Γαριδομακαρονάδα Αμβρακικού

Ελληνική παράδοση

                      ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΓΑΜΠΑΡΗ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ 

                   Παραδοσιακή Συνταγή Αιτωλοακαρνανίας

Αν δεν έχετε επισκεφθεί τα παραθαλάσσια χωριά του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας και να γευτείτε τις διάσημες γαρίδες Αμβρακικού, είναι τώρα η ευκαιρία.

Από την Μπούκα μέχρι το Μενίδι, οι ψαράδες βγάζουν καθημερινά με τις βάρκες τους ολόφρεσκες γαρίδες. Μπορείτε να τις προμηθευτείτε απευθείας από την βάρκα και να ετοιμάσετε αυτήν την πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη μακαρονάδα για να εντυπωσιάσετε γνωστούς και φίλους.

ΥΛΙΚΑ : ½ κιλό γαρίδες γάμπαρη.
Μισό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι-πιπέρι
Ντομάτα τριμμένη
½ του φλιτζανιού ούζο ή λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
Ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τις γαρίδες μας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία για να μην μας καούν. Όταν οι γαρίδες μας έχουν πάρει πορτοκαλί χρώμα σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μετά προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον βασιλικό(εφόσον τον προτιμήσετε) και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσει λίγο και μετά προσθέτουμε το ζυμαρικό μας και αφήνουμε να βράσει μαζί. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε την σάλτσα μας και να την σερβίρουμε σε ήδη βρασμένα ζυμαρικά από πάνω.

Πηγή : https://www.valtosprovince.com/gr/blog/blog.php?a=3&b=105 

Διγώνης Κωνσταντίνος