Διήμερες εκδηλώσεις για τη Μάχη της Καλαμάτας

Ειδήσεις Μεσσηνία

80 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη Μάχη της Καλαμάτας που έλαβε χώρα στην πόλη μας στις 28/29 Απριλίου του 1941.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο ιστορικό γεγονός, καθώς η Μάχη της Καλαμάτας ήταν ουσιαστικά η τελευταία μάχη στην ηπειρωτική Ελλάδα, που έδωσαν οι Συμμαχικές δυνάμεις (αποτελούμενες από ‘Ελληνες Βρετανούς, Νεοζηλανδούς, Αυστραλούς Έλληνες , Σέρβους και Εβραίους), κατά των Γερμανικών δυνάμεων που προήλαυναν εκείνη την εποχή σε όλη την Ευρώπη.

Η καθιερωμένη εκδήλωση, που την περσινή λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε, φέτος θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς την φυσική παρουσία εκπροσώπων των απομάχων, ενώ-λόγω των μέτρων για την πανδημία- περιορισμένη αναμένεται να είναι και η συμμετοχή εκπροσώπων Αρχών.

Ωστόσο οι φετινές εκδηλώσεις θα είναι διήμερες, ώστε να υπάρξει διαδικτυακή συμμετοχή όσων, λόγω απόστασης και πανδημίας, δεν μπορούν να παρευρεθούν στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Καλαμάτας, έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 και ώρα 20.00, διαδικτυακή εκδήλωση, με ομιλητή τον Δρ. Μάριο Αθανασόπουλο, μέλος ΕΔΙΠ Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Ιστορικά Στοιχεία και Ντοκουμέντα από τη Μάχη της Καλαμάτας».

Τέλος την επομένη, Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί τελετή στο μνημείο το οποίο βρίσκεται στο νότιο άκρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ…https://eleftheriaonline.gr/local/politismos/history/item/62520-maxi-kalamatas-s28-apriliou-1941