Όσο και να λέμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει πλέον μια φιλική προς αυτόν ΕΠΟ και αθλητική δικαιοσύνη, δύσκολα φαίνεται πως θα μπορέσει να αποφύγει τιμωρία , για τα γεγονότα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αυτού και του προέδρου του Σαββίδη. Συνεπώς μπορεί να πούμε πως η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου (αν και όποτε τελειώσει αυτό το ελεεινό πρωτάθλημα) !
Το πρώτο δεδομένο είναι ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως για τη διακοπή του αγώνα ευθύνεται ο ΠΑΟΚ και ο πρόεδρος του, εφόσον όλοι είδαμε τι ακριβώς συνέβη και γιατί στην Τούμπα με Σαββίδη και τους μπράβους του και παράγοντες του ΠΑΟΚ.
Αλλά και πιο συγκεκριμένα, δύσκολα ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να ισχυριστεί πως για την οριστική διακοπή φταίει η ΑΕΚ. Διότι από τη μια η ΑΕΚ δεν έβγαινε λόγω φόβου για τα πιστόλια κλπ. (αν και αποδείχθηκε πως υπήρξε σχετική προτροπή για συνέχιση του αγώνα από τον υιο Γκαγκάτση) και από την άλλη δεν μπορεί να τιμωρηθεί η ΑΕΚ διότι ο διαιτητής Κομίνης δεν βγήκε στο γήπεδο για να σταθεί στη σέντρα μαζί με τους παίκτες, όπως απαιτεί ο κανονισμός για να κατακυρωθεί μια νίκη με 3-0 χωρίς αγώνα.
Επιπλέον ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα μπορέσει να πατήσει και στο γεγονός ότι ο Κομίνης μιλάει για σκορ 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, έχοντας κατακυρώσει το περιβόητο γκολ. Και αυτό γιατί για να κατακυρωθεί ένα γκολ πρέπει οι δύο ομάδες να είναι στο γήπεδο και ο διαιτητής να δείξει τη σέντρα, κάτι που φυσικά δεν έγινε. Γκολ στα αποδυτήρια, όπως καταλαβαίνετε, δεν κατακυρώνονται στο ποδόσφαιρο…
Έτσι- εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- το ντέρμπι της Τούμπας θα πάει στην ΑΕΚ και το ίδιο λογικά και ο φετινός τίτλος (λαμβάνοντας υπόψην το εύκολο πρόγραμμα που ακολουθεί για την ΑΕΚ). Όσο για την τιμωρία του ΠΑΟΚ, του Σαββίδη και το που θα πάει η δεύτερη προνομιούχος θέση του πρωταθλήματος, θα κριθεί από τις διαθέσεις της αθλητικής δικαιοσύνης και το κατά πόσο θα φανεί επιεικής απέναντι στον ΠΑΟΚ.
Κατά τ’ άλλα ιδιαίτερη θλίψη προκαλεί η εικόνα βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου-και γενικά Ελλήνων πολιτικών- είτε να «ξεπλένουν» τον Σαββίδη, είτε να αναγάγουν σε μέγιστο ζήτημα την τύχη και τα…δίκαια του ΠΑΟΚ (και για οποιασδήποτε ομάδα φυσικά τα ίδια θα λέγαμε) και ειδικά τη στιγμή που η χώρα κυριολεκτικά βουλιάζει μέσα στα τρομακτικά προβλήματά της !
Δηλαδή στη συγκεκριμένη τραγική συγκυρία για τη χώρα κάποιοι πολιτευτές είτε κάνουν ψηφοθηρία στη βόρεια Ελλάδα, είτε , στην καλύτερη περίπτωση έχουν κίνητρο μόνο το οπαδιλίκι τους και συμβάλουν σε έναν επικίνδυνο διαχωρισμό βορείων και νοτίων Ελλήνων που είναι το τελευταίο που μας έλειπε αυτή την εποχή.
Και για όσους αμφιβάλουν για το πόσο φανατικοί και άρρωστα μυαλά υπάρχουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικά στην Ελλάδα, αρκεί να δούμε ένα ψήφισμα που γίνεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Εκεί λοιπόν οπαδοί του ΠΑΟΚ «απειλούν» πως αν η ομάδα τους τιμωρηθεί, δεν θα πολεμήσουν υπέρ της Ελλάδας σε ενδεχόμενη επιστράτευση !!