Η παράδοση θέλει την 25η Μαρτίου να τρώμε μπακαλιάρο και μάλιστα με σκορδαλιά. Γνωρίζετε όμως πώς προέκυψε αυτή η συνήθεια και πώς μπορούμε και να διώξουμε τη μυρωδιά του σκόρδου;
Μέσα στη νηστεία της μεγάλης Σαρακοστής η Εκκλησία μας επιτρέπει δύο εξαιρέσεις κατά τις οποίες μπορούμε να φάμε ψάρι. Στις 25 Μαρτίου που γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Κυριακή των Βαΐων. Η επιλογή του παστού μπακαλιάρου έγινε γιατί όσοι ζούσαν κοντά στη θάλασσα μπορούσαν να τρώνε φρέσκα ψάρια, αλλά όσοι ζούσαν σε απομακρυσμένα χωριά είχαν πρόβλημα γιατί δεν υπήρχαν ψυγεία. O μπακαλιάρος λοιπόν, εκείνα τα χρόνια, ήταν ιδανικός, γιατί ήταν φθηνό ψάρι και μπορούσε να διατηρηθεί για μεγάλο διάστημα όταν γινόταν παστός και έτσι επικράτησε !
Στην Ελλάδα η δημοφιλέστερη συνταγή είναι μπακαλιάρος με σκορδαλιά και αυτό γιατί το σκόρδο είναι μέρος της Ελληνικής γαστρονομίας, η σκορδαλιά παραδοσιακή, και ταιριάζουν γευστικά πάρα πολύ !
Πώς φεύγει όμως η δυσάρεστη μυρωδιά του σκόρδου ; Aν τελικά επιλέξετε να φάτε σκορδαλιά, άλλα θέλετε να διώξετε τη μυρωδιά του από το στόμα σας, υπάρχει τρόπος !
* Μπορείτε να μασήσετε φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού, ή να φάτε λίγο ελληνικό καφέ ωμό.
* Ένα καρφάκι γαρύφαλλο που θα κρατήσετε στο στόμα σας είναι μια πολύ καλή λύση.
* Τα φύλλα του φασκόμηλου έχουν καλά αποτελέσματα, επίσης και το μήλο βοηθάει πάρα πολύ.