Άτυπη ανταλλαγή , αλλιώς…

Ελλάδα Εξ. Πολιτική Πολιτικά

Πλέον μετά και την επίσημη σύνδεση που έκανε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν της υπόθεσης των δύο Ελλήνων αξιωματικών με τους οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δικαιώνουν τα όσα φωνάζαμε στα «αιρετικά» ήδη από πέρσι (ως blog) !

Πως δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να επιστρέψουν αμέσως στη χώρα τους, διότι δεν πρέπει να προκαλούμε την Τουρκία του, αγριεμένου μετά το πραξικόπημα, Ερντογάν και πως ο λόγος που τους δίνουμε άσυλο στην Ελλάδα δεν είναι ανθρωπιστικός, αλλά καθαρά κυπατζίδικος αντιτουρκικός  που σκοπεύει-μεταξύ άλλων- να ικανοποιεί και το περιβόητο λαϊκό αίσθημα που…κάτι έχει να μας πει», όπως λέει και ο Μητσοτάκης… Περιττό βέβαια να σας πως τα βρισίδια που ακούγαμε από τους «εθνικά υπερήφανουςς» ως ανθέλληνες και προσκυνημένοι !

Τώρα τι γίνεται όμως ; Πως έχει η κατάσταση και τι μπορεί να γίνΕΙ για να επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατόν, αυτοί οι άνθρωποι στην Ελλάδα ; Να πούμε κάποιες μεγάλες αλήθειες ; Αυτοί οι δύο προφανώς και δεν έκαναν κατασκοπεία, αλλά και δεν μπήκαν κατά λάθος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, όπως ισχυρίζονται, οπότε και δεν πρόκειται για συνηθισμένο μεθωριακό περιστατικό, όπως μας λένε τα κόμματα. Άλλο πράγμα είναι το σύνηθες μεθωριακό περιστατικό και άλλο η είσοδος σε απαγορευμένη περιοχή και μάλιστα από αξιωματικούς και με κινητά τηλέφωνα (που κανονικά απαγορεύονται στον στρατό, εν ώρα υπηρεσίας)

Γιατί πήγαν εκεί δεν μπορούμε να το ξέρουμε ακόμα, παρότι υποψιαζόμαστε κάποια πράγματα, αλλά μπορούμε να πούμε με σιγουριά κάτι άλλο. Πως δηλαδή και η Ελλάδα και η Τουρκία επικαλούνται και οι δύο τους νόμους τους και τη δικαιοσύνη τους για να μην υποχωρήσουν και πως τελικά η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Τουρκία (!)-τουλάχιστον σε ότι αφορά εθνικά ζητήματα-(!και μάλιστα έχουμε επισημάνει ειδικά για τον Άρειο Πάγο πως είναι ένα κρατικά διορισμένο και εθνικιστικό όργανο.

Αν δηλαδή θέλει ο Τσίπρας να στείλει στην Τουρκία τους οκτώ, μπορεί να το κάνει ακόμα και τώρα, όπως φυσικά μπορεί και ο Ερντογάν να κάνει άμεσα τη δίκη των δικών μας και εν συνεχεία να τους εκδόσει στην Ελλάδα. Αλλά φυσικά όλα δείχνουν πλέον αυτό που φοβόμασταν, πως η Τουρκία θέλει να χρησιμοποιήσει τους δύο δικούς μας ως μοχλό πίεσης για να πετύχει την έκδοση των οκτώ στη χώρα τους.

Δεν είναι τυχαίο που έχουν κρατηθεί επί έναν χρόνο και βάλε στις Τούρκικες φυλακές-και χωρίς δίκη ή και κατηγορητήριο- Αμερικανοί και Γερμανοί πολίτες, προκειμένου ο Ερντογάν να πετύχει την έκδοση του πραξικοπηματία Γκιουλέν και Κούρδων τρομοκρατών. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε πολύ πιθανό είναι να υπάρξει και για τους δύο δικούς μας μια παρόμοια εξέλιξη !

Τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει τώρα ; Δεν έχει μείνει άλλη επιλογή- δεδομένου ότι το αυτί του Ερντογάν δεν ίδρωσε και από τις διεθνείς πιέσεις που προκαλέσαμε- από μια άτυπη διπλωματική ανταλλαγή όλων ή κάποιων από τους πραξικοπηματίες με τους δύο δικούς μας ! Αυτό είπε πρόσφατα και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.Κατσίκης και έπεσε όλο το βαθύ κράτος-κομμάτων και δημοσιογράφων- να τον φάει, οπότε και ο ίδιος τα πήρε πίσω…Και το τονίζω άτυπη-μέσω επιρροής στη δικαιοσύνη και παραθύρων στον νόμο-γιατί επισήμως δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από κανέναν νόμο και διεθνή συνθήκη.

Τι περιμένουν για να το κάνουν και τι κερδίζει η Ελλάδα κρατώντας αυτούς τους οκτώ εδώ ; Ο λαός μας λέει πως το “γινάτι βγάζει μάτι” και δεν έχει νόημα να επιμένουμε…παίξαμε και χάσαμε-κυρίως διότι μας έκατσε μια αναποδιά- και πρέπει να το παραδεχθούμε !Άλλωστε η εξωτερική πολιτική είναι «δίνεις και παίρνεις» και κάποτε θα πρέπει να αρχίσουμε να μαθαίνουμε και στην Ελλάδα τη real politic, κόντρα στους “σκληρούς” και ξεροκέφαλους.

Αυτό είναι λοιπόν που πρέπει να γίνει από την κυβέρνηση-και το λέμε ωμά και ξεκάθαρα- αλλά και η αντιπολίτευση και οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να αφήσουν τις τρέλες που λένε και να «βάλουν πλάτη» για να συμβεί κάτι τέτοιο. Διαφορετικά έχουν όλοι τους ευθύνες απέναντι στον Ελληνικό στρατό και κυρίως στους συγγενείς των δύο στρατιωτικών που δεν ξέρουν πότε θα τους ξαναδούν στην Ελλάδα.

Αλλά, για να ξέρουμε με ποιους πολιτικούς έχουμε να κάνουμε, μιλάμε για έναν άξεστο, χοντροκομμένο υπουργό εθνικής άμυνας που δήλωσε πως οι δύο αξιωματικοί μπορούν να μείνουν έως και 15 χρόνια (!!) στις Τούρκικες φυλακές, χωρίς να παραιτηθεί και χωρίς να του ζητήσει κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης  να παραιτηθεί ως ανεπαρκής και ασόβαρος για τη θέση του !

Η δε Νέα Δημοκρατία, που πλέον τείνει να μετατραπεί σε εθνικολαϊκίστικο κόμμα, θυμίζω ότι είναι το κόμμα που πρωτοστάτησε στην παραμονή των Τούρκων πραξικοπηματιών στην Ελλάδα και μάλιστα πρόσφατα εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ πως σκοπεύει να τους στείλει στην Τουρκία ! Έχει δε στις τάξεις έναν ακροδεξιό δικηγόρο Δοξιάδη που είχε αναλάβει προσωπικά την υπόθεση, ως ένας εκ των συνηγόρων τους !

   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *