Για ποιο λόγο Σπανούλη στην εθνική ομάδα ;

Aθλητικά Άλλα Αθλήματα

Τελικά το σενάριο που κυκλοφορούσε στους δημοσιογραφικούς κύκλους περί απομάκρυνσης του Ιτούδη και πρόσληψης του Σπανούλη στην εθνική ομάδα ήταν πέρα για πέρα αληθινό και πλέον μια πραγματικότητα.

Eύλογη βέβαια η απορία πολλών φιλάθλων για το πως είναι δυνατόν να διώχνεις έναν καταξιωμένο προπονητή και με τίτλους για να προσλάβεις κάποιον που έχει μόνο ένα χρόνο θητείας σε πάγκους και αυτή στο Περιστέρι ! Θα μου πείτε ότι ο Iτούδης απέτυχε ;

Έχει όμως και δικαιολογίες που σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι μπορούσε να πάρει μια ακόμη ευκαιρία…πρώτον στο περσινό ευρωμπάσκετ κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον προημιτελικό τη Γερμανία μέσα στο σπίτι της, η οποία πλέον είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια…και δεύτερον στο φετινό παγκόσμιο πήγε με μια ομάδα τελείως απογυμνωμένη και χωρίς βέβαια το φυσικό της ηγέτη Γιάννη Αντετοκούμπο.

Κάποιοι επικαλούνται βέβαια και τον Παναγιώτη Γιαννάκη και το πως κάποτε ανέλαβε την εθνική ομάδα όντας τελείως άπειρος, ξεχνούν όμως ότι τόσο πετυχημένοι αθλητές-προπονητές σαν τον Γιαννάκη δε βρίσκονται κάθε μέρα, μα κυρίως ότι και ο Γιαννάκης τις μεγάλες επιτυχίες με την εθνική ομάδα τις έκανε στη δεύτερη θητεία του και έχοντας “ψηθεί”  έστω στην Ελληνική Α1.

Όπως μπορεί καθένας να καταλάβει η ΕΟΚ του Λιόλιου κάνει εν προκειμένω ότι μπορεί για να επιβεβαιώσει τους επικριτές της πως λειτουργεί ως παράρτημα του Ολυμπιακού !

Όσοι ψάχνετε εμπάθεια, μην το κάνετε διότι μια χαρά συμπαθής άνθρωπος  μας είναι ο Σπανούλης, όμως πρέπει να ξέρει και ο ίδιος το μέγεθος του ρίσκου που παίρνει…

Διότι ενδεχόμενη σε περίπτωση αποτυχίας, ποιος θα ακούει μετά την οπαδική γκρίνια και την απαξίωση που θα έρθει και προς την ομοσπονδία και προς τον ίδιο; Είναι γνωστό άλλωστε ότι σε αυτή τη χώρα ακόμα και οι μύθοι απομυθοποιούνται πολύ εύκολα !