Δημοτικές εκλογές: H ποδοσφαιροποίηση ως πολιτικό εργάλείο !

Διακυβέρνηση Ελλάδα Πολιτικά

Τα πιο δυσάρεστα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών είναι για εμάς η εκλογή του Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη και η εκλογή του Μώραλη στον Πειραιά, αν και η τελευταία ήταν πιο αναμενόμενη και για δεύτερη θητεία.

Αυτά είναι αποτελέσματα που δείχνουν αρκετά μεγάλη λαϊκή ανωριμότητα διότι φαίνεται πως έχουν ως πρώτο κριτήριο την οπαδική ψήφο (οι μεν του ΠΑΟΚ, οι δε του Ολυμπιακού) !

Κυρίως όμως αυτά είναι αποτελέσματα που η σημασία τους ξεπερνά το δημοτικό επίπεδο και φτάνει-ως προς τις συνέπειές τους- στο πανελλήνιο επίπεδο !

Στη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα υπήρχε ένας υποψήφιος, ο Ζέρβας με πατέρα που είχε διατελέσει πρόεδρος του ΠΑΟΚ και με τον ίδιο ακραιφνώς Σαββιδικό. Από την άλλη υπήρχε ένας άλλος υποψήφιος, ο Ταχιάος που εναντιώνεται στην επέλαση του Ρωσοπόντιου ολιγάρχη Σαββίδη στην πόλη !

H Νέα Δημοκρατία (η οποία έχει πλέον κάνει σαφή στροφή προς τη Ρωσία και διατηρεί καλές σχέσεις και με τον Σαββίδη) στήριζε επισήμως τον Ταχιάο, ωστόσο φαίνεται πως-όλως τυχαίως- έχει «άκρες» και με τον Σαββιδικό Ζέρβα…

Αυτό το γεγονός συν την οπαδική ψήφων πολλών οπαδών του ΠΑΟΚ έφερε τον Ζέρβα στην πρώτη θέση, με ανατροπή, και με μεγάλη διαφορά.

Αυτή η εξοργιστικά «ελαφριά» ψήφος πολλών Παοκτζήδων θα βοηθήσει τον Σαββίδη να μετατρέψει μια ολόκληρη πόλη σε ιδιοκτησία του, κάτι σαν οικονομικό προτεκτοράτο, και πιθανόν τη Ρωσία να θεωρεί ότι έχει δικαιώματα μέσα στην Ελλάδα τα οποία οφείλει να υπερασπίζεται ! Γι’αυτό και λέμε ότι οι συνέπειες μπορεί να φτάνουν πέρα από το καθαρά δημοτικό σκέλος.

Μια από τα ίδια βέβαια και στον Πειραιά με την οπαδική ψήφο, για δεύτερη φορά, πολλών Ολυμπιακών στον Μώραλη που στην ουσία βέβαια είναι ένας «μπροστινός» του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Και γιατί το βαθύ κράτος (αριστερό και δεξιό) χρειάζεται εκεί τον Μαρινάκη ουσιαστικό δήμαρχο ; Μα, για να βοηθήσει τους Κινέζους να εδραιωθούν σε όλο το λιμάνι- πράγμα που το έκανε στην πρώτη θητεία του- και πλέον να τους διευκολύνει στις μελλοντικές δουλειές τους, νόμιμες και παράνομες !

Όπως καταλαβαίνετε, ο Ελληνικός λαός με κάποιες αλλοπρόσαλλες εκλογικές συμπεριφορές του-τις οποίες συχνά βαφτίζει και αντισυστημική ή επαναστατική ψήφο- βάζει τα χέρια του και βγάζει μόνος του τα μάτια του ! Εν προκειμένω επικροτεί ακόμα και την ποδοσφαιροποίηση των πάντων ως πολιτικό εργαλείο !

1 thought on “Δημοτικές εκλογές: H ποδοσφαιροποίηση ως πολιτικό εργάλείο !

  1. Το αυτό και στη Ν.Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα.
    Εξελέγει δήμαρχος ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος με μήνυμα υπέρ της ομάδας της νέας ΑΕΚ ΠΑΕ.
    Στις επισκέψεις κυβερνητικών παραγόντων τους πήγε να δουν ως αξιοθέατο το γήπεδο που κτίζεται για την ΑΕΚ.
    .
    Ο Μελισανίδης με πονηράδα ίδρυσε μία ανώνυμη εταιρεία, έκλεψε το σήμα της πτωχεύσασας ΑΕΚ, ώστε να ακολουθήσει ο άμισθος στρατός των ανοήτων. Τώρα αφού άρπαξε και κομμάτι του άλσους, έβαλε την πολιτεία να πληρώσει για τον περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου, πέτυχε να έχει και την διοίκηση της πόλις.
    .
    Δεν μας γλυτώνει κανείς λόγω της ανοησίας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *