Ποιος θα μαζέψει αυτόν τον πράκτορα ;

Διακυβέρνηση Ελλάδα Εξ. Πολιτική Πολιτικά

Μεγάλη είδηση το ότι προ ημερών στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο Κωστάκης Καραμανλής, ε ;

Βλέπετε έχουμε φτάσει σε σημείο να μας φαίνεται φυσιολογικό που ένας πρώην πρωθυπουργός πληρώνεται για να είναι αμίλητος σαν τον Βούδα, να μην παίρνει θέση για τίποτα και να είναι κάτι σαν περαστικός ή επισκέπτης μέσα στη βουλή !

Κυρίως βέβαια μας φαίνεται πλέον φυσιολογικό που ένας από τους πιο άσχετους, ασήμαντους και ξενόδουλους πρωθυπουργούς που πέρασε από την Ελλάδα στη μεταπολίτευση, ουδέποτε απολογήθηκε για το καταστροφικό του έργο, αλλά αντιθέτως παρουσιάζεται και ως τιμητής !

Ας δούμε λοιπόν τι είπε ο…φίλος μας ο Κωστάκης στη Θεσσαλονίκη για να αηδιάσουμε ελεύθερα !

Πρώτον παρουσιάστηκε λάβρος κατά της Τουρκίας και της πολιτικής της σε Κύπρο, Αιγαίο, μεταναστευτικό και Συρία, αλλά φαίνεται πως έχει πάθει αμνησία και ξεχνάει πως ο Ταγίπ Ερντογάν (που η πολιτική του γι’αυτόν είναι το απόλυτο κακό) είναι φίλος και κουμπάρος του !

Δεύτερον-και σε ότι αφορά το Μακεδονικό, είπε πως η κυβέρνηση του Τσίπρα δεν αξιοποίησε το…κεκτημένο του βέτο του Βουκουρεστίου (που ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στην Ελλάδα για το αν το βάλαμε ή δεν το βάλαμε…).

Πως τώρα ήταν κεκτημένο το περιβόητο βέτο αφού η Ελλάδα καταδικάστηκε για αυτό σε διεθνές δικαστήριο και τελικά σύρθηκε σε διαπραγματεύσεις, ένας θεός ξέρει !

Άλλο ψέμα που είπε ότι η Βόρεια Μακεδονία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε., τη στιγμή που και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι παραδέχονται ότι η χώρα ήταν έτοιμη και ότι οι λόγοι του Γαλλικού βέτο ήταν άλλοι.

Έφτασε ακόμα και σε σημείο να πει ότι το Γαλλικό-Ευρωπαϊκό βέτο δείχνει ότι δεν ήταν καλή η συμφωνία των Πρεσπών. Με λίγα λόγια ο Μακρόν στην προηγούμενη ζωή του πρέπει να ήταν Έλληνας σοβινιστής και εθνικιστής και έβαλε το βέτο επειδή δεν του άρεσε η συμφωνία !

Ωραία η τακτική για να δικαιολογήσει την προφανή ανάμειξη της αγαπημένης του Ρωσίας στο βρώμικο βέτου του Μακρόν, αλλά μόνο αφελείς και αμόρφωτους μπορεί να πείσει !

To…καλύτερο όμως το φυλάμε για το τέλος…Αφού πρώτα κατηγόρησε αποκλειστικά την Ευρώπη για το προσφυγικό (και με κούφια λόγια και «σάλτσες» περί ανάγκης αντιμετώπισης του ζητήματος με ανθρωπιά, είπε περί γεωπολιτικής τα εξής:

 «Θα χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και να τις εφαρμόσουμε με συνέπεια και πειθαρχία» επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στο διεθνές σκηνικό είπε ότι «έχουμε περάσει σε φάση αυξανόμενης αβεβαιότητας που επιτείνεται από τη συχνά απρόβλεπτη συμπεριφορά των ΗΠΑ που εγείρει ερωτηματικά συνέπειας και αξιοπιστίας».

«Η απρόβλεπτη αυτή συμπεριφορά των ΗΠΑ σημείωσε πως αποτυπώνεται σε μείζονα θέματα: από τη λεγόμενη Αραβική Άνοιξη και τις αντιφάσεις της υπερδύναμης στο ζήτημα της Συρίας έως την ανακόλουθη συμπεριφορά της έναντι της Τουρκίας».

Με λίγα λόγια για την Αραβική άνοιξη, για το Συριακό και για την επιθετικότητα της Τουρκίας φταίνε μόνο οι ΗΠΑ με την ανακόλουθη συμπεριφορά της και πουθενά η Ρωσία και ο μακελάρης Άσαντ στους οποίους δεν αναφέρεται πουθενά !

Εδώ μιλάμε λοιπόν για στυγνό πρακτοριλίκι αυτού του τύπου που παριστάνει τον πολιτικό και που έχει κάνει τόσα πολλά για τη Ρωσία, όσα δεν μπόρεσε να κάνει ούτε και ο γενάρχης των ρωσόδουλων εν Ελλάδι πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου !

Και να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να τον μαζέψει κανένας και ότι θα συνεχίσει να παίζει τα βρώμικα παιχνίδια του στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Και ποιος να τον μαζέψει δηλαδή από τη στιγμή που και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κάνει ίχνος αυτοκριτικής για την καταστροφική θητεία Καραμανλή στην εξουσία και αντιθέτως μεγάλο κομμάτι της τον θεωρεί και μεγάλο κεφάλαιο για το κόμμα !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *