Έχασε τη μεγάλη του ευκαιρία και δεν αντέχει και το 50-50 ο Ολυμπιακός !

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Δύο είναι τα πιο προφανή συμπεράσματα των αντικειμενικών φιλάθλων από αυτά που είδαμε στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού την περασμένη Κυριακή και τα όσα ακολούθησαν αυτό.

Πρώτο συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ έχει βελτιωθεί αισθητά (παρότι άλλες μεταγραφές τους έχουν βγει και άλλες όχι), ότι έχει κάποιους παίκτες μεγάλης κλάσης και τελικά ότι ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Έχασε τις περισσότερες ευκαιρίες, πήρε το κέντρο από τον αντίπαλό του-με τους καταπληκτικούς Χάμες Ροντρίγκεζ και Χουάνγκ  να οργώνουν το γήπεδο-και έβλεπε το πλάνο του Μίτσελ να αποδίδει μέσα στο γήπεδο.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός είχε σε κακή μέρα τα σημαντικότερα ατού του και τον τραυματισμό του Παλάσιος, ενώ και η αμυντική του γραμμή έκανε γκέλες που δεν συνηθίζει. Παρόλα αυτά τσίμπησε τον πολύτιμο πόντο και λόγω των αλλαγών του Γιοβάνοβιτς, που τον έκαναν πιο επιθετικό, και λόγω της ανοησίας του Άβιλα στο 96’.

Δεύτερον, ας πούμε μια άλλη μεγάλη αλήθεια και αυτή είναι ότι δικαιώνονται όσοι τόσα χρόνια λένε ότι ο Ολυμπιακός είναι κακομαθημένος και δεν αντέχει το 50-50 !

Άραγε ποιος σοβαρός άνθρωπος και στοιχειώδης γνώστης του ποδοσφαίρου μπορεί να πιστέψει ότι ο Ολυμπιακός σφαγιάστηκε στη Λεωφόρο όπως φωνάζει ;

Ποιος γνώστης του ποδοσφαίρου δεν μπορεί επίσης να δει ότι ο Δανός διαιτητής προσπάθησε να παίξει 50-50 και ότι ελέγχεται μόνο για κάποια λαθάκια στον πειθαρχικό τομέα που δεν έκριναν και τίποτα ;

Λέμε λοιπόν αντικειμενικά πως με το γράμμα του νόμου αυτό που κάνει ο Άβιλα είναι πέναλτι και παρά την όντως υπερβολική πτώση του Ιωαννίδη. Παρομοίως δεν είναι και πέναλτι αυτό που ζητάει ο Παναθηναϊκός, παρότι ο Παπασταθόπουλος συνηθίζει να παίζει ένα αντιπαθητικό παιχνίδι και μέσα στην περιοχή, περισσότερο με τα χέρια παρά με τα πόδια…

O Ολυμπιακός λοιπόν παρότι ρίχνει τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές την τελευταία διετία τα έχει κάνει αποδεδειγμένα θάλασσα στο κομμάτι των μεταγραφών, προπονητών και σχεδιασμού της ομάδας και-κακά τα ψέματα-για να πούμε και μια μεγάλη αλήθεια έχει χάσει και την ΕΠΟ που για πολλά χρόνια του έδινε λίγο ως πολύ ένα ισχυρό πλεονέκτημα !

Επιπλέον τα όσα ακούγονται για αποχώρηση από το πρωτάθλημα απευθύνονται μόνο σε αδαείς, καθότι το μπάσκετ που το έκανε κάποτε είχε και την Ευρωλίγκα να αγωνίζεται. Αντίθετα στο ποδόσφαιρο ξέρουν ότι με αποχώρηση από την κορυφαία Ελληνική λίγκα σβήνουν από τον χάρτη !

image_pdfimage_print