Υλικά
800 γρ. φύλλο σφολιάτας
2 ντομάτες
1 κτγ. πάπρικα γλυκιά
70 γρ. πελτέ ντομάτας
1/4 κτγ. πιπέρι
1 κτγ. αλάτι
1/4 κτγ. ζάχαρη
1 μέτριο κρεμμύδι
ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. γάλα
150 γρ. μίξη 3 τυριών
70 γρ. ζαμπόν σε κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τις ντομάτες με τον τρίφτη, προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι, το αλάτι, τον πελτέ ντομάτας, και ανακατεύουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας, βάζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο, και τσαιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το μίγμα με τις ντομάτες, ανακατεύουμε, συμπληρώνουμε τη ζάχαρι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Κόβουμε σε κύβους 70 γραμμάρια ζαμπόν.
Θρυμματίζουμε το τυρί φέτα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το γάλα. Λιώνουμε την φέτα με το πηρούνι και κατόπιν χτυπάμε με το μίξερ για 2 έως 3 λεπτά.
Λαδώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 35Χ43 εκατοστά και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας.
Τοποθετούμε στα φύλλα το μίγμα με το τυρί φέτα και το γάλα, και πασπαλίζουμε με το μιξ τυριών.
Στρώνουμε επάνω από τα τυριά, το μίγμα με τις ντομάτες.
Ομοιόμορφα σκορπάμε τους κύβους ζαμπόν.
Βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και τα στρώνουμε με τον πλάστη. Κλείνουμε τις άκρες των κάτω και πάνω φύλλων.
Τρυπάμε ελαφρώς με το πηρούνι την πίτα και την βρέχουμε με λίγο νερό και πινέλο.
Με το μαχαίρι την χωρίζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 20 έως 25 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία για τη πιο νόστιμη “ζαμπονοτυρόπιτα”.
ΠΗΓΗ: http://www.xrysessyntages.gr