Ήταν σημαντικός ο πόντος, αλλά έπρεπε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Αν το δει καθαρά βαθμολογικά ο Παναθηναϊκός είχε κέρδος από τον έναν πόντο τον οποίο πήρε από τον Ολυμπιακό στο όντως πολύ κακό και φτωχό σε φάσεις χθεσινό ντέρμπι της Λεωφόρου, σε συνδυασμό μάλιστα με τις απώλειες της ΑΕΚ, του Άρη, του ΟΦΗ και του ΠΑΣ.

Από την άλλη  όμως αν δεν κερδίσεις αυτόν τον Ολυμπιακό, έτσι όπως εμφανίστηκε χθες, πότε θα τον κερδίσεις και πόσο μπορείς να πανηγυρίζεις για την ισοπαλία ;

Αν δούμε πιο αναλυτικά το ματς έχουμε λίγα πράγματα να πούμε. Ο μεν Ολυμπιακός παρατάσσεται-και εξ’ανάγκης (με τις απουσίες που είχε) και λόγω συντηρητικής προσέγγισης- με τρία στόπερ για να φυλάει πρώτα τα νότα του.

Η όποια ανάπτυξή του γίνεται με μακρινές μπαλιές και με τον Μαντί Καμαρά, ενώ ο ποιοτικός σέντερ φορ Τικίνιο  χάθηκε λόγω προφανούς έλλειψης δημιουργικότητας στα χαφ.

Ο δε Βαλμπουενά που μπήκε αντί του Μασούρα ήταν τόσο αφανής που έκανε την ομάδα του να μοιάζει ότι παίζει με δέκα παίκτες ! Με λίγα λόγια αρκετά καλή αμυντική γραμμή, αλλά μεσοεπιθετικά υπό το μηδέν εις το πηλίκο…

Ο Παναθηναϊκός και αυτός με συντηρητική προσέγγιση στο πρώτο ημίχρονο, με το αξιόπιστο και αποτελεσματικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο Βέλεθ και Σεγκενφελντ, ενώ κέρδισε τη μάχη του κέντρου από τον Ολυμπιακό με τους σχετικά δημιουργικούς χθες Πέρεθ, Βιγιαφάνιες και Μαουρίσιο.

Μέχρι εδώ όλα καλά για τον Παναθηναϊκό, μόνο που ο Καρλίτος ήταν ανέτοιμος και ο Γιοβάνοβιτς έμπιστεύτηκε λανθασμένα στο πρώτο ημίχρονο τον Μακέντα, με αποτέλεσμα να πεταχτεί ένα ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός και ρίσκαρε περισσότερο και έριξε στο παιχνίδι τον πιο δραστήριο Ιωαννίδη αντί του Μακέντα, αλλά γκολ δεν ήρθε απέναντι στον Ολυμπιακό και δεν ήρθε γιατί σε ένα τέτοιου τύπου ματς (ντέρμπι και πολύ κλειστό τακτικά) θα πρέπει να αξιοποιήσεις μία από τις λίγες ευκαιρίες που θα σου δοθούν (και οι οποίες μάλιστα δεν ήταν και κλασσικές πλην της ευκαιρίας του Μακέντα στο πρώτο ημίχρονο).

Ο μεν Παναθηναϊκός μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι σε καλό δρόμο καθώς ρεαλιστικός στόχος θα πρέπει να είναι η τέταρτη ή η τρίτη θέση και διότι παίζει και θετικό ποδόσφαιρο με βάση της δυνατότητες που έχει. Εκτιμούμε ότι η τύχη του θα κριθεί κυρίως στο κατά πόσο θα παίρνει τα ματς με μικρές και μικρομεσαίες ομάδες και λιγότερο στα ντέρμπι.

Ο δε Ολυμπιακός πιστεύουμε ότι συνεχίζει να είναι κατά ποσοστό 80 % και παραπάνω πρωταθλητής, παρά την απογοητευτική εικόνα των δύο τελευταίων αγώνων

Η μοναδική περίπτωση να κινδυνεύσει μπορεί να είναι από τον ΠΑΟΚ και αυτό αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να έχει μακροχρόνια απουσίες (πχ. οι πέντε Αφρικανοί πάντως μάλλον θα λείψουν κι’άλλο) και κακές εμφανίσεις και αυτό να συνεπάγεται ήττα στο ντέρμπι της Τούμπας, αλλά και γκέλες σε άλλα επικίνδυνα ματς, όπως αυτό που έρχεται με τον αξιόμαχο ΠΑΣ Γιάννινα.