Δείγμα του τι ποδόσφαιρο έχουμε στην Ελλάδα !

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Προχθές, Πέμπτη ήταν μια βραδιά που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ναυάγιο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, με τις τρείς ήττες σε τρία ματς και το χάσιμο βαθμολογικού εδάφους και για τους τρεις.

Και αν οι ήττες ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, από Μάντσεστερ Σίτι και Αϊντχόβεν, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και έκπληξη, η ΑΕΚ ξεφτιλίστηκε στο γήπεδό της από μια Ζόρια Ουκρανίας την οποία είχε κερδίσει με 4-1 εκτός έδρας !

Ξεκινώντας από τον Ολυμπιακό, θα σταθούμε πρώτα στις απερίγραπτες δηλώσεις Μαρινάκη με τις οποίες έριξε όλη την ευθύνη της ήττας στη διαιτησία (παρότι όντως στο γκολ είχε προηγηθεί φάουλ) και έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την καλή προσπάθεια !

Και όλα αυτά για ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός έκανε όλες και όλες δύο τελικές προσπάθειες και μια ευκαιρία σε όλο το ενενηντάλεπτο και όπου οι φιλοξενούμενοι έχασαν ένα σκασμό ευκαιρίες για άλλα γκολ!

Φυσικά οι απουσίες είναι σοβαρή δικαιολογία για τον Ολυμπιακό και τον Μάρτινς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού πρέπει να παίζει με τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων…

Όσο για τον ΠΑΟΚ, δεν είναι τόσο ότι έχασε στο Αϊντχόβεν (καθώς διατηρεί ακόμα πολλές ελπίδες πρόκρισης) όσο η εικόνα που παρουσίασε, καθώς το 0-2 που προηγήθηκε ήταν μια εικονική πραγματικότητα και κυρίως αποτέλεσμα τύχης και μιας λανθασμένης διαιτητικής απόφασης που έκανε το 1-1, άμεσα 0-2 !

Αυτό που είδαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ-και πρέπει να τους ανησύχησε- είναι ότι παρέταξαν μια ομάδα που αμυνόταν μαζικά επί 60 λεπτά και ότι όταν έπρεπε να επιτεθεί για να ισοφαρίσει-μετά το 3-2- δεν έκανε σχεδόν απολύτως τίποτα.

Πάμε τώρα και στο περιβόητο ματς της ΑΕΚ με τη Ζόρια που εξελίχθηκε (0-3) σε μια παρωδία και εξευτελιστικό και όχι μόνο για την ΑΕΚ αλλά και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο !

Αυτό το παιχνίδι δεν είναι μόνο ότι προκαλεί υποψίες στησίματος για στοιχηματικούς λόγους, αλλά ακόμα και αν δεν είναι έτσι, συμβολίζει γενικά την παρακμιακή εικόνα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τυχοδιώκτες και γελοίοι παράγοντες και προπονητές και λοιποί παρατρεχάμενοι που δεν είναι ικανοί ούτε και θέλουν να χτίσουν τίποτα υγιές μέσα σε αυτό ποδόσφαιρο και κρίνουν τα πάντα με βάση το τώρα και το αυστηρά ατομικό συμφέρον.

Για ποια Ευρώπη και ποιες διακρίσεις μιλάμε λοιπόν για το Ελληνικό ποδόσφαιρο (και γεμίζουν εφημερίδες και site με βαθμολογίες της UEFA κλπ.) που βγάζει μια εικόνα απόλυτης παρακμής και σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο ;