Κορονοϊός: Πως και γιατί κρύβει κρούσματα η κυβέρνηση !

Διακυβέρνηση Ελλάδα Πολιτικά

Από το καλοκαίρι είχαμε μιλήσει για σοβαρό ενδεχόμενο του η κυβέρνηση-και με τις πλάτες της σχεδόν ανύπαρκτης αντιπολίτευσης-να κρύβει είτε κρούσματα κορονοϊού, είτε θανάτους από την πανδημία και αυτό δεν πάψαμε να το πιστεύουμε !

Βλέπετε υπήρξαν και προσωπικές μαρτυρίες, που έπεσαν στην αντίληψή και τη δική μας και άλλων, και όχι μόνο αυτές (καθώς αυτές οι μαρτυρίες δεν μπορούν να αποδειχθούν στη δημόσια σφαίρα αν δεν αποδειχθούν).

Όμως κατά πρώτον το καλοκαίρι υπήρξε μια καταγγελία από την ομοσπονδία ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) πως η κυβέρνηση κρύβει κρούσματα κορονοϊού και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία σε τουριστικούς προορισμούς και εργασιακούς χώρους !

https://www.topontiki.gr/2020/08/17/vomva-apo-nosokomiakous-giatrous-krivoun-ta-krousmata-koronoiou-i-kivernisi-echi-to-thrasos-na-kounai-to-daktilo/

Η κυβέρνηση φυσικά το αρνήθηκε και τα ελεγχόμενα από αυτήν ΜΜΕ υποβάθμισαν την καταγγελία, αλλά ποιος έβαζε το χέρι του στη φωτιά για την ειλικρίνεια των κυβερνώντων (όπου και αν ανήκουν πολιτικά οι καταγγέλλοντες) ;

Έπειτα είχαμε και τις αναλύσεις των ειδικών με βάση τα λύματα που μας δείχνουν εδώ και λίγο καιρό πως η κατάσταση είναι σοβαρότερη από αυτά που μας δείχνουν οι επίσημες καταγραφές κρουσμάτων και θανάτων.

Πριν από λίγες ημέρες όμως ήρθε και η εξής ανάρτηση από τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Κύρτσο που ουσιαστικά μας επιβεβαιώνει σε όσα λέμε !

Συγκεκριμένα γράφει: «Στη Γαλλία είχαμε το τελευταίο 24ωρο 185 θανάτους και 66000 νέα κρούσματα. Στην Ελλάδα είχαμε 78 θανάτους με λιγότερα από 2000 νέα κρούσματα.

Πως είναι δυνατόν να έχουμε τόσους πολλούς θανάτους με συγκριτικά λίγα κρούσματα; Απλά δεν καταγράφουμε πλήρως τα νέα κρούσματα»  !

Ναι μεν δηλαδή δεν γράφει ακριβώς ότι κρύβονται κρούσματα ή θάνατοι, αλλά ότι δεν καταγράφονται πλήρως τα κρούσματα !

Θα μου πείτε τώρα γιατί να το κάνει αυτό η κυβέρνηση ; Ο ένας λόγος μπορεί να είναι και θεμιτός, αλλά δυστυχώς στην πραγματικότητα έχει άσχημες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, και είναι ο τουρισμός.

Πως δηλαδή θα έρχονταν ξένοι τουρίστες το καλοκαίρι στην Ελλάδα, αν δηλώναμε τα πραγματικά κρούσματα ; Όλοι ξέρουμε άλλωστε ότι ο τουρισμός είναι σχεδόν η μοναδική «βιομηχανία» που φέρνει προσόδους και κέρδη στην Ελλάδα.

Εμείς πιστεύουμε ωστόσο ότι υπάρχει και μια άλλη αιτία και αυτή είναι η κατασκευή ενός δήθεν πατριωτικού αφηγήματος της…σύγχρονης Ελλάδας του «φιλελεύθερου» Μητσοτάκη που τα πηγαίνει τόσο καλά μέσα στην πανδημία και ξεπερνάει και τις άλλες αναπτυγμένες χώρες !

Αυτά άλλωστε ειπώθηκαν από αρκετούς, με αυτά τα λόγια ή περίπου έτσι, πριν ξεσπάσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας και επαναφέρει την…τάξη. Μάλιστα αρκετοί φιλοκυβερνητικοί στα social media και σε ιστοσελίδες ανέβαζαν καθημερινά και πίνακες με τα στοιχεία ανά χώρα, προκειμένου να μας δείξουν το πόσο υπερέχουμε…

Για εμάς όλο αυτό αφήγημα είναι μια τριτοκοσμική συμπεριφορά που μας δείχνει πως η Ελλάδα μετατρέπεται σιγά, σιγά σε ανατολικό βαθύ κράτος όπου ένας μεγάλος ηγέτης (λέμε τώρα…) θα διαχειρίζεται επικοινωνιακά ακόμα και τα πιο σοβαρά θέματα και, ακόμα χειρότερα, χωρίς να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενος τύπος για να ελέγχει την εξουσία.

Για του λόγου του λόγου το αληθές-και παραμένοντας στα του κορονοϊού-μιλάμε για τη χώρα όπου ο “Άγιος” λοιμωξιολόγος  Τσίοδρας έπαιρνε πολιτική γραμμή από την κυβέρνηση για το τι θα λέει στον κόσμο. Εξ ου και από τη μία μας έλεγε ότι οι μάσκες μπορεί να είναι και βλαβερές και λίγο καιρό αργότερα ότι είναι απαραίτητες (έχουμε εξηγήσει και παλιότερα γιατί συνέβη αυτό) !

Επιπλέον δεν παρέλειπε και να πλέκει το εγκώμιο των Κινέζων για το πως αντιμετώπισαν την πανδημία, αλλά και να τους δικαιολογεί για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που έκαναν με την εξάπλωση του κορονοϊού ! Αυτό συνέβη λέγοντας ότι ο κορονοϊός μάλλον εξαπλώθηκε από τη φύση στον άνθρωπο, οπότε έτσι έβγαλε “λάδι” τους Κινέζους οι οποίοι έχει αποδειχθεί ότι γνώριζαν για τον ιό και έκρυβαν την αλήθεια για πολύ καιρό !