την Αίγυπτο για την οποία δεν είχαν ενημερώσει ούτε τους εταίρους μας στην Ευρώπη, αλλά κατά τ’άλλα θέλουν διάλογο με την Τουρκία

Και μιλάμε τώρα για μια αστεία και εντελώς πρόχειρη συμφωνία όπου δίνει στην Αίγυπτο σαφώς μεγαλύτερη ΑΟΖ απ ‘όση αυτή αντικειμενικά δικαιούται (πολύ πατριωτικό αυτό…) και που σταματάει απότομα σε ένα σημείο, διότι δεν έχει διευθετηθεί και ακόμα και οι Αιγύπτιοι του φασίστα Σίσι φαίνεται ότι δεν θέλουν, για κάποιο λόγο, ευθεία σύγκρουση με την Τουρκία και να μπουν σε ΑΟΖ που οι Τούρκοι θεωρούν δική τους.

Από την άλλη ο μοναδικός λόγος λοιπόν που η τυχοδιωκτική Ελληνική κυβέρνηση διατείνεται ότι είναι υπέρ του διαλόγου είναι για να κοιμίζει τον δυτικό διεθνή παράγοντα που μεσολαβεί-ειδικά η Γερμανία της Μέρκελ-για να συμβιβάσει την κατάσταση.

Είναι η ίδια τακτική που ακολουθούσε η Ελληνική πλευρά και στο Μακεδονικό επί χρόνια όταν ισχυριζόταν ότι θέλει διάλογο που σχεδόν ποτέ δεν έκανε και γενικά οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν τον συνηθίζουν τον διάλογο στα εθνικά θέματα, αλλά αντίθετα να αφήνουν τα θέματα να χρονίζουν.

Και τι γίνεται τώρα ; Παίζουν αδίστακτα με τη χώρα μας οι πολιτικάντηδες χωρίς σοβαρό λόγο ; Ναι, παίζουν (και το ίδιο κάνουν βέβαια και οι Τούρκοι, αλλά καλό να κοιτάμε πρώτα την «καμπούρα» μας) και γιατί γουστάρουν παραδοσιακά να εξάπτουν τα εθνικά πάθη σε αυτή τη χώρα (βλέπε πχ. το Μακεδονικό), αλλά και γιατί είναι ξενόδουλοι και αυτό το έχουμε αναλύσει εδώ πολλές φορές !

Άλλωστε συνήθως η Ελληνική αστική τάξη, και κατ’επέκταση και ο πολιτικός κόσμος, ήταν λίγο ως πολύ ξενόδουλη και παραμένει τέτοια και παρότι συνηθίζει να πουλάει στο πόπολο πατριωτισμό και εθνικισμό.

Θυμίζω ότι τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του κράτους μας ήμασταν προσκολλημένοι σε Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία (οι γνωστές προστάτιδες δυνάμεις), έπειτα για πολλά χρόνια στην Αγγλία και τελικά στον Αμερικανικό παράγοντα κατά το μετεμφυλιακό Ελληνικό κράτος.

Όπως λοιπόν τόσα χρόνια ήμασταν προσκολλημένοι έως υποτελείς σε αυτούς, τώρα είμαστε σε Ρωσία και Κίνα ! Απλό είναι…

Τώρα όσο για το πως φτάσαμε να μας κυβερνούν στις μέρες μας τόσο ηθικά κατώτατοι άνθρωποι σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τσίπρα (που μπροστά τους οι παλιότεροι φαντάζουν μεγάλοι ηγέτες), είναι ένα μεγάλο θέμα που κυριολεκτικά θα ήθελε ένα ολόκληρο βιβλίο για να αναλυθεί !

image_pdfimage_print