Γιατί παρέδωσαν τον “Ρώσο” αρχιπράκτορα Ασάνζ…

Διεθνή Πολιτικά

Παλιότερα είχαμε, ως blog τότε, κάνει κάποιες αναφορές περί των wikileaks και αυτού του αμφιλεγόμενου Αυστραλού χάκερ Τζούλιαν Ασάνζ που ήταν ο εγκέφαλός τους και είχαμε μιλήσει για την προβοκατόρικη και σκοτεινή φύση τους.

Ο Ασάνζ ήταν λοιπόν ένας προικισμένος κομπιουτεράς που έκανε υποκλοπές πολιτικού περιεχομένου εις βάρος του Αμερικανικού κράτους και εν συνεχεία τις έβγαλε στη φόρα, προσπαθώντας να δυσφημίζει και να κάνει ζημιά στις ΗΠΑ και γενικά στον δυτικό κόσμο. Μάλιστα στην εκστρατεία του αυτή είχε δίκτυο (wikileaks) και ανθρώπους σε πολλές χώρες του κόσμου.

Εμείς λοιπόν είχαμε πει σε ανύποπτο χρόνο ότι ο τύπος αυτός πρόκειται για τσιράκι της Ρωσίας, καθώς το σύνολο των αποκαλύψεων του στρεφόταν κατά της δύσης και ήταν φανερό πως προσπαθούσε να κάνει κυρίως τις ΗΠΑ αντιπαθείς και μισητές κυρίως στον τρίτο κόσμο (και ειδικά στο Μουσουλμανικό κόσμο).

 Η Ρωσική πολιτική προέλευση των wikileaks φάνηκε αμέσως και από το γεγονός ότι σχεδόν καμία από τις αποκαλύψεις τους δεν στρεφόταν κατά της Ρωσίας του Πούτιν, οπότε και η ύπαρξη των wikileaks δεν υπήρχε και κανένας αντιρώσικος διεθνής αντίκτυπος, παρά μόνο αντιδυτικός.

Όταν μάλιστα κάποτε ρωτήθηκε ο ίδιος ο Ασάνζ γιατί δεν υπάρχουν στα wikileaks αποκαλύψεις κατά της Ρωσίας απάντησε πως «δεν είχε στα χέρια του τέτοια στοιχεία» !

 Με λίγα λόγια από υποκλοπές που έγιναν εις βάρος του Αμερικανικού κράτους-και μάλιστα από εποχές που η Ρωσική Πουτινική επιθετικότητα άρχισε να εκδηλώνεται- ο Ασάνζ δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να στρέφεται στοιχειωδώς κατά της Ρωσίας ! Ακόμα περισσότερο φάνηκε το ποιόν και τα κίνητρα του Ασάνζ όταν το 2012 παρουσίασε ο ίδιος εκπομπή, με αντιδυτικές αποκαλύψεις, για τη Ρωσική τηλεόραση !

Το χειρότερο ήταν ότι οι αποκαλύψεις των wikileaks χρησιμοποιήθηκαν από τον ακροδεξιό ρωσόφιλο προβοκάτορα Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να βλάψουν την αντίπαλό του στις Αμερικανικές εκλογές, Χίλαρι Κλίντον και προκειμένου να προπαγανδίσει αντιαμερικανικές και αντιευρωπαϊκές θέσεις που ουσιαστικά ευνοούσαν τη Ρωσική προπαγάνδα.

Ο Τραμπ τελικά τα κατάφερε και κέρδισε την Κλίντον στις εκλογές και σε αυτό ομολογουμένως συνέβαλαν πολύ αυτές οι ρωσοκινούμενες αβάντες που είχε, τύπου wikileaks !

Ο Ασάνζ ήταν καταζητούμενος από τους Αμερικανούς (αλλά και από τους Σουηδούς για κάποιον βιασμό που κατηγορείται) για μερικά χρόνια και έβρισκε καταφύγιο μέσα στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στη Βρετανία. Είχε καταφύγει εκεί ώστε οι Βρετανοί να μην μπορούν  να τον εκδώσουν-λόγω διπλωματικής ασυλίας- στις ΗΠΑ.

Ωστόσο στον Τραμπ δεν ήταν πλέον χρήσιμος διότι είχε πετύχει πλέον τον σκοπό του και ούτε είχε κανέναν σκοπό να συνεχίσει τις αντιαμερικανικές και αντιδυτικές «αποκαλύψεις» του. Κάτι τέτοιο δεν τον έπαιρνε και να το κάνει καθώς οι αποκαλύψεις για τη Ρωσική ανάμειξη στην εκλογή του είναι περισσότερες από ποτέ.

Έτσι λοιπόν είναι για εμάς προφανές ότι ο γενικά Ρωσόφιλος πρόεδρος του Εκουαδόρ δεν είχε κανένα όφελος να συνεχίζει να δίνει άσυλο στον Ασάνζ (ο οποίος τελευταία φέρεται να είχε και σχεδόν αποκλίνουσα συμπεριφορά) και έτσι αποφάσισε να τον δώσει στους Βρετανούς οι οποίοι και αναμένεται να τον δώσουν στους Αμερικανούς για να δικαστεί εκεί…

Ο Τραμπ, φέρνοντας τον Ασάνζ στις ΗΠΑ, πετυχαίνει να αποποιηθεί την «ετικέτα» του Ρωσόφιλου ή και Ρωσόδουλου, εξου και τώρα λέει ότι τα wikileaks του είναι αδιάφορα κι’ενώ προεκλογικά τα αποθέωνε !

Ωστόσο και ο Πούτιν δεν φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα από την σύλληψη και παράδοση του Ασάνζ στους Αμερικανούς και ας μιλάει τώρα για πλήγμα στην ελευθεροτυπία και λοιπές φαιδρότητες…

 Για αυτόν ο Ασάνζ δεν ήταν παρά ένα χρήσιμο εργαλείο που τον βοήθησε τα μέγιστα και τώρα που δεν του είναι χρήσιμος, είτε αδιαφορεί γι’αυτόν, είτε και τον πετάει σαν στημένη λεμονόκουπα !

Τέλος αξίζει να τονιστεί και η «Ρωσική» φύση των υποτιθέμενων ακτιβιστών «Anonymous» οι οποίοι είναι διαχρονικοί υποστηρικτές του Ασάνζ και εκδηλώνονται και τώρα με τη σύλληψή του !

Για τους λόγους αυτούς ο κόσμος θα πρέπει να είναι πολύ «κουμπωμένος» όταν ακούει πλέον στο σύγχρονο κόσμο για επαναστάτες, ακτιβιστές, αντικαπιταλιστές και άλλα «ρομαντικά».

Η πραγματικότητα μας δείχνει Ρωσική φασιστική υπερδύναμη-στην προσπάθειά της για παγκόσμια ηγεμονία- αξιοποιεί πολλούς τέτοιους δήθεν επαναστάτες, ακτιβιστές και δημαγωγούς κάθε είδους ή και τους δημιουργεί κιόλας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *