“Δεν μπορούν τα παλικάρια” !

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Παρακολούθησα τα τελευταία παιχνίδια της εθνικής ανδρών και ελπίδων κόντρα σε Εσθονία και Αυστρία και θα δανειστώ μια φράση του Άγγελου Αναστασιάδη για να πω πολύ επιγραμματικά τι είδα. «Δεν μπορούν τα παλικάρια» !!

Είδαμε παίκτες, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, μέτριας τεχνικής  που σχεδόν αγνοούν ή έχουν μάθει λανθασμένα και τα βασικά του ποδοσφαίρου όπως σουτ, ντρίπλα, κοντρόλ και αυτοματισμούς, αλλά και γενικά ξεπερασμένο ποδόσφαιρο !

Από την άλλη-ειδικά στο ματς των ελπίδων-είδαμε μια ομάδα με σχεδόν ανύπαρκτη καθοδήγηση από τον πάγκο όπου βεβαίως κάθεται ο μαθητευόμενος μάγος Νικοπολίδης ! Αυτό βέβαια δεν θα αλλάξει ακόμα και αν, με κάποιο τρόπο, κάνουν σήμερα τη μεγάλη ανατροπή μέσα στην Αυστρία…

Όσο για τον Αναστασιάδη, ουδείς κατάλαβε πως αντιμετώπισε το ματς κόντρα σε μια ελλιπέστατη Εσθονία (που ήταν δυναμικότητας κατώτερης και από ομάδες όπως Νησιά Φερόε και Λουξεμβούργο…).

Διότι ακόμα και ως φιλικό να το είδε δεν καταλαβαίνω τι όνειρο είδε και έστειλε τον Κουλούρη στις ελπίδες, τη στιγμή που δεν θα διέθετε άλλον κλασσικό σέντερ φόρ, πλην του φανερά ανέτοιμου Καρέλη που έπαιξε και φυσικά δεν απέδωσε καλά.

Επιπλέον γιατί έμειναν έξω οι Κούτρης και Βλαχοδήμος κι’ενώ στο ματς με τη Φινλανδία έπαιξαν για πρώτη φορά με την εθνική και ήταν και καλοί ; Και γιατί έξω και ο Φορτούνης και ο Πέλκας, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να παίξει έστω ένας από τους δύο από την αρχή ;

Έτσι λοιπόν παρατάχθηκε κόντρα στους αδύναμους Εσθονούς μια ομάδα χωρίς καμία συνοχή που και να ήθελε να παίξει στοιχειωδώς κανονικό ποδόσφαιρο δεν μπορούσε. Αυτή δε η ομάδα-όπως το έχει δείξει και στο παρελθόν- όταν της κλείνεται στην άμυνα ένας κατώτερος αντίπαλος έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο να διασπάσει την άμυνά του και να βρει γκολ.

Κάπως έτσι ήρθε το 0-1 από τους Εσθονούς που ήρθε να δέσει σε ένα παζλ πρόσφατων ταπεινωτικών αποτελεσμάτων από τεχνικά κατώτερες ομάδες όπως Νησιά Φερόε, Βόρεια Ιρλανδία (με αυτές εντός και εκτός), Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Λευκορωσία και έχει ο θεός να μεγαλώσει η λίστα…

Όσο για τον Αναστασιάδη δεν θα πέσουμε φυσικά να τον φάμε από την πρώτη ήττα γιατί η δουλειά του θα κριθεί στα προκριματικά του Euro που έρχεται. Βεβαίως, για να ευθυμήσουμε και λίγο, φαίνεται πως η Παναγιά τον εγκατέλειψε κόντρα στην Εσθονία, αφού και δεν μπορεί να ασχολείται συνέχεια μαζί του, αλλά και γιατί δεν άντεξε ούτε αυτή να βλέπει ποδόσφαιρο τέταρτης κατηγορίας Ελλάδα-Εσθονία !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *