Οι νέοι ρόλοι του ντόπιου σάπιου καθεστώτος !

Ελλάδα Εξ. Πολιτική Πολιτικά

Αν και από τότε που υπάρχουμε ως «αιρετικά» (2010) καταγελούμε το Ελληνικό πολιτικό κατεστημένο ως ρωσόφιλο ή και ρωσόφιλο, εντούτοις πάντα υπήρχε μια διάκριση τουλάχιστον ανάμεσα σε ακροαριστερά λαϊκίστικα μορφώματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και ένα πιο μετριοπαθές κόμμα εξουσίας όπως η Ν.Δ.

Διότι μπορεί η Νέα Δημοκρατία να έχει βγάλει και τον Ρώσο αρχιπράκτορα Κώστα Καραμανλή τον δεύτερο (κατά τραγική ειρωνεία ανιψιό του πιο φημισμένου φιλοδυτικού δεξιού ηγέτη), αλλά δεν παύει να είναι ένα κόμμα, στην πολιτική και λαϊκή του βάση, κατά πλειοψηφία φυλοδυτικό.

Άλλωστε ο Σαμαράς, ο τελευταίος νεοδημοκράτης πρωθυπουργός, δεν τόλμησε να κάνει ποτέ μια ακραιφνώς Ρωσόφιλη πολιτική παρότι ευνόησε πολύ το Ρωσικής προέλευσης κεφάλαιο, τύπου Σαββίδη, μέσα στην Ελλάδα και παρότι στο μακρινό παρελθόν μιλούσε υπέρ του ορθόδοξου τόξου και αντιδυτικά.

Δηλαδή δεν μπορούσε να γίνει σύγκριση της Ν.Δ.με ένα κόμμα ακραιφνώς καγκεμπίτικο, που είναι ικανό τα κάνει και τα πιο ακραία και καταστροφικά πράγματα για χάρη της Ρωσίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένας ΣΥΡΙΖΑ του οποίου φυσικά τα περισσότερα στελέχη προέρχονται από το ΚΚΕ τη μήτρα όλων των ρωσόδουλων κομμάτων στην Ελλάδα…

Και όμως οι πολιτικές ζυμώσεις και ραδιουργίες αυτού του ιδιότυπου νεοελληνικού καθεστώτος-με αφορμή κυρίως το Μακεδονικό και την κρίση στις Ελληνορωσικές σχέσεις-μας ετοιμάζουν πολύ διαφορετικά πράγματα…

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να παρουσιάζεται ως Ευρωπαϊστής που ακούει και υπογράφει ότι του λένε οι ξένοι και κυρίως ως διαλλακτικός και θιασώτης της real politic στην εξωτερική πολιτική. Εξ ου και η συμφωνία των Πρεσπών και η λύση του Μακεδονικού που έχει φέρει τη γειτονική χώρα ένα βήμα πριν το ΝΑΤΟ.

Βεβαίως και δεν μπορούμε να «χάψουμε» εύκολα το παραμύθι του φυλοδυτικού Τσίπρα, διότι αυτό που θα συμβεί στην πραγματικότητα θα είναι ένας φαινομενικά Ευρωπαϊστής που θα περνάει ύπουλα τη γραμμή της Ρωσίας και της Κίνας μέσα σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Αν λοιπόν θέλουμε να βρούμε και διεθνή παραδείγματα αυτού του…νέου Τσίπρα, θα τον συγκρίναμε είτε με τον Ιταλό Ρέντζι, είτε με τους Γερμανούς και Ισπανούς σοσιαλδημοκράτες οι οποίοι επίσης παριστάνουν τους Ευρωπαϊστές και δουλεύουν στην πραγματικότητα ύπουλα για να περνούν τη Ρωσική γραμμή στη δύση.

Αλλά η Νέα Δημοκρατία σε τι εξελίσσεται και ποιος ο νέος ρόλος της στο ιδιότυπο καθεστώς ; Θα είναι λοιπόν μια σκληρή δεξιά, εθνικιστική παράταξη, με έναν θλιβερό Μητσοτάκη να είναι άβουλο ενεργούμενο των Σαμαρά και Καραμανλή !

Αυτός παίρνει τα χειρότερα στοιχεία και από τους δύο (από τον Σαμαρά την πατριδοκαπηλεία και από τον Καραμανλή τη Ρωσοφιλία) και θα βγαίνει του Τσίπρα στο πιο «πατριωτικό», ευρωσκεπτικιστικό και στην ουσία ρωσόφιλο ! Το χειρότερο είναι ότι όλο αυτό οι ίδιοι στη Ν.Δ. μας το πλασάρουν ως φιλελεύθερο, αλλά αυτό είναι μια άλλη θλιβερή ιστορία και Ελληνική ιδιαιτερότητα…

Έτσι λοιπόν το αντίστοιχο της Ν.Δ. και του Μητσοτάκη διεθνώς θα είναι είτε ο Ούγγρος Όρμπαν, είτε ο Ιταλός Σαλβίνι ή ο Αυστριακός Κουρτς ή ακόμα και ο Τραμπ. Η μοναδική διαφορά ότι η Ν.Δ. δεν δείχνει εχθρότητα με μετανάστες και πρόσφυγες, διότι δεν θέλει να συγκρουστεί με τη «Ρώσικη» προβοκατόρικη γραμμή των ανοιχτών συνόρων του Τσίπρα…

Μιλάμε τώρα πως μετά την πρόσφατη κρίση στις σχέσεις κυβέρνησης-Ρωσία η Νέα Δημοκρατία παίρνει ουσιαστικά το μέρος των Ρώσων, λέγοντας περίπου ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με ψέματα να συκοφαντήσει τα «αγνά πατριωτικά» συλλαλητήρια (τα οποία αποδείχθηκε ότι έστηνε η Ρωσία με τους ανθρώπους της στην Ελλάδα) για τη Μακεδονία και κατά της ΠΓΔΜ (δες δηλώσεις Μητσοτάκη και Κύρτσου επί του θέματος).

https://www.greek-inews.gr/2018/07/mitsotakis-min-mplekete-tin-ypothesi-ton-roson-me-tis-antidraseis-sto-skopiano.html

Το πιο αδιανόητο είναι ότι στα «μουλωχτά» πολλοί νεοδημοκράτες παίρνουν και το μέρος των Ρώσων στις απελάσεις των διπλωματών, λέγοντας περίπου πως «τόσα κακά έκανε ο Τσίπρας, τώρα θα μας χαλάσει και τις σχέσεις με τη Ρωσία». Μάλιστα ο Μάκης Βορίδης δήλωσε πρόσφατα δημοσίως πως οι απελάσεις των Ρώσων δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένες και προσπάθησε να υποβαθμίσεις το ρόλο τους στα περιβόητα συλλαλητήρια !

https://www.youtube.com/watch?v=66ucRUJK7DQ

Ούτε λίγο, ούτε πολύ λοιπόν η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη έχει αρχίσει να κάνει τον Τσίπρα να φαίνεται μετριοπαθής και ευρωπαϊστής !!  Ναι, το βλέπουμε πλέον και αυτό που κάποτε θα έμοιαζε με σύντομο ανέκδοτο…

Βεβαίως να μην νομίζει κανείς ότι μετά την τελευταία κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαγκιστρωθεί από τη Ρωσία, εφόσον και οι ίδιοι σπεύδουν να δηλώσουν για τους Ρώσους που απελάθηκαν πως οι ενέργειές τους δεν σχετίζονται και με το Ρώσικο κράτος με το οποίος δεν επιθυμούν διατάραξη σχέσεων !

Επιπλέον και με το θέμα που προέκυψε με την επίσκεψη Λαβρόφ η ίδια η κυβέρνηση δήλωσε πως είναι καλοδεχούμενος !Αν λοιπόν η Ρωσία δεν προχωρήσει τελικά σε αντίποινα-και συνεχίσει μόνο να απειλεί- θα μιλάμε προφανώς για στημένη ιστορία που θα ξεγελάσει μόνο τους αδαείς !

Τώρα τι ακριβώς συμβαίνει με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και τις σχέσεις με τη Ρωσία και γιατί φτάσαμε ως εδώ, θα τα πούμε και σε επόμενα άρθρα…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *