Αφού περιπλανήθηκε σε διάφορες… πόρτες κατέληξε στο Μάκαρη ο ΣΥΡΙΖΑ για Καλαμάτα !

Ειδήσεις Μεσσηνία

Τον Μανώλη Μάκαρη στο Δήμο Καλαμάτας αποφάσισε να στηρίξει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό γιατί είναι ο μοναδικός υποψήφιος δήμαρχος, που ήθελε και ζήτησε τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος.

Η στήριξη αποφασίστηκε το βράδυ του Σαββάτου σε συνέλευση των οργανώσεων Καλαμάτας, Θουρίας και Αρφαρών του ΣΥΡΙΖΑ, στο ξενοδοχείο “Rex”, παρουσία της Εφης Καλαμαρά μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Στη συνέλευση τέθηκαν σε ψηφοφορία δύο προτάσεις: Η μία για στήριξη της υποψηφιότητας Μάκαρη και η άλλη για χαλαρή απόφαση, ώστε πέρα από τη συμμετοχή μελών στο συνδυασμό Μάκαρη να δοθεί το ελεύθερο σε μέλη που το επιθυμούν, να μετάσχουν σε άλλο συνδυασμό, σε αυτόν του Βασίλη Κοσμόπουλου.

Η δεύτερη πρόταση απορρίφθηκε, γιατί στη συνέλευση επισημάνθηκε -κι επιβεβαιώθηκε και από την κ. Καλαμαρά- ότι ο Β. Κοσμόπουλος που είχε επαφή με την Κουμουνδούρου (επαφή είχε και ο Μ. Μάκαρης), ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει καμία ανακοίνωση στήριξης, ούτε να αναφερθεί το όνομά του σε οποιαδήποτε διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά απ’ αυτό η επιλογή Μάκαρη που είχε απορριφθεί πριν από μήνες και οι 6 σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης είχαν διαχωρίσει τη θέση τους, ήταν μονόδρομος.

Ακόμα, αναφέρθηκε ότι μετά την επιλογή Μάκαρη, σύμφωνα με το καταστατικό, στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πειθαρχήσουν και να μην είναι υποψήφιοι σύμβουλοι με άλλους υποψηφίους δημάρχους. Το ερώτημα είναι τι θα πράξουν τοπικά στελέχη και μέλη του κόμματος, που φέρεται να έχουν συμφωνήσει να μετάσχουν σε άλλους συνδυασμούς και κυρίως σε αυτόν του Β. Κοσμόπουλου.

Το σίγουρο είναι ότι στον συνδυασμό του Μαν. Μάκαρη δεν θα επιστρέψουν οι σύμβουλοι της ομάδας των 6 Στάθης Σταματόπουλος και Δημήτρης Φαββατάς, που προέρχονται από τη δημοτική ομάδα του Γιώργου Σκαλαίου.

 

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε δελτίο Τύπου για την επιλογή Μάκαρη η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο εγγύτερος προς τους πολίτες θεσμός όσον αφορά την καθημερινότητά τους. Σήμερα, που η χώρα μας βγήκε από τον καταναγκασμό των μνημονίων και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική, μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα για εκδημοκρατισμό της Τ.Α. με ουσιαστικές συμμετοχικές διαδικασίες, για επίλυση των προβλημάτων στη βάση της συναίνεσης, της σύγκλισης των απόψεων και τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις μεταξύ παρατάξεων και προσώπων. Μια νέα δημοτική αρχή με ισχυρή βούληση και όραμα για την πόλη, μπορεί να δώσει πολύτιμες διεξόδους: Να προτάξει ασπίδα κοινωνικής προστασίας δίνοντας την αναγκαία προτεραιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες· να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής σε κάθε γειτονιά και χωριό του δήμου μας· να υπερασπιστεί τη δημοκρατία από τον κίνδυνο του φασισμού που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι.

Ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί και πρέπει να δει τα συσσωρευμένα προβλήματα που αφήνει πίσω της η διακυβέρνηση και το σύστημα Νίκα, ώστε να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις. Με σαφή πεποίθηση ότι οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν μια βαθιά πολιτική διαδικασία, η κοινή γενική συνέλευση των οργανώσεων Καλαμάτας, Θουρίας και Αρφαρών του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό μας, επανεπιβεβαιώνει τη στήριξη του κόμματος στο συνδυασμό «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», με υποψήφιο δήμαρχο τον ιατρό Μανώλη Μάκαρη. Είμαστε βέβαιοι πως πρόκειται για μια πρόταση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τού σήμερα, ικανή να πετύχει τη νικηφόρα ανατροπή στα αυτοδιοικητικά δεδομένα του Δήμου Καλαμάτας”.

ΠΗΓΗ: www.eleftheriaonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *