Αυτή δεν είναι μια πρόβλεψη που σας προτρέπαμε να την παίξετε στο στοίχημα, αλλά απλά μια εκτίμηση που μπορεί να βγει, αλλά και να μη βγει αληθινή, αφού βέβαια δεν είμαστε μάντεις και απλά επεξεργαζόμαστε δεδομένα.
Η ουσία είναι ότι ουσιαστικά τρεις ομάδες έμειναν να δεικδικούν τον τίτλο (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) και πρέπει να ζυγίσουμε τα δεδομένα για να βρούμε το φαβορί και αυτή τη στιγμή τα θετικά που βλέπουμε στην ΑΕΚ είναι πιο πολλά από τους άλλους δύο !
Έχουμε λοιπόν μια ΑΕΚ του Νίκολιτς που κατ’αρχάς κατάφερε να είναι κατά τους καλοκαιρινούς προκριματικούς όσο έτοιμη γινόταν για να περάσει τρείς προκριματικούς γύρους, πράγμα που κατάφερε. Πλήρωσε ένα τίμημα με ένα ντεφορμάρισμα κατά τον Οκτώβρη-Νοέμβρη, αλλά πλέον είναι μια ομάδα είναι στην κατάσταση που πρέπει, όπως το είχε υποσχεθεί ο Νίκολιτς.
Το ρόστερ της ΑΕΚ είναι ακριβό και γενικά ποιοτικό (δεν έχει να ζηλέψει κάτι ούτε από Ολυμπιακό, ούτε από ΠΑΟΚ), αν και και όχι χωρίς ελλείψεις, και με αρκετά συχνούς τραυματισμούς, όμως φαίνεται ότι ο Νίκολιτς κερδίζει γενικά και το στοίχημα της σωστής διαχείρισής του και κρατάει την ομάδα μέσα σε όλους τους στόχους της.
Η ΑΕΚ έχασε μεν με κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι, όμως έχει κερδίσει αρκετά ματς στο γκολ ακόμα και όταν δεν έχει κάνει τα καλύτερα παιχνίδια της κά τι που μας δείχνει ένα know-how και μια ομάδα που ξέρει να λειτουργεί ορθολογικά.
Από την άλλη Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν για αρκετά χρόνια δύο ικανούς προπονητές και ομάδες που λειτουγούν αρκετά σαν καλοκουρδισμένες μηχανές, ιδιαίτερα αν ένα παιχνίδι τους πάει καλά από την αρχή, πλην όμως το ρόστερ τους δείχνει φέτος φανερές αδυναμίες.

Ο μεν Ολυμπιακός μπορεί και παίρνει μέχρι στιγμής εύκολα ή δύσκολα όλα τα ματς με τις μικρομεσαίες ομάδες, πλην όμως έχει πρόβλημα στα ντέρμπι (πλην της ΑΕΚ) και στα Ευρωπαϊκά ματς (πλην της μέτριας Καϊράτ).
Αυτό για εμάς συμβαίνει διότι στο ρόστερ υπάρχουν τρείς παίκτες που ξεχωρίζουν επιθετικά με την ποιότητα και την εμπειρία τους (Ελ Κααμπί, Ταρεμί, ??) και ο ανερχόμενος τεχνίτης Μουζακίτης και από εκεί και πέρα μια μεγάλη πλειάδα καλούτσικων ή μέτριων που δεν δείχνουν να μπορούν να κάνουν τη διαφορά (συν τον Ποντένσε που πλέον είναι κατερχόμενος και όχι αυτός που ήταν).
Περίπου ίδια περίπτωση και το ρόστερ του ΠΑΟΚ, ο οποίος μοιάζει να ρολάρει πολύ καλά, κυρίως στα μικρομεσαία ματς, ωστόσο όταν του λείπουν κομβικοί παίκτες από παιχνίδια, όπως Ζίφκοβιτς, Κωνσταντέλιας και Γιακουμάκης, δείχνει να έχει προβλήματα και είτε να κερδίζει δύσκολα, είτε να γκελάρει.
Αυτά βλέπουμε με τα μέχρι τώρα δεδομένα και βεβαίως πρέπει να περιμένουμε και τις μεταγραφές του Γενάρη για να κάνουμε ασφαλέστερες εκτιμήσεις. Εκεί βλέπουμε ότι η ΑΕΚ χρειάζεται λίγες συγκεκριμένες προσθήκες και αντίθετα Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και φυσικά τον-ήδη εκτός τίτλου-Παναθηναϊκό να χρειάζονται μεγαλύτερο “λίφτινγκ”
